Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Meieram 12+7, ''Elan Chalon'' zaudē Eirokausa vienībai ''Metropolitans 92''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Meieram 12+7, ''Elan Chalon'' zaudē Eirokausa vienībai ''Metropolitans 92''
Mārtiņš Meiers un Francijas supertalants Viktors Vembanjama. Foto: Charlotte Geoffray/Elan Chalon

Francijas čempionātā jeb ''Pro A'' 20. zaudējumu sezonā piedzīvoja Latvijas izlases centra Mārtiņa Meiera pārstāvētā ''Elan Chalon'', ar 72:78 (13:22, 17:22, 24:17, 18:17) piekāpjoties ULEB Eirokausa vienībai ''Metropolitans 92''. Meiers izcēlās ar produktīvu sniegumu - 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Mārtiņš Meiers spēli uzsāka ''Elan Chalon'' pamatpieciniekā un laukumā atradās 21:34 minūtes. Centrs sameta 12 punktus (2p. 6/12) un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, no kurām četras uzbrukumā. Latvieša kontā personīgā piezīme un izprovocēts pārkāpums, kā arī lietderības koeficients 13 un +/- rādītājs mīnus trīs.

Mājinieki, ''Elan Chalon'' komanda, aizvadīja neveiksmīgu pirmo puslaiku pret spēcīgo ''Metropolitans 92'', kas šajā sezonā spēlēja ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā. Meiera pārstāvētā komanda pirmajās 20 minūtēs grozam uzbruka ar vāju precizitāti, pārtraukumā dodoties ar 14 punktu deficītu - 30:44. Trešajā ceturksnī alžīrieša Ali Buziana vadītā komanda lauza spēles gaitu un samazināja rezultāta starpību uz pusi - 54:61. ''Elan Chalon'' lieliski spēlēja arī pamatlaika noslēdzošās desmitminūtes ievadā, to uzsākot ar 14:5 un pārņemot vadību, taču viesi ātri atguvās. ''Metropolitans 92'' atbildēja ar savu izrāvienu, bet mača izskaņā bija aukstasinīgāki, svinot panākumu.

''Elan Chalon'' aizvadītajās 29 spēlēs Francijas čempionātā uzvarējusi vien deviņas reizes, kas turnīra tabulā ļauj ierindoties izkrišanas zonā - 17. vieta starp 18 klubiem. Meiera komandai nākamā spēle paredzēta 3. jūnijā, kad savā laukumā jāuzņem ''Chalons-Reims''. Līdz pamatturnīra noslēgumam atlikušas piecas spēles. Tajās ''Elan Chalon'' lūkos saglabāt vietu Francijas spēcīgāko basketbola komandu vidū.