Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatska ''Kyiv Basket'' izšķirošajā cīņā piedzīvo sagrāvi un neiekļūst Ukrainas finālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bagatska ''Kyiv Basket'' izšķirošajā cīņā piedzīvo sagrāvi un neiekļūst Ukrainas finālā
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Ukrainas Superlīgas pusfināla sērijas piektajā, izšķirošajā cīņā latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītā ''Kyiv Basket'' piedzīvoja pamatīgu zaudējumu ar 66:92 (16:26, 13:27, 22:15, 15:24) pret ''Zaporozhye'', neiekļūstot Ukrainas čempionāta finālā. Francijas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Mārtiņa Meiera pārstāvētā ''Elan Chalon''.

Ukrainas galvaspilsētas komanda regulāro sezonu noslēdza itin pārliecinošā pirmajā vietā ar 30 panākumiem 40 spēlēs. Ceturtdaļfinālā ''Kyiv Basket'' neatstāja cerības ''Cherkaski Mavpy'' vienībai, bet pusfinālā spēkojās pret Zaporižjas vienību. Bagatska trenētā komanda uzvarēja pusfinālsērijas pirmajā un trešajā cīņā, taču zaudēja otro un ceturto spēli, kas nozīmēja, ka būs jāaizvada izšķirošais mačs, lai noskaidrotu finālisti.

''Zaporozhye'', kas pusfināla piekto spēli aizvadīja izbraukumā Kijevā, spēli uzsāka uguņojot - viesi trāpīja desmit no 14 metieniem un pēc pirmā ceturkšņa atradās vadībā ar desmit punktu pārsvaru. Zaporižjas vienība lieliski turpināja darboties arī otrajā ceturtdaļā, kad pārsvaru izdevās palielināt līdz pat 29 punktiem. Pirms pārtraukuma gan ''Kyiv Basket'' piecus punktus atspēlēja - 29:53. Trešajā ceturtdaļā Bagatskim izdevās atrast pretzāles viesu augstajai precizitātei - viņa vadītā komanda pietuvojās līdz 17 punktu atstatumam. Noslēdzošajās desmit minūtēs ''Kyiv Basket'' tuvāk netika, bet ''Zaporozhye'' atkal uzbruka grozam teju nevainojami, izcīnot pārliecinošu uzvaru un iekļūstot Ukrainas Superlīgas finālā.

Zaporižjas komandas basketbolisti visā mačā trāpīja 62 procentus divpunktnieku (26/42) un pusi no izpildītajiem trejačiem (11/22). Savukārt ''Kyiv Basket'' precizitāte bija ievērojami pieticīgāka - 19 no 38 divpunktu metieniem un tikai pieci no 24 tālmetieniem.

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Dmitro Tihonovs, bet 15 sameta lietuvietis Aurims Majausks. Bagatska trenētajā komandā 20 punkti amerikānim Brendonam Jangam, savukārt ierasti rezultatīvais komandas kapteinis Bogdans Bližņuks realizēja tikai vienu metienu 11 mēģinājumos, maču noslēdzot ar 2 punktiem.

''Zaporozhye'' finālā spēkosies pret ''Prometey'', kas otrā pusfināla pārī ar 3:1 pieveica ''Dnipro''. Superlīgas finālsērijas sākums paredzēts 10. jūnijā.

Francija

Francijas čempionāta jeb ''Pro A'' mačā Latvijas izlases centra Mārtiņa Meiera pārstāvētā ''Elan Chalon'' izbraukumā ar 86:99 (17:22, 19:22, 23:27, 27:28) atzina ''Pau-Orthez'' pārākumu. Meiera komanda joprojām atrodas Francijas čempionāta izkrišanas zonā - 17. vieta ar desmit panākumiem 31 spēlē.

Mārtiņš Meiers maču uzsāka pamatpieciniekā un desmit minūšu laikā sameta septiņus punktus (2p. 3/5, s.m. 1/3), kā arī savāca trīs atlēkušās bumbas. Latviešu basketbolists trīs reizes pārkāpa noteikumus un izpelnījās lietderības koeficientu seši.


Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/

  +2 [+] [-]

, 2021-06-06 18:43, pirms 3 gadiem
Tad jau drīz būs pieejams treneru tirgū.

     [+] [-]

, 2021-06-06 18:48, pirms 3 gadiem
diezgan ahūni

     [+] [-]

, 2021-06-06 21:57, pirms 3 gadiem
Aizdomīgi pazīstams rokraksts, tik puļī troikas, krīt vai nekrīt, citu ideju nav. Tieši copy/paste Latvijas izlases taktika un tā regulāri izpaliek taustāmi, redzami panākumi, medaļas.