Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanis pievienojas Francijas komandai "Elan Chalon"

Emils Ozerinskis

Freimanis pievienojas Francijas komandai "Elan Chalon"
Rolands Freimanis. Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis sezonu pabeigs Francijas Pro-B līgas komandā "Elan Chalon", kas sezonas izskaņā cīnīsies par atgriešanos Francijas augstākajā līgā.

34 gadus vecais un 208 cm garais latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis karjeru turpinās Francijas Pro-B līgas komandā "Elan Chalon", kas pagājušajā gadā izkrita no Francijas Pro-A līgas un šogad cīnās par atgriešanos tajā. Ar 16 uzvarām 23 aizvadītās spēlēs "Elan Chalon" ieņem vicelīderes pozīciju turnīrā, par vienu panākumu atpaliekot no "Saint Chamond".

Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, Freimanim bija piedāvājumi arī Izraēlā un Itālijā, tomēr basketbolists nosliecies par labu Francijai, kur līdz šim Gulbenē dzimušais basketbolists spēlējis vēl nebija.

Freimanis šo sezonu iesāka Krievijas komandā "Nizhny Novgorod" komandā, tomēr pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā latviešu basketbolists lauza līgumu un atstāja Krieviju. Šajā sezonā Freimanis Krievijas atklātajā čempionātā - Vienotajā līgā aizvadīja 11 spēles, gūstot 9,5 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas. Savukārt FIBA Čempionu līgas sešos mačos spēka uzbrucējs atzīmējās ar 9,7 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā Freimanis bez dzimtenes pārstāvējis arī klubus Spānijā, Itālijā, Ukrainā, Igaunijā, Krievijā, Turcijā, Grieķijā un Polijā.

Izmantotie resursi:
https://www.elanchalon.com/