Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatska ''Kyiv Basket'' zaudē otrajā pusfinālspēlē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bagatska ''Kyiv Basket'' zaudē otrajā pusfinālspēlē
"Kyiv Basket" komanda un Ainars Bagatskis (pirmais no labās puses). Foto: FIBA

Ukrainas Superlīgas pusfināla otrajā spēlē latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītā ''Kyiv Basket'' savā laukumā piedzīvoja zaudējumu pret ''Zaporozhye'' ar 66:74 (17:25, 22:17, 17:18, 10:14). Rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1.

Ainara Bagatska trenētā Ukrainas galvaspilsētas komanda pirmā ceturkšņa ievadā uz brīdi atradās vadībā ar četru punktu pārsvaru, taču pēc tā iniciatīvu pārņēma ''Zaporozhye'', kas priekšā atradās teju visu atlikušo spēli. ''Kyiv Basket'' trešās ceturtdaļas sākumā trīs reizes spēja izlīdzināt rezultātu, bet pārņemt vadību neizdevās. ''Zaporozhye'' sekmīgāk nospēlēja mača izšķirošajos brīžos un svinēja likumsakarīgu panākumu, izlīdzinot rezultātu pusfinālsērijā - 1:1.

Kijevas kluba rindās rezultatīvākais bija Ukrainas valstsvienības aizsargs Bogdans Bližņuks, kurš 20 gūtajiem punktiem pievienoja arī desmit bumbas zem groziem, noformējot double-double. Ar 13 punktiem un astoņām piespēlēm izcēlās amerikāņu viesspēlētājs Brendons Jangs. Uzvarētāju rindās 17 punktus sameta Maikls Kefijs, bet ar 15 atzīmējās lietuvietis Aurims Majausks.

Sērijas trešā spēle 31. maijā norisināsies Zaporižjā, bet Ukrainas Superlīgas finālā iekļūs komanda, kas pirmā izcīnīs trīs panākumus. Otrā pusfinālsērijā, kas startēs rītvakar, ''Dnipro'' spēkosies pret ''Prometey''.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/