Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanis pēc lieliskas spēles Permā iekļauts Vienotās līgas nedēļas pieciniekā

Agris Suveizda

Freimanis pēc lieliskas spēles Permā iekļauts Vienotās līgas nedēļas pieciniekā
Jānis Bērziņš ar komandas biedriem sveic Rolandu Freimani. Foto: vtb-league.com

Latvijas izlases spēka uzbrucējs Rolands Freimanis vakar guva 21 punktu un palīdzēja Polijas basketbola klubam "Zielona Gora" latviešu komandu duelī pārspēt Permas "Parma" (85:79). Divi Polijas kluba spēlētāji iekļauti nedēļas simboliskajā izlasē.

Freimanis laukumā pavadīja 32 minūtes un 29 sekundes, guva 21 punktu (2p. 2/5, 3p. 4/6, 1p. 5/6), izcīnīja četras atlēkušās bumbas un sakrāja 15 efektivitātes punktus. Līgas pieciniekā iekļuva arī "Zielona Gora" dāņu aizsargs Ife Lundbergs, kurš nepilnās 37 minūtēs izcēlās ar 25 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Polijas kluba sastāvā spēlē arī Jānis Bērziņš, kuram vakardienas spēlē 24,5 minūtēs desmit punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet sāncenšu starta pieciniekā devās Mareks Mejeris, kurš 25,5 minūtēs nopelnīja astoņus punktus un trīs atlēkušās bumbas.

Vēl rezultatīvāku spēli Freimanis aizvadīja iepriekšējā pirmdienā, pret Mārtiņa Meiera un Ojāra Siliņa pārstāvēto "Astana", 23 minūtēs tikdams pie 22 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, tomēr simboliskajā izlasē iekļuva cits "Zielona Gora" garais spēlētājs Džefrijs Grosels, kurš tika pie 23 punktiem. Visās sezonas spēlēs Freimanis ir guvis vismaz 12 punktus, bet rezultatīvākais mačs pagaidām bijis 6. decembrī pret Krasnojarskas "Enisey" (94:73), izceļoties ar 26 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Freimanis Vienotās līgas sezonā vidēji sakrājis 17,5 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas un tālmetienus izpildījis ar lielisku 55,9% precizitāti. Bērziņa rēķinā ir vidēji 7,7 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 1,1 rezultatīva piespēle. "Zielona Gora" ar piecām uzvarām un sešiem zaudējumiem turnīra tabulā ieņem septīto vietu un nākamo spēli aizvadīt parīt pret Saratovas "Avtodor".