Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankovs produktīvs Krievijā, Stumbrim 12. zaudējums pēc kārtas Polijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Butjankovs produktīvs Krievijā, Stumbrim 12. zaudējums pēc kārtas Polijā
Artjoms Butjankovs (Nr. 26). Foto: BC Samara

Krievijas Superlīgā graujošu panākumu izcīnīja latviešu basketbolista Artjoma Butjankova pārstāvētā "Samara", kas, pateicoties arī produktīvajam rēzeknieša sniegumam, ar 91:58 sakāva Surgutas "Universitet-Yugra".

• 30 gadus vecais Butjankovs Samaras kluba otro uzvaru pēc kārtas kaldināja ar 19 ar pusi nospēlēto minūšu laikā iemestiem 14 punktiem (2/4 - 2p., 3/3 - 3p., 1/2 - s.m.), izcīnītām sešām atlēkušajām bumbām un iedotām trīs rezultatīvām piespēlēm. Latvietis dalīja spēles otrā rezultatīvākā basketbolista godu.

• Butjankova rēķinā arī divas kļūdas, trīs noteikumu pārkāpumi, divas sāncenšiem izprovocētas piezīmes, kā arī +/- rādītājs +20. "Samara" komanda ar bilanci 10-8 kopvērtējumā pakāpās uz sesto pozīciju.

Polijas meistarsacīkstēs 12. zaudējumu pēc kārtas cieta Roberta Stumbra komanda "GTK Gliwice", šoreiz izbraukumā ar 73:86 atzīstot Varšavas "Legia" pārākumu. Stumbris 33 minūtēs un 12 sekundēs (lielākais spēles laiks komandā) atzīmējās ar deviņiem punktiem (2/4 - 2p., 1/7 - 3p., 2/2 - s.m.), četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, divām piezīmēm, sāncenšiem izprovocētiem diviem noteikumu pārkāpumiem, kā arī +/- rādītāju -6.

• "GTK Gliwice" ar bilanci 3-16 saglabā pēdējo vietu 16 klubu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://russiabasket.ru/games/155472?apiUrl=https://org.infobasket.su&lang=ru#protocol
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...