Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vairogs spēlēs Francijā

Vairogs spēlēs Francijā
Akselis Vairogs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas basketbolists Akselis Vairogs panācis vienošanos ar Francijas otrās spēcīgākās līgas klubu Bordo "JSA Bordeaux", ziņo vietējie mediji. Līdz šim Vairogs pārstāvēja Jelgavas "Zemgali".

Gaidāms, ka Francijā latviešu basketbolists ieradīsies otrdien. Pašreiz Vairoga jaunais klubs ar septiņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem desmito vietu Francijas "Pro B" līgas turnīra tabulā. "JSA Bordeaux" sastāvā Vairogs būs ceturtais viesspēlētājs, pievienojoties diviem amerikāņiem un vienam Dominikānas Republikas pārstāvim - saspēles vadītājam Hosē Olivero, kurš 2008. gadā bija "Valmieras" komandas sastāvā.

"Tajos video, kurus redzējām, spēlētājs atstāja uz mums iespaidu. Viņš ir ļoti labs aizsardzībā, turklāt var arī gūt punktus. Ceram, ka izdarījām pareizo izvēli," sacījis "JSA Bordeaux" menedžeris Deniss Lakampans. "JSA Bordeaux" galvenais treneris ir amerikāņu speciālists Tomijs Deiviss, kurš kopā ar komandu pagājušosezon ierindojās otrajā vietā Francijas trešajā līgā NM1, kas deva tiesības šosezon piedalīties otrajā līgā. "JSA Bordeaux" akcionāru sarakstā ir arī slavenais franču basketbolists Boriss Diāvs, kurš tieši šīs komandas sastāvā spēra savus pirmos soļus basketbolā. "JSA Bordeaux" savas mājas spēles aizvada 1200 skatītāju ietilpīgā zālē.

24 gadus vecais Akselis Vairogs līdz šim pārstāvēja Jelgavas "Zemgali", kura sastāvā divās LBL spēlēs vidēji guva 13 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet vienīgajā spēlē BBL Izaicinājuma kausā piektdien pret Viļņas "Perlas" viņš guva 16 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Pirms tam vairākas sezonas Vairogs spēlēja "Ventspilī".

Izmantotie resursi:
basketnews.net
sudouest.com

Slēpts komentārs: extremists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: skaitlis3
Slēpts komentārs: basiiiccc

  +7 [+] [-]

, 2010-01-17 00:25, pirms 14 gadiem
likas ka calis beidzis karjeru bet tomer ne, lai veicas
Slēpts komentārs: Adalberto

 +10 [+] [-]

, 2010-01-17 00:32, pirms 14 gadiem
Tāds apmēram arī ir viņa līmenis, lai cik nepatīkami to būtu atzīt

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 00:35, pirms 14 gadiem
Kad izlasīju virsrakstu, uzreiz sapratu, ka būs B līgā čalis. Žēl, ka tā.

  +8 [+] [-]

, 2010-01-17 00:42, pirms 14 gadiem
Jaa muusu izlases kandidaatu liimenis - otraas liigas...

     [+] [-]

, 2010-01-17 00:49, pirms 14 gadiem
Deva labu ieguldījumu Zemgales uzvārā pret Lauvām - vismaz kaut ko

  +6 [+] [-]

, 2010-01-17 00:53, pirms 14 gadiem
''turklāt var arī gūt punktus''

