Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vecvagars un ''Žalgiris'' iegūst Garasta kausu

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Vecvagars un ''Žalgiris'' iegūst Garasta kausu
Kaspars Vecvagars (#6) ar komandas biedriem. Foto: zalgiris.lt

Vakardien uzvaru Vlada Garasta kausā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas turnīra finālā aizraujošā un rezultatīvā spēlē ar rezultātu 96:93 pārspēja Krasnodaras ''Lokomotiv''. Mačā par trešo vietu uzvarēja Ainara Bagatska un Oskara Ernšteina Kijevas ''Budivelnyk'', ar 81:72 uzveicot Klaipēdas ''Neptunas''.

''Žalgiris'' mača pirmajā ceturksnī savā grozā ielaida 27 punktus (18:27), taču jau otrajā ceturtdaļā viss apgriezās kājām gaisā - lietuvieši ''Lokomotiv'' grozā sabēra 38 (!) punktus un lielajā pārtraukumā devās pie +18 (56:38). Spēles otrajā cēlienā krieviem izdevās maču līdzsvarot un izskaņā pietuvoties līdz 90:91, taču tad svarīgus metienus realizēja ''Žalgira'' saspēles vadītājs amerikānis Džastins Dentmons, palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaru ar 96:93 (18:27, 38:11, 22:28, 18:27).

Uzvarētāju labā ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Dentmons, kurš arī tika atzīts par ''Žalgira'' labāko spēlētāju. Kaspars Vecvagars palīdzēja savai komandai ar pieciem gūtiem punktiem, bet Pauļum Jankūnam 21 + 7 atlēkušās bumbas. Zaudētāju labā 23 punkti un astoņas bumbas zem groziem Valērija Lihodeja rēķinā.

Cīņā par trešo vietu pie panākuma tika Kijevas ''Budivelnyk'', kas ar 81:72 apspēlēja Klaipēdas ''Neptunas''. Ukrainas kluba rindās 22 punkti un 11 bumbas zem groziem bijušajam NBA uzbrucējam Duanam Sammersam. Klaipēdas labā 20 punktus guva bijušais ''VEF Rīga'' spēlētājs Martins Mažeika.

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, NBA, LKL, krepšinio...