Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Izsaka neapmierinātību ar Šķēles aģenta darbu

Andrejs Siliņš

Izsaka neapmierinātību ar Šķēles aģenta darbu
Aigars Strēlis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Skaļi sevi pieteikušās Latvijas sporta aģentūras "Baltic Sports Agency" (BSA) klients Aigars Strēlis, kurš pirms sezonas spēlēja "Valmieras" klubā, bet šosezon pārstāv spāņu vienību "CB Cuenca", sarunā ar Sportacentrs.com izteicis neapmierinātību ar sava aģenta Artūra Kalnīša darbību.

Kas ir BSA?

Pēc tam, kad parādījās informācija par Šķēles līguma NE-parakstīšanu, ar portālu Sportacentrs.com sazinājās kāds cits BSA klients, vēloties paust neapmierinātību ar aģentūras darbību. Vēlāk vakarā gan Šķēle parakstīja līgumu, turpat Itālijā, tikai ar citu klubu. Pati BSA sevi dēvē par pirmo plaša mēroga sporta aģentūru Latvijā, kam nevar nepiekrist, jo iepriekš oficiāla aģentūra basketbolistiem pašu mājās bija vien Studentu līgas vadītāja Sandija Baškevica "Sporta aģentūra SB", kuras paspārnē šobrīd ir vien četri otrā ešalona spēlētāji. Turpretī BSA sevi pieteica skaļi – aģentūras klienti jau no pirmsākumiem bija tādi vārdi kā Armands Šķēle, Gatis Jahovičs, NBA rūdījumu guvušais gruzīns Nikolozs Škitišvili. Tagad parādījušies arī Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks, kas ir Basketbola attīstības aģentūras "Rīga" (BAA) spēlētāji, savukārt BAA ir BSA sadarbības partneri.

Kā gan pilnīgi jauna aģentūra spēja tikt pie tik skaļiem uzvārdiem? Arī man radās šāds jautājums un, neilgi pagūglējot, atbilde ir rokā – BSA ir sadarbība ar spāņu aģentūru "Regeneracom", kas pārstāv ļoti daudzu, taču ne augstākās klases, basketbolistu intereses. Lielais vairums BSA mājaslapā atrodamo spēlētāju uzvārdu redzami arī "Regeneracom" mājaslapā. "Kalnītis piesaista spēlētājus un tad apber ar solījumiem, un liek ticēt visam, ko saka. Reāli viņš nedara neko un visu uzgrūž otrai aģentūrai. Varbūt normāli viņš strādā tikai ar tiem, ar ko varētu nopelnīt. Tā, nu, tas diemžēl ir," situāciju skaidro Strēlis.

Starp citu, BSA paspārnē ir arī vairāk nekā 20 hokejistu, vairākums jauno. Par hokeja lietām atbild Artūrs Dzelzs, kurš paralēli hokejista gaitām uzsācis aģenta darbu. Dzelzs savulaik bija Latvijas jauniešu izlašu vārtsargs, bet tagad viņš kā aģents pārstāv daudz citus hokejistus, tostarp arī "Dinamo" uzbrucēja Ronalda Cinka un veterāna Andreja Ignatoviča intereses.

Kas ir Aigars Strēlis?

23 gadus vecais Aigars Strēlis ir 198 centimetrus garš uzbrucējs, kurš profesionāļa karjeru uzsāka 2006. gadā "Ķeizarmeža" vienībā. Tur aizvadījis divas sezonas, Strēlis pārcēlās uz Valmieru, pievienojoties vietējam basketbola klubam. Pagājušajā sezonā "Valmieras" rindās Strēlis vidēji laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 12 minūtēm, guva 2,4 punktus un izcīnīja 2,6 bumbas zem groziem. LBL otrajā divīzijā Valmieras fārmkluba rindās statistikas cipari bija krietni labāki – 18,4 punkti un 9,7 bumbas, kas lika "Valmieras" trenerim Aināram Bagatskim uz sezonas otro pusi Aigaram uzticēt arvien lielāku spēles laiku arī lielajā komandā.

Starpsezonā Strēlis sazinājies ar Artūru Kalnīti, un abi nolēmuši slēgt līgumu par aģentūras pakalpojumu izmantošanu. BSA sagādāja līgumu Strēlim ar Spānijas pēc spēka piektās līgas klubu "CB Cuenca". Oktobra pirmajā nedēļā Strēlis atzīts par kārtas vērtīgāko spēlētāju, bet vidēji mačā izceļas ar "double-double" rādītājiem."Uzticējos viņam, pats līgumu nemaz īsti neizlasot. Viņš solīja labus treniņapstākļus, dzīvošanu, spēles laiku, iespēju palielināt atalgojumu un simtprocentīgu iespēju atgriezties kādā no Latvijas klubiem, ja kaut kas nepatiks." Esot noteikta izpirkuma maksa 1500 eiro vērtībā. "Izrādās, ka tāda punkta līgumā nemaz nav," šokēts ir Strēlis. "Protams, atzīstu, ka mana vaina ir tā, ka pats neizlasīju līgumu, bet aģents visu laiku klusēja, aizbildinoties ar to, ka ir aizņemts ar Šķēles līguma kārtošanu vai ar to, ka es jau pats esot vēlējies to visu, kas šeit ir. Tagad sanāk, ka es pats būtu varējis ar visu tikt galā bez viņa palīdzības. Mana kļūda bija uzticēšanās viņam."

Kur problēma?

"Galvenās pakalpojumu sfēras ir šādas:
1) individuāls darbs ar katru spēlētāju, nodrošinot klientam viņa tā brīža spējām un interesēm atbilstošu darbavietu attiecīga līmeņa basketbola klubā; pamatnostādnes - adekvāti finansiālie nosacījumi, regulāra spēļu prakse un izaugsmes iespējas," vēsta BSA mājaslapa internetā, kas ir tiešā pretrunā ar informāciju, ko Sportacentrs.com atklāja Strēlis. "Neesmu apmierināts ar šejienes apstākļiem, ko saku arī savam aģentam, ja tā viņu vispār var saukt," skarbs ir neapmierinātais basketbolists. Lieki piebilst, ka patiesība ir krietni citādāka – basketbolists trenējas trīs reizes nedēļā, dzīvo ar diviem komandas biedriem, kas aiz sevis neko nesakopjot. "Tagad ir briesmīgi apstākļi un saku to arī Artūram, bet viņš atteic, ka nevar man palīdzēt – jūtos uzmests."

Neesot vienīgais, kuram ir pretenzijas

Aigars atzīst, ka nav vienīgais, kurš nav apmierināts ar Kalnīša darbu, tiesa, konkrētus vārdus nenosauc: "Daudzi ir neapmierināti, jo uz katru vēstuli vai zvanu viņš atbild, ka dara, ko var, vai arī šobrīd viņam neesot laika, kas laikam jau ir domāts – es kārtoju lietas ar tiem, ar ko varu nopelnīt."

"Kādas trešās personas izteikumi un personīgi apvainojumi man ir pilnīgi nepatiesi," pēc Šķēles līguma apvainojumus saņēmušais Kalnītis pauda Sportacentrs.com. Ar mums sazinājušais basketbolists tai pat laikā pauž nolemtības sajūtu: "Tagad viņš saka, ka nemaz neesot gribējis ar mani saistīties. Esmu bezspēcīgs kaut ko darīt. Vienkārši esmu bezizejā. Un pats sliktākais ir tas, ka, esot šeit, es tikai regresēju." Atgriežoties pie augstākminētā, vēlreiz jācitē mājaslapa: "[BSA] pamatnostādnes - adekvāti finansiālie nosacījumi, regulāra spēļu prakse un izaugsmes iespējas..."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 11:14, pirms 15 gadiem
nu nekaadu lielo parsteigumu pat neredzu.... jau no pasha sakuma licies, ka nekada nopietna agentura jau taa nav... bet nu ljoti zheel, ka tik skumji izturas pret saviem klientiem...

  +8 [+] [-]

, 2009-11-02 11:18, pirms 15 gadiem
Es tikai nesaprotu, vai tiešām basketbolisti un arī pārējei sportisti savā starpā nerunā un nevar jau laicīgi izvairīties no šādiem krāpniekiem?

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 11:31, pirms 15 gadiem
"Dinamo" aizsarga Ronalda Cinka!
wtf?? Cinks un aizsargs

 +15 [+] [-]

, 2009-11-02 11:36, pirms 15 gadiem
Nekada zinja neaizstavu agjentus, bet pasham ari vajadzetu ligumu izlasit. Tas ir tachu TAVS darba ligums galu gala...

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 11:59, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tas Kalnītis vispār ir normāls?

Bet tagad vismaz ir jaunajiem spēlētājiem skaidrs - nesaistieties ne ar kādiem aģentiem. Visu jūs varat izdarīt paši un būs 10x labāk. Īstenībā tā aģentu padarīšana tiešām paliek interesanta un smieklīga. Aģentu varbūt vajag, ja ir pretenzijas iekārtoties Eirolīgas vai NBA klubā, lai tas iet un katru dienu pļāpā ar tiem klubiem. Bet spēlētājiem, kas grib spēlēt parastos BBL līmeņa klubos tepat vai ārzemēs - tiešām aģentus nevajag, tie ir liekēži, parazīti.

