Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Žurnālists: Valeiko kļūs par Polijas kluba "Krosno" galveno treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žurnālists: Valeiko kļūs par Polijas kluba "Krosno" galveno treneri
Edmunds Valeiko 2021. gada 20. oktobrī. Foto: Jānis Lārmanis

Edmunds Valeiko kļūs par Klāva Dubulta pārstāvētā Polijas kluba "Miasto Szkła Krosno" galveno treneri, pirmdien, 12. decembrī, raksta basketbola žurnālists Kosma Zatorskis.

“Miasto Szkła Krosno” sacenšas Polijas pirmajā līgā – tas ir otrais spēcīgākais turnīrs valstī aiz Ekstralīgas. “Suzuki” atbalstītajā līgā sacenšas 18 komandas. Krosno ar uzvaru un zaudējumu attiecību 6-8 dala 8.-12. vietu kopā ar Poznaņas, Opoles un divām Vroclavas vienībām.

Krosno komanda piedzīvoja zaudējumus trijās no pēdējām četrām spēlēm, tai skaitā svētdien mājās atzina Bitomas “Polonia” pārākumu ar 70:82. Pēc šīs neveiksmes no amata atkāpies kluba galvenais treneris Romāns Pravica. Neoficiālas ziņas liecina, ka Valeiko piedāvāts līgums uz pusotru sezonu.

Latviešu spēka uzbrucējs Klāvs Dubults šosezon 14 spēlēs vidēji 22:51 minūtē guvis 13,2 punktus un izcīnījis 6,9 bumbas zem groziem. Divdesmit sešus gadus vecais latvietis pērn spēlēja Valeiko trenētajā “Valmiera Glass/Vidzemes augstskola” komandā.

Edmundam Valeiko bija spēkā divu gadu līgums ar Vidzemes klubu, taču 2022. gada jūlijā tas tika lauzts. Valmiera pērn ar bilanci 8-18 ieņēma desmito vietu “Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgā, savukārt LBL izstājās ceturtdaļfinālā pret Latvijas Universitāti.

Ilggadējais Latvijas valstsvienības basketbolists agrāk strādāja Kiprā, Ukrainā, Krievijā, Kazahstānā un Baltkrievijā, tostarp vairākas sezonas bija “Tsmoki Minsk” galvenā trenera Rostislava Verguna asistents. Valeiko pārziņā atradās arī Baltkrievijas U20 izlase.

Izmantotie resursi:
https://sportacentrs.com/basketbols...

     [+] [-]

, 2022-12-12 23:03, pirms 2 gadiem
Lai veicas! Iepriekseja sezona Valmiera nesanaca, bet kopuma Valeiko ir labs specialists!