Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Koham seši punkti pret Banki, Šķēles komanda pārtrauc zaudējumu sēriju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Koham seši punkti pret Banki, Šķēles komanda pārtrauc zaudējumu sēriju
Aigars Šķēle ar bumbu. Foto: imago images/HMB-Media/Scanpix

Šovakar Latvijas basketbola leģionāri aizvada mačus Itālijā, Spānijā, Vācijā, Lietuvā, Polijā un Grieķijā. Verners Kohs atzīmējās ar sešiem punktiem Kremonas kluba zaudējumā pret Lukas Banki vadīto ''Pesaro'', bet Aigara Šķēles piecas piespēles sekmēja Vircburgas vienības uzvaru, pārtraucot 11 zaudētu spēļu sēriju.

• Itālijas A sērijā Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā ''Pesaro'' svinēja septīto uzvaru, mājās pieveicot Vernera Koha pārstāvēto turnīra pastarīti Kremonas ''Vanoli'' ar 93:87.

Verners Kohs maču sāka viesu pamatpieciniekā un laukumā pavadīja 16 minūtes, gūstot sešus punktus (2p. 1/2, 3p. 1/2, s.m. 1/1). Uzbrucējam arī trīs atlēkušās bumbas, efektivitāte deviņi un pārliecinoši labākais +/- rādītājs komandā plus 13.

• Citā A sērijas mačā Artūra Strautiņa ''Reggio Emilia'' izbraukumā ar 75:89 zaudēja ''Brindisi''.

Artūrs Strautiņš 25 minūtēs kļuva par dalītu otru rezultatīvāko Redžo Emīlijas basketbolistu ar 16 punktiem (2p. 1/3, 3p. 4/9). Jūrmalnieks arī savāca divas atlēkušās bumbas un nopelnīja efektivitāti 14.

• Kovida dēļ šovakar 19. kārtas maču neaizvadīs Andreja Gražuļa pārstāvētā ''Trieste'', kurai bija paredzēts savā laukumā uzņemt Sasaru ''Dinamo''. Tāpat Vienotajā līgā pārcelta Mareka Mejera Permas ''Parma'' spēle mājās pret Minskas ''Tsmoki''.

• Grieķijas čempionātā latviešu uzbrucēja Jāņa Bērziņa pārstāvētā ''Larisa'' pakutināja nervus titulētajai Atēnu ''Panathinaikos'', galotnē piekāpjoties ar 86:90. Pao uzvarā izcils bija serbu aizsargs Nemaņa Nedovičs, sametot 38 punktus, kas ir augstākais rādītājs Grieķijas meistarsacīkstēs vairāk nekā četru gadu laikā.

Jānis Bērziņš uz parketa pavadīja četras minūtes un astoņas sekundes, to laikā ar punktiem neatzīmējoties (2p. 0/1).

• Polijas čempionātā uzvaru otrajā puslaikā nodrošinājusi Mārtiņa Meiera pārstāvētā Eirokausa komanda Vroclavas ''Slask'', kas ar 85:74 pārspēja Ščecinas ''Wilki Morskie''. Vroclavas klubs ar 13 uzvarām 21 māčā ir piektajā pozīcijā Polijas čempionātā.

Mārtiņš Meiers 13 ar pusi minūtēs, spēli sākot pamata pieciniekā, iemeta četrus punktus (2p. 2/3) un izcīnīja divas bumbas zem groziem, kā arī atdeva rezultatīvu piespēli.

• Spānijas ACB līgā visai pārsteidzošu zaudējumu piedzīvojusi Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas ''Baskonia'', kas izgāza trešo desmitminūti un viesos piekāpās Madrides ''Fuenlabrada'' ar 70:84. Mājinieku pieteikumā nebija talantīgā latvieša Rodija Mačohas.

Artūrs Kurucs Nevena Spahijas trenētās vienības rindās nospēlēja nepilnas 15 minūtes, to laikā ar rezultativitāti neizceļoties (2p. 0/1, 3p. 0/1). Cēsnieks atdeva divas rezultatīvas piespēles.

• ''Manresa'' bez Mārča Šteinberga viesos zaudēja ''Bilbao'' ar 82:89.

• Vācijas Bundeslīgā 11 zaudējumu sēriju pārtraukusi Aigara Šķēles pārstāvētā Vircburgas ''s. Oliver'', kas līdz ar spēles beigu signālu, pateicoties Kamerona Hanta precīzajam soda metienam, izrāva uzvaru pār Bambergas ''Brose'' ar 90:89. Šķēles pārstāvētā komanda ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 17. Vietā Bundeslīgā.

Aigars Šķēle mačā iesaistījās no soliņa, nospēlēdams 18:14 minūtes. Latvijas izlases aizsargs punktus neguva (3p. 0/1), savāca vienu atlēkušo bumbu un atdeva piecas piespēles. Šķēlem efektivitātes rādītājs trīs un neitrāls +/-.

• Citā Vācijas čempionāta mačā Artūrs Žagars nebija Braunšveigas kluba pieteikumā zaudējumā pagarinājumā pret Eirolīgas klubu Minhenes ''Bayern'' ar 82:91. Mārtiņa Laksas pārstāvētās Gīsenes ''46ers'' spēle pret ''Syntainics MBC'' tika pārcelta.

• Lietuvas Basketbola līgā (LKL) līdervienība Kauņas ''Žalgiris'' bez Jāņa Strēlnieka ar 99:70 sagrāva Pasvāles ''Pieno Zvaigzdes'', kuras rindās laukumā neizgāja Kristaps Gludītis. Kauņas komandā pēc kovida un savainojumiem atgriezās centrs Džošs Nībo un pieredzējušais saspēlnieks Mants Kalnietis.

• Spānijas pēc spēka otrajā līgā jeb ''LEB Oro'' Dāvja Geka ''Real Valladolid'' izbraukumā piekāpās no ACB līgas izkritušajai ''Gipuzkoa'' ar 71:85. Latviešu aizsargs nospēlētajās 25 minūtēs atzīmējās ar pieciem punktiem (3p. 1/4, s.m. 2/2) un divām atlēkušajām bumbām.

• Ukrainas Superlīgā Igora Miglinieka trenētā Kijevas ''Budivelnyk'' savā laukumā ar 68:75 zaudēja Južnijas ''Khimik''. Kijevas komanda ar 21 uzvaru 29 spēlēs ir Superlīgas vicelīdere.

     [+] [-]

, 2022-02-06 22:38, pirms 2 gadiem
Kāpēc Žagars nebija pat pieteikumā?

     [+] [-]

, 2022-02-07 00:51, pirms 2 gadiem
tāpēc, ka Žagars nebija pat pieteikumā.