Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases uzbrucējs Mejeris turpinās pārstāvēt Eirokausa klubu ''Cluj-Napoca''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas izlases uzbrucējs Mejeris turpinās pārstāvēt Eirokausa klubu ''Cluj-Napoca''
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Latvijas baketbola valstsvienības uzbrucējs Mareks Mejeris arī nākamajā sezonā pārstāvēs Rumānijas grandu ''Cluj-Napoca'', šodien pavēstījis klubs.

Pagājušajā sezonā Mejeris ar ''Cluj-Napoca'' triumfēja Rumānijas čempionātā. Tajā 31 mačā liepājniekam vidēji 6,6 punkti, 3,6 atlēkušās bumbas un 1,7 rezultatīvas piespēles, kā arī efektivitāte 10,3. ULEB Eirokausā Rumānijas grands piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālsērijā, atzīstot Londonas ''Lions'' pārākumu. 18 Eirokausa spēlēs Mejerim caurmērā 5,6 punkti, 3,4 bumbas zem groziem, 1,6 piespēles un efekvititātes rādītājs 7,9.

Karjeras laikā Mejeris spēlējis dzimtās Liepājas komandā, ''VEF Rīga'', ''Clavijo'', ''Tizona Burgos'' un ''Fuenlabrada'' Spānijā, ''Elan Chalon'' Francijā, ''Parma'' Krievijā, ''Pesaro'' Itālijā un Jeruzalemes ''Hapoel'' vienībās.

Starpsezonā Klužas-Napokas vienībai pievienojies arī divi amerikāņu garā gala basketbolisti – Zeks Henkinss, ar kuru Mejeris kopā spēlēja ''Hapoel'' rindās, un Kevins Hērvijs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja ''Reggio Emilia'' vienību Itālijā. Perimetrā rumāņu klubam pievienojies amerikāņu aizsargs Zeivjērs Simpsons, kurš aizvadītās sezonas izskaņā septiņos mačos izgāja laukumā Memfisas ''Grizzlies'' rindās.

Jaunajā ULEB Eirokausa sezonā ''Cluj-Napoca'' spēlēs B apakšgrupā pret Ankaras ''Turk Telekom'', Jeruzalemes ''Hapoel'', ''Valencia'', Saloniku ''Aris'', Ļubļanas ''Cedevita Olimpija'', Venēcijas ''Umana Reyer'', Panevēžas ''Lietkabelis'', ''JL Bourg'' un Hamburgas ''Towers'' komandām. Turnīra uzvarētāja garantēs ceļazīmi uz ULEB Eirolīgu.

''Cluj-Napoca'' Eirokausa sezonu sāks 25. septembrī ar mājas spēli pret Ļubļanas ''Cedevita Olimpija''.

Mejeris pagaidām ir vienīgais Latvijas basketbolists nākamās sezonas ULEB Eirokausa turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.u-bt.ro/seniori/stiri/m...

     [+] [-]

, 2024-07-29 16:30, pirms 2 mēnešiem
Labi tur pie čigāniem laikam iet viņam

     [+] [-]

, 2024-07-29 19:26, pirms 2 mēnešiem
Pārsteigums, ka ar diezgan viduvējiem statiem tur noturējās! Klubs tika Eirokausa 1/4 finālā, tas liecina par augstu līmeni! Veiksmi!

     [+] [-]

, 2024-07-29 20:50, pirms 2 mēnešiem
Malacis Mareks. Prieks, ka turpinās spēlēt ULEB Cupā!

     [+] [-]

, 2024-08-01 18:00, pirms 2 mēnešiem
JankinsOzo rakstīja: Pārsteigums, ka ar diezgan viduvējiem statiem tur noturējās! Klubs tika Eirokausa 1/4 finālā, tas liecina par augstu līmeni! Veiksmi!
Mejeris ir vērtīgs spēlētājs, ar statiem viss viņam kārtībā, atbilst viņa ampluā un lomai komandā, viņš nekad nav bijis galvenais punktu guvējs. Bet ir vispusīgs darba rūķis, kurš var nospēlēt aizsardzību, nobloķēt metienu, savākt bumbas, pie laba garastāvokļa iedankot gaisiņu, iemest truli