Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ziemeļu līgā latviešu klubu duelī Tallinā uzvar Čavars un "Start"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ziemeļu līgā latviešu klubu duelī Tallinā uzvar Čavars un "Start"
Klāvs Čavars uzbrukumā. Foto: enbleague.eu

Vienīgajā pirmdienas spēlē Ziemeļu basketbola līgā Klāvs Čavars un Ļubļinas "Start" Tallinā ar pieveica Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvēto "Kalev/Cramo", sarūpējot mājiniekiem ceturto zaudējumu un paši tiekot pie ceturtās uzvaras.

• Abi Latvijas centri – Mārtiņš Meiers un Klāvs Čavars – satikās jau centra iemetienā, pēc kura pirmie uzbrukumā varēja doties viesi, kas arī atklāja spēles rezultātu. “Kalev/Cramo” pagalam neveicās ar metieniem un Ļubļinas komanda ātri tika pie piecu punktu pārsvara, kuru sarūpēt palīdzēja arī Čavars.

• Ceturtdaļas vidū mājinieki veica izrāvienu 7:0 un pārņēma vadību, taču tikai uz īsu brīdi – ceturtdaļu Polijas klubs noslēdz ar piecu punktu pārsvaru, bet otrās ievadā tas jau pārsniedza desmit punktus. Labs pirmais iznāciens laukumā padevās otram Tallina latvietim Zigmārā Raimo (Meiers atpūsties devās ar sešiem punktiem), kurš gan guva punktus, gan pārķēra bumbu, taču divas piezīmes lika atkal atgriezties uz soliņa.

• Vienu brīdi “Start” pārsvars sasniedza jau 14 punktus, kad tablo pēc Čavara soda metiena rādīja 37:23, tomēr puslaiku izskaņā “Kalev/Cramo” savu situāciju nedaudz uzlaboja. Vispirms jau stingrāk skrūves piegriežot aizsardzībā, kamēr uzbrukumā joprojām stabilitāti noķert nesanāca (1. puslaikā 37% no spēles, tālmetieni 1/14).

• Otro puslaiku viesi sāka ar septiņiem punktiem plusā (42:35), bet mājinieki minūtes laikā četrus punktiem nodzēsa, turklāt Čavars tika jau pie savas trešās piezīmes. Tieši Latvijas centra trieciens no augšās ļāva pirmos punktus gūt “Start” un arī uz nākamo mājinieku uzbrukumu ar precīzu metienu atbildēja Klāvs.

• Pēc otrā precīzā Raimo metiena “Kalev/Cramo” jau tika trīs punktu attālumā, turklāt tūlīt pat Zigmārs apzaga Čavaru, taču komanda šo dāvanu neizmantoja. Pēc Raimo piespēles un Hugo Toma trīspunktu gājiena mājinieki pietuvojās vēl vairāk un pavisam drīz Latvijas uzbrucējs arī panāca neizšķirtu – 50:50.

• Nepilnas četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām Raimo sapurinātie mājinieki bija priekšā 54:50, bet viesu klusēšanu ar tālmetienu pārtrauca arī Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Trojs Bārniss. Izšķirošās desmit minūtes solīja intriģējošu cīņu, jo pirms tām “Kalev/Cramo” bija tikai viena punkta pārsvars (58:57).

• Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar komandu uguņošanu uzbrukumā, bet labāki atkal bija viesi, kas savus pirmos trīs uzbrukumus noslēdza ar tālmetieniem, tā atjaunojot vadību. “Start”, kļūdoties un metot garām soda metienu, neizmantoja iespēju pietuvoties desmit punktu pārsvaram, un pēc Raimo jau kārtējiem punktiem starp komandām atkal bija tikai divi punkti.

• Ar to arī mājinieku veiksmes limits bija izsmelts. Metienos joprojām neveicās, zem groziem saimniekoja Čavars ar kolēģiem, un galu galā Polijas kluba pārsvars sanāca pat itin drošs – 80:73. Šis panākums Čavaram komandai ļāva nopietni pieteiktie spēlēšanai ceturtdaļfinālā, kamēr “Kalev/Cramo” no šī mērķa krietni attālinājās.

• Gan savā komandā, gan visā mačā rezultatīvākais bija Klāvs Čavars, kurš guva 19 punktus, turklāt viņa rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas, kā arī pa divām piespēlēm un pārķertām bumbām. Enerģisku un produktīvu maču mājinieku rindās aizvadīja Zigmārs Raimo – 12 punkti, piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārķertās bumbas. Mārtiņš Meiers guva sešus punktus un trīs reizes rezultatīvi piespēlēja.

Eiropas Ziemeļu līga

VA grupaU-Z+/-VB grupaU-Z+/-
1.Budivelnyk Kyiv (Ukraina)4-0+561.King Wilki Morskie Szczecin (Polija)4-0+32
2.Polski Cukier Start Lublin (Polija)4-1+442.Slam Ostrów Wielkopolski (Polija)4-1+63
3.Šiauliai (Lietuva)2-1+53.Trefl Sopot (Polija)3-2+25
4.Enea Zastal Zielona Góra (Polija)2-2-144.Wolves Vilnius (Lietuva)2-1+28
5.Kalev/Cramo (Igaunija)2-4+195.Ironi Ness Ziona (Izraēla)2-2+3
6.Sigal Prishtina (Kosova)1-3-406.Tartu Ülikool (Igaunija)2-3+8
7.TalTech/Optibet (Igaunija)0-4-707.Brno Basket (Čehija)0-4-46
8.Valmiera Glass/ViA (Latvija)0-4-113

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu

Informācija tiks papildināta