Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Siliņam 11+5, "Reggio Emilia" panākums arī otrajā finālspēlē

Siliņam 11+5, "Reggio Emilia" panākums arī otrajā finālspēlē
Ojārs Siliņš
Foto: Time Out

Itālijas basketbola līgas finālsērijas otrajā spēlē otrdien Ojāra Siliņa pārstāvētā "Reggio Emilia" savā laukumā ar rezultātu 84:71 izcīnīja uzvaru pret Sasāri "Dinamo", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2:0. Latvietis šajā spēlē atkal demonstrēja produktīvu sniegumu.

Spēles ievadā mājinieki spēlēja ļoti pacietīgi, lieki nesasteidzot metienus un izmantojot gandrīz visu uzbrukuma laiku, kamēr "Dinamo” veiksmes uzbrukumā mijās ar vairākām kļūdām. Perioda sestajā minūtē "Reggio Emilia” jau +9 (15:6). Minūti vēlāk spēles protokolā ar precīzu tālmetienu atzīmējās Ojārs Siliņš, savukārt viņa komanda lieliski realizēja metienus no spēles (9/11) un pēc pirmās ceturtdaļas 27:17.

Otrais ceturksnis veiksmīgāk iesākās viesiem no Sardīnijas, kuri 12. minūtē spēja pietuvoties līdz -5 (24:29), taču turpinājumā "Dinamo” ar punktu gūšanu klājās grūtāk. Siliņa otrais trīspunktu metiens atjaunoja divciparu skaitļa starpību rezultātā (37:26). "Reggio Emilia” turpināja veiksmīgi izspēlēt līdz brīviem metieniem, bet pretiniekus piespieda izmest sarežģītus. Pirmais puslaiks noslēdzās ar drošu mājinieku pārsvaru 47:36.

Trešajā ceturtdaļā "Reggio Emilia” turpināja droši kontrolēt spēles gaitu, pēc Siliņa un Akila Polonaras trīnīšiem sasniedzot jau +16 (55:39) rezultāta starpībā. Perioda vidū pēc filigrānas Ojāra piespēles divus punktus ar sodu guva Andrea Činčarini, bet tablo jau vēsta 63:43 mājinieku labā. Līdz trešās ceturtdaļas beigām īpaši spēles pavērsieni nenotika un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts 68:49.

Arī pēdējā spēles ceturksnī nekas nelika šaubīties par mača uzvarētāju. "Dinamo” tuvāk par -11 nespēja pietuvoties un rezultātā "Reggio Emilia” svinēja otro uzvaru šī gada Itālijas basketbola līgas finālsērijā ar rezultātu 84:71. Sērijā līdz četrām uzvarām 2:0 "Reggio Emilia" labā. Atgādinām, ka arī pirmajā finālspēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Reggio Emilia" (82:63). Nākamā abu vienību tikšanās pēc divām dienām 18. jūnijā Sardīnijas pilsētā Sasāri.

Ojārs Siliņš spēli uzsāka starta pieciniekā un laukumā pavadīja 34 minūtes (otrais lielākais spēles laiks komandā), guva 11 punktus (1p 0/0 2p 1/2 3p 3/8), kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi asistēja, pārķēra divas bumbas un reizi bloķēja metienu.

Izmantotie resursi:
Legabasket

     [+] [-]

, 2015-06-16 23:40, pirms 9 gadiem
cerams, ka uzvarēs vismaz vienu spēli sardīnijā

  +2 [+] [-]

, 2015-06-16 23:44, pirms 9 gadiem
Ojāram izlasē būs jāaizpilda Dāvja vieta. Ja vēl pirms pāris mēnešiem bija jautājums, vai viņš uz to ir gatavs, tad tagad viņš tos gandrīz ir noņēmis no dienaskārtības.
Lai izdodas paņemt titulu.

     [+] [-]

, 2015-06-16 23:52, pirms 9 gadiem
Norky rakstīja: Ojāram izlasē būs jāaizpilda Dāvja vieta. Ja vēl pirms pāris mēnešiem bija jautājums, vai viņš uz to ir gatavs, tad tagad viņš tos gandrīz ir noņēmis no dienaskārtības.
Lai izdodas paņemt titulu.
Nu punktu mašīna viņš gluži nav, taču aizsardzībā daudz lielāku pienesumu nesīs. Ļoti labs pozīcijas spēlētājs, kurš brīvu metienu met ar augstu procentu. 3/4 viņu var izmantot..

  +4 [+] [-]

, 2015-06-16 23:59, pirms 9 gadiem
Lieliska spēle Siliņam, ja vēl kāds no pēdējiem truļiem būtu iekritis, būtu ideāli. Aizsardzībā vnk perfekts!
Starp citu, cik atceros viņš nāca starta pieciniekā, nevis uz maiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 10:06, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Izskatās, ka mums būs Itālijas čempions, malacis!!

Redzēsim kā atlasē ies viņam, visticamāk labs papildinājums būs nākot no soliņs, ja trūks iespēju, kur likt, tad varētu pienākt brīdis, kad Janičenoka nebūs izlasē....
nesaki hop, kamēr neesi izlēcis! līdz Itālijas čempionu titulam ir noiets pusceļš...

Visu cieņu, taču kurš tad ir tas, kurš tavuprāt ietu izlasē starta pieciniekā kā 3.nr.? Timma? Meijeris? Domāju, tieši Siliņš varētu būt tas, kurš spēlēs svarīgu lomu šī gada izlases modelī, jo tik labs un nesavtīgs aizsardzības spēlētājs un melnā darba darītājs mums nemaz nav. Siliņš, Meijeris, Porziņģis, Bērzs dažādās kombinācijās uz laukuma varētu radīt lielas problēmas pretiniekam abos laukuma galos. Būtu mums vēl kārtīgs centrs, vispār būtu ideāli...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-17 10:06, pirms 9 gadiem
Ojārs rāda ļoti labu sniegumu sezonas otrajā daļā un domāju, ka arī izlasei četri no pirmā piecinieka spēlētājiem ir ļoti skaidri zināmi - Strēlnieks, Bertāns, Siliņš, Bērziņš atliek tikai jautājums kurš būs piektais!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 10:13, pirms 9 gadiem
Kāpēc SC.lv klusē, ka Lakers slepus testē Porzinģi. Par 80 procentiem skaidrs, ka tieši viņi ņems viņu ar otro numuru.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-17 10:31, pirms 9 gadiem
Erzelis rakstīja: Kāpēc SC.lv klusē, ka Lakers slepus testē Porzinģi. Par 80 procentiem skaidrs, ka tieši viņi ņems viņu ar otro numuru.
Tāpēc, ka tas tač' ir slepus!

     [+] [-]

, 2015-06-17 10:34, pirms 9 gadiem
Siliņa spēle atgādina mazliet Igija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-17 11:53, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Pa trešo numuru visticamāk ir Timma, jo viņš dara pilnīgi to pašu, ko Siliņš, tikai domāju, ka ir nedaudz atlkētiskāks un ātrāks....Pa PF izies gan jau Bērziņš un centrā būs Meiers....Meiers būs kā otrais PF visticamāk, dēļ atlētiskajām spējām un lielu vēlmi punktus gūt....
Timma?! viņš ir pārāk švaks aizsardzībā! pie tam, ja salīdzina Timmas sniegumu LBL finālā un Siliņa sniegumu Serie A finālā, tad mēs redzam, ka tavs apgalvojums absolūti neiztur kritiku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja