Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Stumbris noslēdz līgumu uz nākamo sezonu ar Polijas "Gliwice"

Rolands Eliņš

Stumbris noslēdz līgumu uz nākamo sezonu ar Polijas "Gliwice"
Roberts Stumbris. Foto: HydroTruck Radom

Latvijas basketbolists Roberts Stumbris arī nākamsezon spēlēs Polijas augstākajā līgā. No "Radom" vienība viņš pārcēlies uz "GTK Gliwice", kas šosezon ieņēma 12. vietu kopvērtējumā.

"Esmu dzirdējis labas atsauksmes par šo klubu, taču izšķirošais faktors manam lēmumam bija iespēja strādāt ar treneri Robertu Vitku," kluba paziņojumā citēts Roberts Stumbris, kurš Vitkas vadībā spēlēja šosezon "Radom" sastāvā.

Stumbris savā pirmajā sezonā Polijā piedalījās 18 spēlēs, pievienojoties "Radom" sezonas gaitā. Vidēji nospēlētajās 29 minūtēs viņš guva 12.2 punktus, savāca 6.7 atlēkušās bumbas un veica 1.4 rezultatīvas piespēles. Komanda ieņēma 14. vietu Polijas čempionātā, gūstot desmit uzvaras 30 spēlēs.

"Stumbris nebija komandā sezonas sākumā, taču ātri pieteica sevi kā spēlētāju, kurš pilnībā iekļaujas komandā," līguma noslēgšanu komentēja Vitka. "Īpaši novērtēju viņa personību un raksturu, viņš ir tāda persona, kas laukumā atdod sevi visu, un viņam nepastāv bezcerīgas situācijas. Latvijas basketbolistam ir labs metiens no distances, taču viņš arī spēcīgi spēlē aizsardzībā."

27 gadus vecais Stumbris pirms došanās uz Poliju iepriekšējo sezonu iesāka Islandēt, bet pirms tam divas sezonas aizvadīja "VEF Rīga" sastāvā, savukārt pirms tam izmēģinājis spēkus arī Igaunijas un Lietuvas basketbola līgās, kamēr LBL pārstāvējis arī "Liepājas", "Jūrmalas" un "Jēkabpils" komandas.

Jāpiemin, ka Vitka Glivices komandā par galveno treneri tika apstiprināts tikai pirms divām nedēļām.

Izmantotie resursi:
https://www.gtk.gliwice.pl/aktualno...