Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bijušais izlases galvenais treneris Vecvagars vadīs Ukrainas klubu

Agris Suveizda

Bijušais izlases galvenais treneris Vecvagars vadīs Ukrainas klubu
Arnis Vecvagars. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu basketbola speciālists Arnis Vecvagars kļūs par Ukrainas Superlīgas kluba "Mykolaiv" galveno treneri, atklājis ukraiņu žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Vecvagars no 2017. līdz 2019. gadam bija Latvijas basketbola izlases galvenais treneris, nekvalificējoties Pasaules kausa izcīņai, bet kopš 2018. gada viņš vadīja Kazahstānas klubu "Barsy". Atiravas komanda šosezon finālsērijā ar 0-3 piekāpās Ojāra Siliņa pārstāvētajai "Astana" un piekto gadu pēc kārtas kļuva par Kazahstānas vicečempioni.

"Mykolaiv" ar septiņām uzvaram četrdesmit spēlēs 11 komandu konkurencē ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu, un pēc sezonas beigām no amata atkāpās kluba prezidents Andrijs Čerepanovs. Ukrainas Superlīgā strādā arī Ainars Bagatskis, kura vadītā "Kyiv" zaudēja pusfinālā, un Igors Miglinieks, kura trenētais "Budivelnyk" nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. "Mykolaiv" savulaik no 2012. līdz 2014. gadam trenēja Agris Galvanovskis.

Vecvagars klubu līmenī ir trenējis arī "Turību" un "Jūrmalu", bet valstsvienību sacensībās ir vadījis arī Latvijas U18 un U20 izlases un bijis pieaugušo valstsvienības trenera asistents.

     [+] [-]

, 2021-07-18 21:31, pirms 3 gadiem
Laba ziņa - lai Vecvagaram veicas.