njā

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 01:10, pirms 14 gadiem
Paskatīsimies, kas no tā visa sanāks. Nenoraksim labāk pirms laika. Varbūt viņš tur izkops savu spēli un pēc gada - diviem jau spēlēs ne tikai Latvijā, bet kaut kur daudz labākos Eiropas klubos, ko viņam arī novēlu!
P.S. Skauģi - pašļi jūs, ziniet, kur!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 01:18, pirms 14 gadiem
Adalberto rakstīja: Vai tik dzekam nebija jau 27 gadi ?
1985 gada- nu 27 nesanāk nekādīgi. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-01-17 09:39, pirms 14 gadiem
Nu es domāju ka Francijas 2 līga ir spēcīgāka nekā zemgale liepāja un keizarmežs un viss bbl challenge cup!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-17 10:22, pirms 14 gadiem
kriss1111888844 rakstīja: Nu es domāju ka Francijas 2 līga ir spēcīgāka nekā zemgale liepāja un keizarmežs un viss bbl challenge cup!
Nedomāju, ka šis franū klubs būtu stiprāks par Zemgali vai Lauvām, bet pirmais solis, lai iekļutu R-Eiropas apritē, kaut kad kaut kā ir jāsper. Protams, honorārs būs nopietnāks kā LV, un vēl - pēc gada vai diviem atgriezīsies pavisam cits Axelis.
Būtu labi, ja līdzīgs izlaušanās solis padotos arī citiem t.s. vidējās paaudzes spēlētājiem, kuri sēž uz čemidāniem LBL - Ciprusam Mētram, Gulbim.
Par BKV runājot - ne jau sliktas spēles dēļ viņu (arī Veselovu) atšuva, vnk - nav jau arī šiem tie resursi, lai uzturētu ULEB komandu, tāpēc tagad runā par talantu attīstīšanu. Vispār jau pareizi un loģiski, bet zēni paši sajāja darbu, nospēlējot izcilu atklātni pret Benetonu. Vēlāk jau to sāka ņemt kā normu, arī paši, un sākās viss kas sākās.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 11:44, pirms 14 gadiem
brunoje rakstīja: Nedomāju, ka šis franū klubs būtu stiprāks par Zemgali vai Lauvām, bet pirmais solis, lai iekļutu R-Eiropas apritē, kaut kad kaut kā ir jāsper. Protams, honorārs būs nopietnāks kā LV, un vēl - pēc gada vai diviem atgriezīsies pavisam cits Axelis.
Būtu labi, ja līdzīgs izlaušanās solis padotos arī citiem t.s. vidējās paaudzes spēlētājiem, kuri sēž uz čemidāniem LBL - Ciprusam Mētram, Gulbim.
Par BKV runājot - ne jau sliktas spēles dēļ viņu (arī Veselovu) atšuva, vnk - nav jau arī šiem tie resursi, lai uzturētu ULEB komandu, tāpēc tagad runā par talantu attīstīšanu. Vispār jau pareizi un loģiski, bet zēni paši sajāja darbu, nospēlējot izcilu atklātni pret Benetonu. Vēlāk jau to sāka ņemt kā normu, arī paši, un sākās viss kas sākās.
Tiešām domā, ka Kalve ir lētāks par Aksi?

  -2 [+] [-]

, 2010-01-17 11:47, pirms 14 gadiem
Vai kāds i redzējis, ka kāds no 2.līgas būtu pacēlies un sasniedzis ko sakarīgu?

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 12:28, pirms 14 gadiem
budzis rakstīja: Vai kāds i redzējis, ka kāds no 2.līgas būtu pacēlies un sasniedzis ko sakarīgu?
es jau neko, bet rakstā minēts kaut kāds Boriss Diāvs, kas tika kaut kur augstāk no šī paša kluba. Un vēl tur minēts, ka klubs tik šosezon no 3. līgas pacēlās.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 12:33, pirms 14 gadiem
ventiš rakstīja: Tiešām domā, ka Kalve ir lētāks par Aksi?
Domāju, ka ir lētāks. Paskaidroju - Vairogam beidzās līgums čempiona statusā, nākamais nedrīkst būt mazāks, bet BKV lielāku nevar dot. Ernestam problēmas ar darbu jau ilgstošas, dotajā brīdī izvēles iespējas nebija lielas, jāpriecājas par katru piedāvājumu.

     [+] [-]

, 2010-01-17 12:45, pirms 14 gadiem
brunoje rakstīja: Domāju, ka ir lētāks. Paskaidroju - Vairogam beidzās līgums čempiona statusā, nākamais nedrīkst būt mazāks, bet BKV lielāku nevar dot. Ernestam problēmas ar darbu jau ilgstošas, dotajā brīdī izvēles iespējas nebija lielas, jāpriecājas par katru piedāvājumu.
Nu ja nu arī ir, tad tikai ļoti nedaudz, lai gan stipri apšaubu... Un spēles ziņā manu prāt Aksis ir labāks par Kalvi (vismaz aizsardzībā 101 %), kurš vēl bonusā ir extra traumatisks (un savā ziņā piekrītu Lembergam par virzienā uz Kalvi sacīto. Ja cilvēks nevar kāju līdz galam iztaisnot, tad tomēr viņam nav viss kārtībā ar veselību) . Man jau gan liekas, ka Galvanovskis kopā ar kluba vadību (vai tikai kluba vadība) bij izdomājis ar maziem ieguldījumiem sasniegt lielus mēķus, pietam vēl uzaicinot visvisādus Plivdas, Sokolovus, Strēlniekus vecākos... Nu tik augs jaunie talanti griezdamies un lielo piķi pelnīs...Un tagad mēs redzam, kas no tā visa ir iznācis... Ar vieniem vienīgiem puišeļiem un extra slinku ļeģionāru neko dižu nesasniegt... Ar to gribēju vnk pateikt, ka bij jāmeklē kaut kādi kopīgi risinājumi un jānoslēdz ar Aksi BKV līgums pirms sezonas.

     [+] [-]

, 2010-01-17 16:46, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: extremists, taisni vai skaudība, kā tu to izsaukumu dabūji pie nikka?
bet tu jau gudrinieks teici, ka tev IT spečuks teica, ka tā ir kļūda un esports nemāk noņemt to! Cirks!

     [+] [-]

, 2010-01-18 09:33, pirms 14 gadiem
nu tad beidzot.
domāju, cik tad vēl ilgi.