Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Medijs: Itālijas A sērijas komanda "Vanoli" piesaistījusi "Liepājas" līderi Kohu

Emils Ozerinskis

Medijs: Itālijas A sērijas komanda "Vanoli" piesaistījusi "Liepājas" līderi Kohu
Verners Kohs. Foto: Renārs Koris/ENBL

Itālijas A sērijas basketbola komanda Kremonas "Vanoli" savas rindas papildinājusi ar Latvijas basketbolistu Verneru Kohu, ziņo itāļu basketbola portāls Sportando.

Iepriekš izskanēja ziņas, ka Itālijas čempionātā pēdējo vietu ieņemošā "Vanoli" acis met uz citu latviešu basketbolistu Ojāru Siliņu, kurš šosezon pārstāv Roberta Štelmahera trenēto Tallinas "Kalev/Cramo". Taču nu tiek vēstīts, ka uz Itāliju pošas 24 gadus vecais uzbrucējs Verners Kohs, kurš "Liepājas" vienības rindās šosezon Latvijas-Igaunijas līgā caurmērā guvis 19 punktus, izcīnījis 6,3 atlēkušās bumbas un trejačus realizējis ar 36,8% precizitāti.

"Vanoli" sezonas atlikušajā daļā gaidāma smaga cīņa par noturēšanos A sērijā. Ar četrām uzvarām un 11 zaudējumiem tā ir pēdējā - 16. vietā Itālijas A sērijas turnīra tabulā.

206 cm garais, Ventspilī dzimušais basketbolists iepriekš ārzemju pieredzi guvis Spānijā un Čehijā. Pēc karjeras iesākšanas "VEF Rīga" rindās, uzbrucējs devās uz "Zaragoza" sistēmu, kur gan nostiprināties neizdevās, vēlāk dodoties uz Prāgas akadēmiju, kur spēkus izmēģinājuši vairāki Latvijas jaunie basketbolisti. Pēcāk Kohs atgriezās Spānijā, pārstāvot valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Ourense".

2018. gadā Kohs pārcēlās atpakaļ uz Latviju, pārstāvot "Jēkabpils" komandu, kas tobrīd jaundibinātajā Latvijas-Igaunijas līgā principā spēlēja ar LBL 2. divīzijas jauniešu komandu. Sezonas gaitā Jēkabpilī rezultatīvais Kohs tika izsaukts palīgā Rīgas VEF, kuru basketbolists pārstāvēja līdz pagājušās sezonas izskaņai. Rīdzinieku rindās Kohs vairākkārt kļuva par Latvijas čempionu.

Tā kā "VEF Rīga" sastāvā Koham nebija lielākā loma komandā, vasarā basketbolists nolēma pārcelties uz "Liepāju", kuras rindās uzbrucējam bija brīvas rokas pierādīt savas līdera dotības. Pēdējos mačus gan liepājnieku rindās Kohs izlaida traumas dēļ.

Šosezon Itālijas A sērijas komandās spēlē Andrejs Gražulis ("Trieste") un Artūrs Strautiņš ("Reggio Emilia"). Pēc abu latviešu pārstāvēto komandu savstarpējās spēles Strautiņam un vēl četriem viņa komandas biedriem uzrādīti pozitīvi rezultāts Covid-19 testos.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/van...