Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Perspektīvais Krišs Helmanis karjeru turpinās dzimtajā Vācijā

Perspektīvais Krišs Helmanis karjeru turpinās dzimtajā Vācijā
Krišs Helmanis. Foto: CB Prat

Vācijas otrās spēcīgākās basketbola līgas fināliste Tībingenas "Tigers" paziņojusi par divu sezonu līguma parakstīšanu ar Latvijas U20 izlases spēka uzbrucēju Krišu Helmani, kurš iepriekšējās sezonas pavadīja Spānijā.

Tībingenas klubs Helmani dēvē par vienu no interesantākajiem 2002. gadā dzimušajiem talantiem Eiropas basketbolā un uzsver, ka somu galvenais treneris Daniels Jansons viņam sekojis līdzi jau ilgāku laiku. "Esmu viņu redzējis daudzās nometnēs Eiropā un allaž sekojis viņam līdzi. Vācijā Helmaņa uzvārds lielākoties asociējas ar viņa tēvu Uvi, bet esmu pārliecināts, ka tas drīz mainīsies," pauda Jansons. "Kriša lielais trumpis ir mīkstais pieskāriens groza tuvumā, un arī viņa augums [212 cm] viņam palīdz. Viņam ir arī labs metiens no distances, kas ļauj būtiski paplašināt laukumu un radīt plašumu citiem spēlētājiem. Neskatoties uz jauno vecumu, viņš jau ir apliecinājis lielisku spēles izpratni, ko gribam turpināt uzlabot mūsu programmā. Iepriekšējie gadi Spānijā viņam noteikti ir nākuši par labu, un vēlamies turpināt pulēt šo dimantu."

Helmanis pirms četriem gadiem pievienojās Badalonas "Joventut" sistēmai un iepriekšējā sezonā debitēja ULEB Eirokausā, aizvadot divas spēles, un vienā mačā piedalījās arī ACB līgā. Lielāko daļu sezonas viņš gan pavadīja Spānijas otrajā līgā. "Prat" ar 16. vietu nenosargāja vietu 18 komandu līgā, bet Helmanis aizvadīja 26 spēles un vidēji 21,4 minūtēs sakrāja 7,5 punktus, 3,7 atlēkušās bumbas, 1,3 rezultatīvas piespēles un 1,0 kļūdas. Helmanis trāpīja 30,1% tālmetienu, vidēji spēlē izpildot 2,6.

"Vācijā pavadīju savas dzīves pirmos četrus gadus un tagad ar prieku atgriezīšos tur, kur tas viss sākās. Vēlos pateikties trenerim Jansonam un vadībai par uzticību. "ProA" ir konkurētspējīga līga, kurā vēlos realizēt visu savu potenciālu un vienlaikus arī turpināt uzlabot prasmes pie viena no labākajiem treneriem Vācijā," sacīja Helmanis. "Kolīdz parādījās iespēja pārliecināt viņu, nekavējoties to izmantojām. Krišs ir viens no aizraujošākajiem 2002. gadā dzimušajiem talantiem un ierodas pie mums no vienas no labākajām akadēmijām Eiropā. Esam priecīgi, ka Krišs izlēma pievienoties par spīti tam, ka Spānijā viņam ir vietējā spēlētājs statuss," piebilda kluba vadītājs Jaša Mauss.

Vācijas otrajā spēcīgākajā līgā saimniekoja Tībingenas "Tigers" un Rostokas "Seawolves". Regulārajā sezonā, abām komandām tiekot pie bilances 23-9, pirmo vietu ieguva "Tigers", taču finālā "Seawolves" revanšējās ar 81:73, 78:77 un tika pie vienīgās ceļazīmes uz Bundeslīgu. Šodien Helmanis ar Latvijas U20 izlasi nesekmīgi sāka Eiropas U20 čempionāta B divīziju, ar rezultātu 64:72 piekāpjoties Bulgārijai. Helmanis spēlēja gandrīz 32 minūtes un izcēlās ar 13 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un diviem bloķētiem metieniem.

Izmantotie resursi:
https://tigers-tuebingen.de/aus-spa...


, 2022-07-15 17:37, pirms 2 gadiem
Ja dos spēles laiku būs okey, bundenē labs līmenis, tikai daudz 1vs1 spēles
, 2022-07-15 17:47, pirms 2 gadiem
Sapratu ka tā nav augstākā līga?Bet sākumam būs labi tomer cerēju ka spēlēs bundeslīgā
, 2022-07-15 17:53, pirms 2 gadiem
Nez Vef šo nav izskatijuši ?
, 2022-07-15 18:15, pirms 2 gadiem
Vēlos virsrakstos lasīt piekabinātu "perspektīvais" 30+ gadus jaunajiem basketbolistiem...
, 2022-07-15 18:45, pirms 2 gadiem
Visvairāsk fascinē apzīmējums - " dimants"
, 2022-07-15 19:14, pirms 2 gadiem
Prieks vina vecuma laba liga. Ka tur sanak izirets no "Joventut" vai nav vairs saistibas ar Spanijas klubu?
, 2022-07-15 21:26, pirms 2 gadiem
neizskatās ka baigais talants ja 20 gados jāspēlē Vācijas 2. līgā
cerams uzlabos skilu
, 2022-07-15 22:08, pirms 2 gadiem
Tā tomēr ir tikai Vācijas otrā līga. Tā kā labs spēlētājs, bet vai liels talants jāšaubās.
, 2022-07-15 22:47, pirms 2 gadiem
Nu ja savāks vidēji 12-15 punktus, un 6-8 bumbas vidēji pa spēli, tad šāds solis būs atmaksājies.
Aigars Šķēle. Foto: FIBA
2

Šķēle pēc divām sezonām Polijā atgriezīsies Vācijas Bundeslīgā

LETA. Latvijas basketbolists Aigars Šķēle pēc divām sezonām Polijas vienībā Lielpolijas Ostruvas "Stal" atgriezīsies Vācijas Bundeslīgā, pavēstīja latvieša bijušais klubs. Kā vēsta "Stal", latvietis karjeru turpinās Rostokas "Seawolves" vienībā.
Klāvs Čavars: Foto: Yokohama Excellence
12

Čavars pēc sezonas Japānā noslēdz līgumu Azerbaidžānā

Latvijas izlases basketbolists Klāvs Čavars noslēdzis līgumu uz vienu sezonu ar Azerbaidžānas klubu "Sabah", kurā aizvadītajā sezonā spēlēja Artjoms Butjankovs.
Toms Leimanis. Foto: FIBA
1

Leimanis pievienojas no Spānijas augstākās līgas izkritušajai "Obradoiro"

LETA. Latvijas basketbolists Toms Leimanis karjeru turpinās Santjago de Kampostelas "Obradoiro" vienībā, kas šosezon pameta Spānijas augstāko līgu (ACB) un nākamsezon spēlēs Spānijas pēc spēka otrajā līgā, sestdien pavēstīja klubs.