Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

papildināts Kalves klubs nomaina galveno treneri

Andrejs Siliņš

Kalves klubs nomaina galveno treneri
Luidži Greste
Foto: legabasket.it

Latviešu basketbolista Ernesta Kalves pārstāvētā Itālijas A sērijas kluba "Vanoli Cremona" vadība pēc neveiksmīgā sezonas sākuma no galvenā trenera amata atbrīvojusi Luidži Grestu un viņa vietā iecēlusi Cēzaru Pankoto.

"Vanoli Cremona" sezonu sākusi ar septiņiem zaudējumiem deviņās spēlēs un turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo 15. pozīciju. Komanda zaudējusi trīs pēdējās spēlēs pēc kārtas. Sestdien Kremonā mājinieki bija vadībā lielāko daļu spēles, taču trešās ceturtdaļas vidū ļāva Venēcijas "Umana" veikt izrāvienu, kas nodrošināja viesiem uzvaru (64:77).

Grestas vietā galvenā trenera pienākumus turpmāk veiks Cēzars Pankoto, kurš gada pirmajā pusē vadīja "Sidigas Avellino". 57 gadus vecais speciālists par treneri strādā kopš 1982. gada un šajā laikā strādājis 15 dažādos Itālijas klubos, tostarp Sjēnas "Mens Sana" ("Montepaschi"), "Dinamo Sassari", Romas "Virtus", Boloņas "Fortitudo" un citos.

Ernests Kalve, kurš klubam pievienojās septembra vidū un pēc pārbaudes laika noslēdza līgumu uz sezonu, devies laukumā pamata pieciniekā visos mačos, vidēji spēlējis 15,3 minūtes, guvis 5,6 punktus un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas.

Šī ir "Vanoli Cremona" piektā sezona A sērijā un līdz šim labākais sasniegums ir desmitā pozīcija 2011./2012. gada sezonā.

Nākamo spēli "Vanoli Cremona" aizvadīs sestdien viesos pret Ojāra Siliņa "Grissin Bon Reggio Emilia".

Izmantotie resursi:
Untitled Document