Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Latviešu pārstāvētajai "Tsmoki" otrais zaudējums Čempionu līgā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Latviešu pārstāvētajai "Tsmoki" otrais zaudējums Čempionu līgā
Klāvs Čavars aizsardzībā. Foto: championsleague.basketball

Minskas "Tsmoki" komanda piedzīvojusi otro zaudējumu savā debijas sezonā Čempionu līgā, šoreiz savā laukuma ar 71:75 piekāpjoties Izraēlas vienībai "Hapoel Halon".

Pirmajā mačā Izraēlā pat nedaudz negaidītu uzvaru svinēja “Tsmoki”, sāncenšus pārspējot 79:69. Viesi jau no pirmajām minūtēm skaidri lika saprast, ka ir noskaņoti revanšam. “Hapoel Holon” sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, bija vadībā ar 8:2, bet ceturtdaļas vidū arī 15:6, liekot mājiniekiem pieprasīt minūtes apspriedi. Uzreiz pēc minūtes trīs punktus komandas biedram nokārtoja tikko laukumā nākušais Toms Leimanis, bet nākamajā uzbrukumā ar precīzu metienu izcēlās Klāvs Čavars. Atlikušajā laikā viesi guva vien divus punktus, taču neuguņoja arī mājinieku uzbrukums, tāpēc pietuvoties izdevās tikai nedaudz – 12:17.

“Hapoel” turpināja neatlaidīgi un neprecīzi šaut no tālās distances (12 minūtēs 1/10), ko šoreiz mājinieki prata izmantot un izlīdzināt rezultātu. Pēc minūtes pārtraukuma viesi trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas un atkal nedaudz attālinājās. Ceturtdaļas otrajā pusē pirmo reizi mačā vadībā izvirzījās “Tsmoki”, viena metiena pārsvaru nosargājot arī līdz pārtraukumam – 34:31.

Arī otro puslaiku labāk sāka Minskas komanda, tomēr viesi attapās ātri un ātri arī pārņēma vadību. Labi liekot lietot sāncenšu ieročus – metienus no tālās distances – “Tsmoki” ne tikai turējās līdzi, bet arī uz brīdi tika vadībā, tomēr iespējas nostiprināt plusus neizmantoja. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm “Holon” bija divu punktu pārsvars – 53:51. Diemžēl ceturtdaļas beigās traumā iedzīvojās Čavars, kuram cīņā pie groza uz kājas neveiksmīgi uzkrita sāncenšu spēlētājs. Basketbolists tika nomainīts un saņēma pamatīgu aukstā devu uz labās kājas ceļa.

Pēdējā ceturtdaļa “Tsmoki” komandai nebija veiksmīga ne vienā, ne otrā laukuma galā, viesi beidzot tiešām bija piešāvuši tālos metienus un palielināt plusus. Tomēr mājinieki prata sarūpēt intrigu. Pēdējā minūtē pieredzējušais Vladimirs Veremejenko sāncenšu pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem (71:73), mājinieki arī labi nospēlēja aizsardzībā, Leimanis apzaga sāncensi un sarūpēja komandai iespēju izlīdzināt rezultātu, taču tūlīt pat sekoja Veremejenko kļūda… Vēl vienu iespēju glābt maču “Hapoel” mājiniekiem nedeva un izcīnīja uzvaru 75:71.

Toms Leimanis laukumā pavadīja 19 minūtes, kurā atzīmējās ar vienu punktu, piecām rezultatīvām piespēlēm, četrām atlēkušajam bumbām, vienu pārķertu piespēli, bloķētu metienu un arī divām kļūdām. Klāvs Čavars savainojuma dēļ pēdējā ceturtdaļā nespēlēja un maču pabeidza ar diviem gūtiem punktiem.

Apakšgrupas otrajā mačā franču “Cholet” savā laukumā nedaudz negaidīti ar 79:70 pieveica grupas favorītus AEK, tiekot pie savas otrās uzvaras.

C grupas tabula

#KomandaU.Z.+/-P.
1.AEK31+237
2.Holon2206
3.Tsmoki22-136
4.Cholet13-105