Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kulačkovskis no Ogres pārceļas uz Rumānijas galvaspilsētu

Emils Ozerinskis

Kulačkovskis no Ogres pārceļas uz Rumānijas galvaspilsētu
Matīss Kulačkovskis. Foto: Jānis Martels

Saldus basketbola audzēknis Matīss Kulačkovskis, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Ogres sastāvā, gaidāmajā sezonā pārstāvēs Rumānijas čempionāta komandu Bukarestes "Rapid".

26 gadus vecais un 202 cm garais spāka uzbrucējs Matīs Kulačkovskis gaidāmo sezonu pavadīs Rumānijas čempionātā. Valsts galvaspilsētas klubs Bukarestes "Rapid" pagājušajā sezonā bija pamatturnīra ceturtā spēcīgākā komanda, taču izslēgšanas spēlēs izkrita jau ceturtdaļfināla stadijā.

Kulačkovskis Latvijas basketbola līgā debitēja vēl pavisam agrā vecumā. 16 gadu un piecu mēnešu vecumā viņš aizvadīja pirmo LBL spēli "Saldus" sastāvā. Kulačkovskis "Saldus" rindās bija abās sezonās, kad Kurzemes vienība spēlēja Latvijas augstākajā līgā no 2013. līdz 2015. gadam. Pēc tam basketbolists devās studēt uz Ameriku.

Pēc studiju gaidu noslēgšanas Kulačkovskis atgriezās Latvijā un 2022./2023. gada sezonā spēlēja "Ventspils" rindās. Savukārt pagājušajā sezonā Kulačkovskis bija viens no produktīvākajiem "Ogres" spēlētājiem, Latvijas - Igaunijas līgā piedaloties 25 spēlēs, kurās tika gūti 11,2 punkti un izcīnītas 4,9 atlēkušās bumbas.

Kulačkovskis nebūs vienīgais Latvijas basketbolists Rumānijas čempionātā. Līgumu ar turnīra čempionvienību "Cluj-Napoca" pagarinājis Mareks Mejeris. Savukārt Rumānijas čempionātā bronzu ieguvušo "CSO Voluntari" vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/baschetra...

     [+] [-]

, 2024-08-07 16:11, pirms 2 mēnešiem
Lasu virsrakstus - Kulačkovskis, Mālmanism, un nodomāju: mūsu jaunie un talantīgie. Bet vienam jau 26 un otram vispār 28... Kā laiks skrien.

     [+] [-]

, 2024-08-07 18:55, pirms 2 mēnešiem
jap, man šodien lasot Liepājas sastāvu un redzot, ka Dubults ar Mālmani ir nevis prospekti, bet veterāni, arī palika jocīgi