Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmitam sezonas debijā astoņi punkti un uzvara izbraukumā

Emils Ozerinskis

Šmitam sezonas debijā astoņi punkti un uzvara izbraukumā
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits ceturtdien aizvadīja savu sezonas pirmo spēli Lietuvas basketbola līgā (LKL), palīdzot Kauņas "Žalgiris" vienībai ar 79:69 apspēlēt Utenu "Juventus". Šmits savus punktus guva no tālās distances un soda metiena līnijas.

Kauņas "Žalgira" sezonas pirmajā Lietuvas Basketbola līgas spēlē latviešu basketbolists Rolands Šmits pēc garā pasaules čempionāta nepiedalījās. Otrajā Lietuvas čempionu spēlē valmierietis devās palīgā savai komandai ar astoņiem gūtiem punktiem (2p. 0/1, 3p. 2/4, 1p. 2/2), piecām izcīnītām bumbām zem groziem un rezultatīvu piespēli. 20 ar pusi nospēlētajās minūtēs sākumsastāvā gājušais Šmits saņēma divas piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus.

Ja līdz spēles vidus punktam cīņa vēl risinājās samērā līdzvērtīgi, Kauņas komandai esot priekšā ar 41:36, tad otrajā puslaikā Lietuvas čempionvienība devās pārliecinošā atrāvienā no Utenu "Juventus", trešajā ceturksnī sasniedzot +19. No Lietuvas desmitās lielākās pilsētas "Žalgiris" basketbolisti mājās brauca ar sezonas otro uzvaru - 79:69.

"Žalgiris" punktu līderis ar 13 ačiem bija Arns Butkevičs, kamēr pa 11 punktiem guva Edgars Ulanovs un Tomass Dimša. "Juventus" rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Bilijs Aivijs.

Rumānijas čempionātā pirmo spēli aizvadīja "Cluj-Napoca" vienība, kura ar 79:56 bija pārāka pār Bukarestes "Rapid". Uzvarētāju rindās no maiņas soliņa spēlē ienāca liepājnieks Mareks Mejeris, kurš laukumā pavadītās 11 minūtēs guva divus punktus (2p. 1/3), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus.

Izmantotie resursi:
https://lkl.lt/
https://www.frbaschet.ro/