Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kambalam 22+8 Turcijā, Porziņģim 29 punkti Horvātijā

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Kambalam 22+8 Turcijā, Porziņģim 29 punkti Horvātijā
Jānis Porziņģis debijas spēlē Horvātijā guva 29 punktus. Foto: hrsport.net

Vakar Horvātijas čempionāta pirmās kārtas mačā 29 punktus guva latviešu uzbrucējs Jānis Porziņģis, bet ar to nebija pietiekami, lai ''GKK Šibenik'' pārspētu ''KK Zagreb'' vienību. Tikmēr debiju Ukrainas Superlīgā šodien piedzīvoja Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš kopā ar Kijevas ''Budivelnyk'' un Ainaru Bagatski galvaspilsētas derbijā ar 98:72 uzveica BK ''Kyiv''. Spēles savu klubu nacionālajos čempionātos šodien aizvadīja arī citi latviešu basketbolisti, Kasparu Kambalu un Mārtiņu Meieru ieskaitot.

Horvātija

Piektdien Horvātijas augstākās līgas sezonu ar zaudējumu sāka ''GKK Šibenik'', kas savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 93:103 (21:17, 20:36, 20:25, 32:25) piekāpās ''KK Zagreb''.

Zaudētāju rindās lielisku spēli aizvadīja latviešu uzbrucējs Jānis Porziņģis, kurš, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, 33 minūšu laikā izcēlās ar 29 gūtiem punktiem (2p. - 5/12, 3p. - 5/8, 1p. - 4/4) un kļuva par mača rezultatīvāko basketbolistu. Tāpat Jānim arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs pārķertas bumbas, piecas izprovocētas un piecas personīgās piezīmes. Ar 24 efektivitātes koeficienta punktiem Porziņģis kļuva par sava kluba produktīvāko spēlētāju.

Ukraina

Šodien Ukrainas Superlīgas sezonu atklāja Ainara Bagatska un Oskara Ernšteina trenētā Kijevas ''Budivelnyk''. Galvaspilsētas derbijā ''Budivelnyk'' pamatus uzvarai lēja jau spēles pirmajā cēlienā, un mača gaitā ''celtnieku'' pārsvars sasniedza pat 35 punktus. Gala rezultāts - 98:72 (14:8, 33:19, 27:20, 24:25), uzvara Ukrainas čempioniem.

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks maču sāka ''Budivelnyk'' pamatpieciniekā un 24 minūtēs atzīmējās ar četriem punktiem (2p. - 2/5, 3p. - 0/2), četrām bumbām zem groziem, trim rezultatīvām piespēlēm, divām piezīmēm un divām kļūdām. Zīmīgi, ka Jāņa rēķinā arī divi bloķēti metieni (labākais rādītājs spēlē), kā arī seši efektivitātes koeficienta punkti.

Nākamo spēli ''Budivelnyk'' aizvadīs ULEB Eirolīgas turnīrā. Debijas mačā 17. oktobrī Bagatska klubs sacentīsies ar Stambulas ''Fenerbahce Ulker''.

Turcija

Zaudējumu Turcijas otrās līgas (TBL2) regulārā turnīra spēlē šodien piedzīvoja Ankaras ''DSI Era'', kas viesos ar rezultātu 68:75 (20:19, 16:14, 12:17, 20:25) piekāpās ''Belediye'' vienībai. Zaudētāju sastāvā par rezultatīvāko spēlētāju ar 22 punktiem (2p. - 8/16, 1p. - 6/9) kļuva latvietis Kaspars Kambala, kuram arī astoņas bumbas zem groziem, divas kļūdas un trīs personīgās piezīmes.

Turnīra pirmajā kārtā Kambala guva 19 punktus (2p. - 7/14, 1p. - 5/5), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai izcīnīt pārliecinošu uzvaru (97:80) pret ''Gelisim Koleji''.

Francija

Šodien zaudējumu Francijas augstākās līgas čempionātā cieta ''Elan Chalon'', kas ar 68:78 (16:21, 14:18, 15:15, 23:24) atzina Strasbūras pārākumu. Mareks Jurevičus spēlei bija pieteikts, taču laukumā nedevās.

Vācija

Zaudējumu Vācijas Bundeslīgas ceturtās kārtas mačā šodien piedzīvoja ''Mitteldeutscher'', kas viesos saspringtā cīņā ar 69:77 (20:14, 15:23, 19:13, 15:27) zaudēja ''Walter Tigers'' vienībai. Latviešu centrs Mārtiņš Meiers spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un 19 minūtēs palīdzēja ''Mitteldeutscher'' ar septiņiem punktiem (2p. - 2/4, 1p. - 3/3), sešām atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli. Mārtiņa rēķinā arī divas kļūdas, četras piezīmes un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Spānija

Spānijas ACB čempionātu ar zaudējumu šodien sāka ''Bilbao Basket'', kas savā laukumā piekāpās ''CAI Zaragoza'' - 77:86 (23:27, 19:23, 22:20, 13:16). Dairis Bertāns savainojuma dēļ spēlē nepiedalījās, bet lietuvietis Antans Kavaļausks ACB debijā atzīmējās ar 14 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Šodien kļuva zināms, ka Berāna aizvietošanas nolūkos Bilbao noslēdzis viena mēneša līgumu ar pieredzējušo lietuvieti Mindaugu Lukauski.

