Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Gražulis: ''Iepriekšējos piecus gadus esmu strādājis, lai nonāktu Eirolīgas līmenī''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gražulis: ''Iepriekšējos piecus gadus esmu strādājis, lai nonāktu Eirolīgas līmenī''
Andrejs Gražulis un "Virtus" ģenerālmenedžeris Paolo Ronči. Foto: Virtus Segafredo Bologna

Itālijas pilsētā Boloņā bāzētā ULEB Eirolīgas komanda Boloņas ''Virtus'' šodien līdzjutējiem un medijiem prezentēja vasaras papildinājumu – Latvijas izlases uzbrucēju Andreju Gražuli, kurš preses konferencē atklāja, ka iepriekšējos piecus gadus strādājis, lai nonāktu Eirolīgā.

''Kā parasti – vēlējos teikt, ka priecājos jūs visus šeit redzēt. Un esmu priecīgs, ka no nākamās nedēļas beidzot pievienošos komandas nodarbībām, pilnvērtīgi trenēšos un izbaudīšu ''Virtus'' basketbolu un sistēmu. Esmu noguris no trenēšanās vienatnē. Nevaru sagaidīt sezonas sākumu. Esmu pāris vārdu cilvēks – no manis nedzirdēsiet daudz. Tas ir viss, ko varu pateikt. Sezonā redzēsim, kas ir kas,'' savā prezentācijā kā Boloņas ''Virtus'' basketbolistam teica Andrejs Gražulis.

''Pagājušā sezona man bija diezgan laba. Nevarētu būt priecīgāks par to, taču tā beidzās uz bēdīgas nots. Tā ir daļa no basketbola. Šīs sezonas mērķi? Nezinu, neesmu cilvēks, kas raudzīsies nākotnē un teiks, ka izdarīsim to, to un to. Smagi strādāsim dienu no dienas un beigās redzēsim, ko esam paveikuši,'' atbildot uz jautājumu par aizvadīto sezonu un jaunās sezonas mērķiem, sacīja koknesietis.

Viens no prezentāciju apmeklējušajiem itāļu žurnālistiem arī izcēla Gražuļa elku Jorgosu Printezi un vaicāja, kā leģendārais grieķu uzbrucējs iespaidojis latvieša spēli. ''Nebiju basketbola līdzjutējs līdz 15, 16 gadu vecumam – neskatījos, nebiju ieinteresēts arī to spēlēt. Man patika veids, kā Jorgoss Printezis spēlēja, jo viņš neizmantoja daudz enerģijas, taču bija ļoti efektīvs. Un, protams, viņš ir leģenda. Tas ir viss, kam ir nozīme.''

Boloņas granda rindās Gražulis apvienosies ar Latvijas izlases galveno stratēģi Luku Banki. ''Lukas daļa manā nonākšanā ''Virtus'' bija ļoti svarīga, jo trīs gadus kopā strādājām valstsvienībā. Zinu sistēmu, kādā viņam patīk spēlēt, un viņš zina, kā es spēlēju. Šajā brīdī viņa galvenais vēstījums man ir būt veselam, būt pieejamam, lai atrastos laukumā. Tad redzēsim. Neesam vēl runājuši par manu lomu, jo vēl neesmu trenējies kopā ar komandu. Šobrīd galvenā ir veselība. Esmu gatavs palīdzēt komandai jebkurā iespējamajā veidā,'' izteicās Andrejs Gražulis.

''Kā es palīdzēšu? Jebkā! Ko treneris prasīs, to darīšu. Katru gadu esmu spēlējis citādāk, jo mainās treneri, prasības, pretinieki, komandas biedri, viss mainās. Varu pateikt, ka esmu metējs. Neteikšu, ka esmu labākais metējs pasaulē, taču varu tā dot pienesumu komandai, izplešot laukumu. Esmu diezgan gudrs spēlētājs, zinu sistēmu, esmu tajā spēlējis trīs gadus. Darījām to lieliskā līmenī. Esmu kā Šveices nazis. Atstāšu to tā,'' turpināja basketbolists.

''Iepriekšējos piecus gadus esmu strādājis, lai nonāktu Eirolīgas līmenī. Esmu priecīgs šeit atrasties. Esmu redzējis ''Virtus'' spēles, kādi ir komandas līdzjutēji. Tas sākumā būs ļoti aizraujoši. Ceru, ka tas būs ļoti aizraujoši līdz beigām, protams. Nesēdēšu šeit un neteikšu, ka sākumā nebūšu satraucies. Tā ir daļa no sporta un dzīves. Galvenā lieta ir darīt mūsu darbu laukumā. Vismaz man. Mēs spēlējam basketbolu. Spēlē basketbolu – tieši tik vienkārši. Ceru, ka līdzjutēji būs priecīgi,'' noslēdza 31 gadu vecais uzbrucējs.

Gražuļa un Banki pārstāvētā Boloņas ''Virtus'' 2024./2025. gada sezonu sāks jaunnedēļ, Itālijas Superkausā spēlējot pret ''Napoli''. A sērijas sezona startēs 29. septembrī ar viesošanos Sicīlijā pie Trapāni ''Shark'', bet Eirolīgas pirmā spēle būs 4. oktobrī mājās pret Rolandu Šmitu un Stambulas ''Anadolu Efes''.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=6r3...

  +2 [+] [-]

, 2024-09-13 14:18, pirms 5 dienām
Vēl viena laba intervija no Kristiāna! Gaidām Koknesi atpakaļ!

  +3 [+] [-]

, 2024-09-13 15:14, pirms 5 dienām
Andžu, lai viss piepildas!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-13 16:40, pirms 5 dienām
Drošu roku Andrejam un labu veselību! Lai izdodās sevi parādīt Eirolīgas komandā.

     [+] [-]

, 2024-09-13 16:55, pirms 5 dienām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Vēl viena laba intervija no Kristiāna! Gaidām Koknesi atpakaļ!
Neatšķir interviju no preses konferencē sacītā? Šeit nav intervijas no Dilana

  +1 [+] [-]

, 2024-09-13 19:27, pirms 5 dienām
viens no latviešiem uz Virtus atnāca izgājušogad ar tādu pašu noskaņojumu--spēlēt un būt noderīgam . Joprojām nezinu kas vainīgs --vai latvietis vai Luka .

     [+] [-]

, 2024-09-14 13:55, pirms 4 dienām
Ļoti laba intervija, skaidrs un loğisks domu izklāsts. Liels prieks un visa labākā vēlējumi!