Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Brazis: "Ar Kambalu esam pavisam cita komanda"

Jānis Pārums

Brazis: "Ar Kambalu esam pavisam cita komanda"
Aļģirds Brazis
Foto: ural-great.ru

"Ar Kaspara Kambalas pievienošanos esam kļuvuši par pavisam citu komandu. Kaspars mūsu spēlei devis jaudu un pārliecību. Viņš ir ļoti motivēts puisis un ar savu cīnītāja raksturu aplipinājis pārējos," intervijā krievu medijiem sacījis Krievijas Superlīgas kluba "Enisey" galvenais treneris Aļģirds Brazis.

"Ir jābūt nedaudz psihologam, lai spētu motivēt komandu. Cilvēki ir dažādi un katram nepieciešama individuāla pieeja," atzinis Brazis. "Daudzi mūsu komandas spēlētāji Krievijas Superlīgā aizvada tikai otro sezonu, viņiem trūkst pieredzes un pārliecības par saviem spēkiem. Ar leģionāriem ir savādāk – viņi sevi visvairāk grib pierādīt spēlēs ar nopietniem pretiniekiem. Taču reizēm pārlieku liela vēlēšanās tikai kaitē."

"Zaudējuma iemesli pret "Dynamo" un "CSKA" bija dažādi. Pret "Dynamo" mēs spēlējām uz noguruma fona, jo mums bija gara izbraukumu sērija. Puiši vienkārši nespēja atjaunoties. Par maču pret "CSKA" to nevar teikt – komanda bija labā kondīcijā. Vienkārši mēs zaudējām spēcīgam pretiniekam. Sagrāve pret šādu komandu – tā nav traģēdija. Spēlētāji jūt, kurās spēlēs vajag izlikt sevi visu, bet kurās izredžu nav. Tas ir normāli. Zaudējumi ir jāaizmirst un jācīnās tālāk," Brazis raksturojis sagrāves pret divām Maskavas komandām.

Treneris uzsvēris arī Kambalas nozīmi komandā: "Mēs jau no paša turnīra sākuma spēlējām neslikti, pietrūka tikai uzvaru. Ar Kaspara Kambalas pievienošanos "Enisey" kļuvusi par pavisam citu komandu. Kaspars mūsu spēlei devis jaudu un pārliecību. Viņš ir ļoti motivēts puisis un ar savu cīnītāja raksturu aplipinājis pārējos. Protams, nedrīkst teikt, ka "Enisey" ir tikai Kambala. Taču to, ka viņš klubam ir spēcīgs pastiprinājums – par to nav ne mazāko šaubu. Gan kā basketbolists, gan kā cilvēks."

Brazis atklājis, ka sākotnēji komandas mērķis bija noturēties Superlīgā, taču "apetīte rodas ēdot" un tagad izvirzīts jauns uzdevums – iekļūt play off. Komandai ir liels potenciāls, uzskata Brazis.

Treneri arī priecējot, ka finanšu krīzes apstākļos Krasnojarskas klubā viss ir kārtībā un šobrīd "Enisey" neesot nekādu problēmu finansiālajā ziņā. "Mums nav tāds budžets kā Maskavas komandām, toties tas ir stabils. Tādos apstākļos ir patīkami strādāt. Turklāt katrā mājas spēlē mūs atbalsta pilna zāle līdzjutēju. Tas ir īsts basketbols," piebilda Brazis.

"Uzskatu, ka komanda ir labi nokomplektēta. Mums jāpieliek vairākos spēles komponentos, piemēram aizsardzībā. Sastāvu pastiprināt nevajag. Šis "Enisey" jau ir laba komanda. Uzvaras, protams, ir svarīgas, taču nedrīkst aizmirst, ka basketbols ir arī izrāde un šovs. Mums sastāvā ir spilgti un harizmātiski izpildītāji – Miledžs, Voriks, Kambala. Viņi spēlē skatītājiem un skatītāji nav vienaldzīgi," noslēdza treneris.

Izmantotie resursi:
sports.ru