Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertānam šodien mačs pret ''Real'', svētdien - pret ''76ers''

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Bertānam šodien mačs pret ''Real'', svētdien - pret ''76ers''
Dairis Bertāns šonedēļ spēlēs pret Madrides ''Real'' un Filadelfijas ''76ers''. Foto: Bilbao Basket.

Šodien pulksten 20:00 pēc Latvijas laika tiks dots starta šāviens Spānijas Superkausa izcīņai. Divu dienu turnīru ar savstarpējo maču atklās valsts čempione Madrides ''Real'', kas samēros spēkus ar Latvijas izlases aizsarga Daira Bertāna pārstāvēto Bilbao ''Basket''. 22:30 cīņā dosies Barselonas ''Regal'' un Vitorijas ''Laboral''.

Spānijas superkausa izcīņa notiek jau kopš 1984. gada un ir ikgadējs pirmssezonas turnīrs, kurā ierasti piedalās aizvadītās sezonas ACB līgas čempioni (''Real''), pērnie Karaļa kausa izcīņas uzvarētāji (''Barcelona''), pagājušās sezonas labākā spāņu komanda eirokausos (Bilbao - otrā vieta ULEB Eiropas kausa turnīrā), kā arī turnīra saimnieki (''Laboral''). Visvairāk Superkausa titulu līdz šim savā īpašumā iekrājusi Barselonas ''Regal'', kura ''Supercopa'' triumfējusi piecas reizes, bet par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem kopš 2004. gada atzīti tādi basketbolisti kā Luiss Skola, Tjago Spliters, Pablo Pridžioni, Huans Karloss Navarro, kurš šo godu izpelnījies trīs reizes, un Rūdijs Fernandezs.

Madrides ''Real'' ir pagājušā gada ''Supercopa'' čempione un šogad kopā ar Barselonu jau ierasti tiek uzskatīta par turnīra favorītiem. Starpsezonā karaliskais klubs pastiprināja savu sastāvu ar diviem Grieķijas izlases spēlētājiem (Joanni Burusi un Kostu Papanikalau) un tunisiešu centru 217cm garo Salu Mejrī. Bilbao trenerim Rafam Puejo mačs ar ''Real'' būs pirmais oficiālais Basku zemes kluba galvenā trenera amatā, un viņš ir pārliecināts - spēle ar Madridi un taktiskā cīņa ar pretinieku treneri Pablo Laso ir iespējami sarežģītākais pārbaudījums debijas mačā. Tāpat Bilbao treneris norādīja, ka ir apmierināts ar starpsezonā iegūto spēlētāju, viņu vidū Daira Bertāna un bijušā ''vefieša'' Antana Kavaļauska ātro un veiksmīgo iekļaušanos komandā, vienlaikus norādot, ka dalība Eiropas čempionātā vēl nav ļāvusi noslīpēt uzbrukuma un aizsardzības sistēmas līdz automātikai.

Bilbao komandas kodolu veido ''trīs musketieri'' - Rauls Lopezs, Alekss Mumbru un Aksels Ervels -, pēdējie divi komandā spēlē jau kopš 2009./2010. gada sezonas, bet Lopezam šī Bilbao būs trešā sezona pēc kārtas. Spāņu eksperti norāda, ka Lopezs ir Bilbao vienīgais tīrais saspēles vadītājs, kurš laiku pirmā numura pozīcijā dalīs ar pieredzējušo Rodžeru Grimau un latvieti Dairi Bertānu. ''Gan Bertāns, gan Kavaļausks varbūt nav tie zināmākie spēlētāji, bet abiem ir liels talants,'' sacīja Lopezs. ''Šķiet, ka Dairis komandā iejuties ļoti labi, ar Antanu tas pats. Jo ātrāk spēlētājam izdodas iejusties komandā un aprast ar Spānijas basketbolu, kas dažkārt nav viegli, jo gaidāma vieglāka sezona.''

Mačs tiks translēts ACB līgas oficiālajā TV kanālā ACB.COM Tāpat to būs iespējams vērot ar citu interneta strīmu palīdzību.

Dairis Bertāns un pārējo komandu vasaras jaunieguvumi

Svētdien Bertāns pret Filadelfijas ''76ers''

Svētdien Bilbao vienībai paredzēta pirmssezonas pārbaudes spēle ar Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubu Filadelfijas ''76ers''. Ja Bilbao uzvarēs šodienas mačā ar ''Real'', klubu sagaida trīs spēles trīs dienu laikā. ''Tas ir tas, ko vēlamies. Mačs ar NBA komandu Basku zemei būs kas īpašs - motivēti būs gan fani, gan spēlētāji, gan es pats,'' tā Bertāna treneris Rafa Puejo.

Mačs risināsies ''Bizkaia'' arēnā - biļešu cenas robežās no 28 līdz 120 eiro.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

  +1 [+] [-]

, 2013-10-04 13:43, pirms 11 gadiem
žēl ka 76ers nav AI !manuprāt bertāns teica ka biļešu uz 76ers speli sen vairs nav!

     [+] [-]

, 2013-10-04 13:46, pirms 11 gadiem
Kavaļausku video neredzeju..

     [+] [-]

, 2013-10-04 13:49, pirms 11 gadiem
stopstream.tv
Bertāna spēle vakarā!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-04 13:53, pirms 11 gadiem
Dairim gaidāmi lieliski mači, noteikti jāskatās!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-04 14:50, pirms 11 gadiem
Redzēsim kā tad Dairis izskatās uz NBA vīru fona Protams,ka Filadelfija nav tā spēcīgākā komanda,bet nu vienalga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja