Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Uz ACB līgas sezonas labākā jaunā spēlētāja titulu kandidē arī A. Kurucs un Šteinbergs

Rolands Eliņš

Uz ACB līgas sezonas labākā jaunā spēlētāja titulu kandidē arī A. Kurucs un Šteinbergs
Artūrs Kurucs. Foto: baskonia.com

LETA. Uz ACB līgas sezonas labākā jaunā basketbolista titulu Spānijā kandidē arī Artūrs Kurucs un Mārcis Šteinbergs, pirmdien paziņoja līga.

15 spēlētāji kandidē gan uz sezonas labākā jaunā spēlētāja titulu, gan iekļūšanu sezonas labāko jauno spēlētāju simboliskajā pieciniekā, un viņu vidū ir arī divi Latvijas basketbolisti - Vitorijas "Bitci Baskonia" komandā spēlējošais aizsargs Kurucs un Manrezas "Baxi" pārstāvošais uzbrucējs Mārcis Šteinbergs.

ACB līgas tīmekļa vietnē iespējams balsot par saviem favorītiem.

Līdzjutēju balsojums veidos 25% no vērtējuma, kas būs viena ceturtā daļa. Pārējos 75% vērtējuma veidos līgas klubu spēlētāji, treneri un masu mediji.

Šo balvu var saņemt visi spēlētāji, kuri šajā sezonā nebūs vecāki par 22 gadiem (2000.gadā un vēlāk dzimušie). Viņiem jāatbilst vēl arī šādām prasībām - jābūt spēlējušiem vismaz pusē savas komandas spēļu vai mačā vidēji laukumā jāpavada vismaz minūtes. Atskaites punkts bija 17.aprīlī.

22 gadu vecais Kurucs šosezon vidēji mačā laukumā ir bijis 11 minūtes un sešas sekundes, kurās ir guvis 3,2 punktus, reizi rezultatīvi piespēlējis un sakrājis lietderības koeficientu 2,7.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, viņš pārspēj savus iepriekšējos vidējos rādītājus arī laukumā pavadītajās minūtēs, soda metienu precizitātē (84,6%), divpunktu metienos (66,7%) un trīspunktu metienos (44,1%).

Labāko sniegumu aizsargs šogad demonstrējis spēlē ar Madrides "Real" - desmit punkti (100% precizitāte metienos no spēles), divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un lietderības koeficients 15.

Tikmēr 20 gadus vecais Šteinbergs šosezon vidēji spēlē ir sakrājis 2,6 punktus, 1,1 atlēkušo bumbu, 0,4 rezultatīvas piespēles un efektivitātes koeficientu 1,8, laukumā dodoties 6 minūtes un 41 sekundi mačā.

Arī viņam labākais sniegums padevies pret "Real" - septiņi punkti, trīs atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divi izprovocēti pārkāpumi un +/- rādītājs +18, kā arī lietderības koeficients astoņi.

Arī Rolanda Šmita pārstāvētās "Barcelona" komandas saspēles vadītājs no Lietuvas 21 gadu vecais Roks Jokubaitis ir iekļauts 15 kandidātu sarakstā.

     [+] [-]

, 2022-04-19 20:02, pirms 2 gadiem
Jā , NBA jau dažs labs 22 gados ir jau veterāns

     [+] [-]

, 2022-04-19 22:26, pirms 2 gadiem
Jauki, bet no Kuruca 22 gados gribētos kko vairāk, nekā 3 punktus spēlē...

     [+] [-]

, 2022-04-19 22:29, pirms 2 gadiem
Kandidātos ar snieguu nekādu 😁 tas ir smieklīgi