Izmantotie resursi:
Naslovna - Hrvatski košarkaški savez
Суперліга. Асоціація баскетбольних клубів...
Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi |...
LNB.fr - Site officiel de la Ligue Nationale de...
Beko Basketball-Bundesliga - Startseite
ACB.COM

Slēpts komentārs: Ricky#9

  +5 [+] [-]

, 2013-10-12 17:23, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Nesaprotu, kapēc Bagatskis Porzinģi neaizcināja uz izlasi ? Dažreiz liekās, ka Bagatskis dara visu, lai izlase zaudetu, redz lai viņu neatlaistu, redz viņa mūžīgie argumenti, Mūms jauna izlase u.t.t
Idiņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-10-12 21:46, pirms 11 gadiem
AUTOR Mums ir vairāki PORZIŅĢI -Virsraksts to neliecina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-12 22:18, pirms 11 gadiem
Derētu uztaisīt draudzības spēli IZLASE pret huļigāniem un brīvajiem KAMBALA,BIEDRS,PORZIŅĢIS J,KALVE,ĀDOLFS utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-12 23:06, pirms 11 gadiem
pilnigs idiots ahhaha nu ja tuksums jau nepaliktu logiski,var ielikt ari no ljbl u14 grupas kadu un bus ,kas spele.runa iet ,ka izlase jaspele labakajiem.jakovic un kv salidzinajums bomba gahahahah
sandis44442 rakstīja: Un ko tas dotu?

Meistarības šiem puišiem pietiek, bet ar meistarību nepietiek.. attieksme Pjolam un Kambalam pret valsti un izlasi jau ir skaidra šodien!

Kalve? tas pats kas par Porziņģi! Kura vietā viņš izlasē spēlētu? Janičenoka, Mejera vai Kuksika vietā?

Izlasei 3ais nummurs nav aktualitāte šodien! Tas pats par pirmo nummuru.. tur ir Strelnieks un ja vajag tad saspeli vadīt var Bertāns vai tas pats Blūms! Nāks klāt Vecvagars! Pielikt var Ingus Jakovičs!

Tā ka Pajols ar nav aktuāls!


Par centriem jā ir problēma liela.. bet tur der tikai Andris.. Kambala savu pēdējo spēli izlasē nospēlēja 2009 gadā pret Vāciju - par to es esmu 200% pārliecināts! Arī par Pajolu tas pats!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 10:45, pirms 11 gadiem
krischens rakstīja: Tur jau tā lieta, ka izlase jāspēlē visiem LABĀKAJIEM ! Un trenerim viņi ir jāsavāc. Ja to nevar, tad trenerim nav iekšu un viņš neder. Ar normālu centru (Kambala) mēs būtu izcīnījuši to ceļazīmi uz PČ.
Kambala sen vairs nav labs centrs, nevajag dzīvot desmit gadus vecā pagātnē, ja viņš būtu labs nespēlētu Turcijas otrajā līgā (un tikai nevajag pļurināt, ka spēlē, jo tur baigi labi maksā, jebkurā Turcijas virslīgas top klubā vai Eirolīgā pamatcentram maksātu vairāk, bet tur viņš nav vajadzīgs). Tas pats Krstičs tak viņu izģērbtu kā mazo (tieši serbi arī dabūja pēdējo ceļazīmi uz PČ)

     [+] [-]

, 2013-10-13 11:19, pirms 11 gadiem
Kambala joprojam ir labs centrs. Kadreiz vins bija lielisks. Butu izlase Kambala butu celazime uz pasaules cempionatu. Varbut Bagatkis ir labs treneris, bet vinam nav ne kripatinas paskritikas un vins baidas no personibam, vins nespej savakt komandu. Vispar vajadzeja parbaudit vairak kandidatu! Izlase ir jaspele sobrid labakajiem, veido jauno komandu nakotnei u.t.t., ta ir tada atrunasanas. Vai bija jega nemt jauno Berzinu, ja vinu marine uz rezervistu solu, labak butu panemts kads centrs kurs jau tagad var spelet, nevis kaut kad nakotne.

     [+] [-]

, 2013-10-13 11:31, pirms 11 gadiem
Sis cempionats izlasei ir solis uz prieksu, bet savu iespeju tikt ceturtdalfinala un uz pasaules cempionatu ta neizmantoja,protams, ka ne Bagatskis ne kads cits par to atbildibu neuznemas! Un par 11. vietu nu nav japus slavas fanfaras!Nakosa cempionata bus daudz grutak, jo soreiz daudzas izlases nebija labaka sastava. Krievija, Turcija, Griekija, ari serbija, kurai bija jauna komanda nospeles labak, Ukraina speles savas majas, vel jau ir Izraela, Vacija, konkurence bus daudz lielaka. ja Bagatskis nepastiprinas komandu, tad sim sastavam tur nav nekadas izredzes. cerams, ka bus pastiprinajums, bet tad ta bus jau cita izlase. Si izlase ar Bagatski prieksgala savu iespeju nopudeleja!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 12:17, pirms 11 gadiem
Guess what? Kambis atkal dabūja pa pakaļu. Viņš sava egoisma dēļ savā karjerā neko nav uzvarējis. Domājiet, ja viņš būtu izlasē, tad tiktu uz PČ? Manuprāt, netiktu pat tik tālu, cik tikām pat ar tik sliktu garo galu zem groziem. Nerunāju par Bērzu un Freimi. Pārējie bija miskastes. Vienīgais derīgais spēlētājs izlasei no Tagad vai Nekad vēl ir Biedriņš, lai cik viņš sevi nebūtu pazudinājis...
Taču drīz jau izlasē nopietns spēks būs Porziņšis Jr, Bertāns būs mega labs combo forwards (tas pats Bonis, Timma var pārsteigt), iespējams Anžejs būs nopietns spēlētājs. Nākamā EČ Latvijai jau jābūt lielam spēkam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja