Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jakovičs no Francijas pārceļas uz Spānijas otro līgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jakovičs no Francijas pārceļas uz Spānijas otro līgu
Ingus Jakovičs. Foto: CSP Limoges

Latviešu basketbolists Ingus Jakovičs 2022./2023. gada sezonu pavadīs Spānijas pēc spēka otrajā līgā, pievienojoties ''Basquet Coruna'', oficiāli vēsta klubs. Iepriekšējo sezonu Jakovičs noslēdza Francijā, ''Limoges'' sastāvā.

Latviešu pārstāvniecību pēc spēka Spānijas otrajā līgā papildinājis Ingus Jakovičs, kurš pievienojies ''Basquet Coruna'', oficiāli vēsta klubs. Puses panākušas vienošanos uz vienu sezonu. Iepriekšējo sezonu Jakovičs iesāka apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas klubā ''Valmiera Glass/ViA'', bet tad pārcēlās uz Francijas spēcīgākās līgas vienību ''Limoges''.

Kluba paziņojumā norādīts, ka Jakovičs ir daudzpusīgs spēlētājs, kurš var spēlēt vairākās pozīcijās. Tiek uzteikta gan viņa spēle uzbrukumā, gan iespēja padarīt labāku kluba aizsardzību. Bez Jakoviča Spānijas otrajā līgā spēlēs arī Kaspars Vecvagars, kurš papildināja ''Caceres'' sastāvu.

Karjeras laikā Ingus Jakovičs spēlējis tādās komandās kā ''Liepāja'', ''VEF Rīga'', ''Nizhny Novgorod'', ''Ventspils'', Itālijas ''Varese'', Kijivas ''Budyvelnik'' un jau divās augstākminētajās komandās iepriekšējā sezonā. Valmieras rindās Jakovičs vidēji meta 11.5 punktus, bet Francijā četrus.

''Basquet Coruna'' dibināts 1996. gadā un tas spēlē ''Leb Oro'' jeb pēc spēka otrajā Spānijas līgā. Augstāk par piekto vietu klubs nav ticis. Pagājušajā sezonā klubs regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu ar bilanci 19 uzvaras un 15 zaudējumi.

Izmantotie resursi:
https://www.basquetcoruna.com/es/po...

     [+] [-]

, 2022-08-26 18:50, pirms 2 gadiem
Nav slikti. Spanijas otras ligas limenis nakamgad solas but specigaks ka jebkad! Andora, Estudiantes, Burgos, Gipuzkoa loti labi nobrunojusies ir jau sobrid! Veiksmi Ingum! #TeamBSA

     [+] [-]

, 2022-08-27 07:48, pirms 2 gadiem
Lai veicas!