Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Laksam 22+11 Polijas līgas spēlē, Vecvagaram piektā uzvara pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Laksam 22+11 Polijas līgas spēlē, Vecvagaram piektā uzvara pēc kārtas
Mārtiņš Laksa. Foto: plk.pl

Polijas basketbola čempionātā otro panākumu pēc kārtas izcīnījusi Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Pszczółka Start", kas izbraukumā negaidīti pārliecinoši ar 94:78 sakāva Vloclavekas "Anwil". Latviešu basketbolists šovakar 28:28 laukumā pavadītajās minūtēs atzīmējās ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Laksa izcēlās ar labu metienu precizitāti, realizējot piecus no sešiem divpunktu un četrus no sešiem trīspunktu metieniem. Basketbolista rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, +/- rādītājs +16, kā arī divas piezīmes un divi pretiniekiem izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Interesanti, ka vienubrīd cīņas gaitā "Pszczółka Start" atradās iedzinējos pat ar 17 punktu deficītu (16:33), taču turpinājumā spēja mača gaitu pilnībā lauzt sev par labu. Uzvarētāju rezultatīvākais spēlētājs ar 25 punktiem bija nīderlandietis Janīks Franke. Ļubļinas "Pszczółka Start" ar bilanci 11-5 Polijas līgas kopvērtējumā pakāpās uz trešo pozīciju.

Citās līgās

Kazahstānas Nacionālajā līgā piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Arņa Vecvagara trenētā Atiravas "Barsy", izbraukumā ar 85:81 sīvā cīņā apspēlējot "Almaty Legion". 31 punkts un deviņas atlēkušās bumbas Atiravas amerikāņu leģionāra Raiena Kuka kontā. "Barsy" ar desmit panākumiem 13 cīņās nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā. Rītdien abas komandas savā starpā spēkosies atkārtoti.

Ukrainas Superlīgā joprojām ārpus līdervienības "Kyiv Basket" komandtiltiņa ir spiests palikt komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš jau vairākas nedēļas inficējies ar Covid-19. Kijevieši šodien izcīnīja 13. panākumu 13 mačos, ar 90:75 pieveicot "Ternopil-TNEU".

Izmantotie avoti:
https://www.fibalivestats.com/u/POL...
https://nbf.kz/match/?id=7085#oppon...
https://fbu.ua/statistics/league-224/game-5349775?season_id=119469#mbt:5-400$t&0=1