Piemēram, vai Raitim Grafam būtu nepieciešams aģents, lai tiktu uz Šauļiem? Berķim, lai tiktu uz Kalev?
Parazīti ritīgākie tie aģenti ir.
pilnigi taisniba,nahuj veel kautkadam idiotam maksaat kad eju pie kaiminja padzivot

 +12 [+] [-]

, 2009-11-02 12:14, pirms 15 gadiem
kā vēsta sens sakāmvārds - kamēr būs aitas, tikmēr būs arī cirpēji...
pašiem arī ar galvu biki ir jādomā! bet kas attiecas uz BSA un Kalnīša jaunskungu, tad es nezinu kādā "kunga prātā" ir jābūt, lai ar viņiem vispār parakstītu kādu līgumu! es saprastu, ja par aģentu sev izvēlas kādu respektablu bijušo spēlētāju vai treneri ar zināšanām, kontaktiem, harizmu utt., bet nu ne jau kkādu padsmitgadīgu Koijota stāru!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-02 12:51, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Piemēram, vai Raitim Grafam būtu nepieciešams aģents, lai tiktu uz Šauļiem? Berķim, lai tiktu uz Kalev?
Parazīti ritīgākie tie aģenti ir.
vai tad Grafam pašam bija jāzvana uz Šauļiem vai Berķim jāraksta meils Kalev un vēl 50 citiem klubiem, ko tu te murgo!?

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 12:59, pirms 15 gadiem
tie kas nerubii,tie nerubii,katram normaalam speeletajam vajag agentu un jo atraak jo labaak,jo agents maacees vislabaak tikt galaa ar visiem pienaakumiem,labaaku naudu izspiediis,labaaku komandu atradiis....
cits jautaajusm ka dzeki uzticaas kautkaadam kalniitim,kur skaidrs ka ir pakaljaa....
bet agents ir vajadziigs....

 +16 [+] [-]

, 2009-11-02 13:00, pirms 15 gadiem
Kalnītis ir pilnīgi zaļš un nav saprašanas šajā lauciņā.. Paskatieties sejā, vai nenāk smiekli uzticēt savu karjeru? prātiņ, nāc mājās!!!! ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-11-02 13:39, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tip, priekš tam jāalgo AĢENTS! Nekļūsim jau nu smieklīgi. Drīz jau aģentu vajadzēs, lai pārietu no Saldus uz Līvāniem mošk?
tu esi stulbs vai izliecies?

  +5 [+] [-]

, 2009-11-02 13:46, pirms 15 gadiem
tak tas Kalnitis jau ANglu Gimnazijas laika bij "samij krutoj". Un tak pie Skeles vins tika tikai tapec ka abi ir draugi ... un kaut kad senak tak viniem pat bij kopejs bizness, nezinu vai vel ta drebju bode eksistee... Bet nu uzticet savu liigumu pilnigi jaunai kompanijai ar zaliem agentiem... ????

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 14:06, pirms 15 gadiem
bet virsrakst jau nu prokols pats par sevi, Strēlis tak izsaka neapmierinātību ar sava aģenta darbību, kas gan ir arī Sķēles aģents.

  -4 [+] [-]

, 2009-11-02 14:44, pirms 15 gadiem
Izskatās ka BSA kādam baigi traucē šeftēties Latvijā un Pasaulē..........
Cik zinu, perspektīvakajiem 90-93 gadiem ir iespēja trennēties pie individuāla trennera.........ar biški atsķirīgu pieeju trenniņprocesam, nekā vairumā Latvijas "trenneru".......

     [+] [-]

, 2009-11-02 15:17, pirms 15 gadiem
Vovčiks rakstīja: Izskatās ka BSA kādam baigi traucē šeftēties Latvijā un Pasaulē..........
Cik zinu, perspektīvakajiem 90-93 gadiem ir iespēja trennēties pie individuāla trennera.........ar biški atsķirīgu pieeju trenniņprocesam, nekā vairumā Latvijas "trenneru".......
padalies ar konkrētiem piemēriem, nevis atrunām, ka tāpat jau visi zin par ko ir runa!!!

  +6 [+] [-]

, 2009-11-02 15:27, pirms 15 gadiem
Emilio, šodien īstenībā ir svētku diena, jo Vovčiks ir uzrakstījis savu 16to komentu 4 gadu laikā.
Pie tam kādu. Uzreiz tāds nesīkumains atvēziens uz pasaules mēroga sazvērestību pret megakompāniju BSA.

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 15:33, pirms 15 gadiem
ahhaha tik smiekligi,ko jus noliekat kalniti,it seviski sis te strelis. a kas ir STRELIS???????????lbl karjeras laika 1pts videji spele metis un vis,kalnits jau ta ir panacis brinumu ka tadu uznem 5.liga spanija,butu smagi japacensas lai tadu 8.liga panemtu kas latvija punktu metis,vel vina vaina ka vinam istaba nav satirita vai trenini pa maz.logiski ka vins strada kur var nopelnit,agentura jau nav humanitara palidziba kur sniedz palidzibu pa velti,un strelis ja jau tik gudrs ko tad pats neizlasija savu ligumu ,bet vel te cikst.nodrosinatu lbl spelesanu a kurai komandai iznemot keizarmezu tads butu vajadzigs.??pateicibas vieta te kaunu taisa

  +8 [+] [-]

, 2009-11-02 15:53, pirms 15 gadiem
Kas ir STRELIS? A kas ir BSA? Strēlis iespējams ir vienīgais spēlētājs, kas noslēdzis pelnošu līgumu ar BSA starpniecību. Šķēles līgums jau pagaidām neko nav nopelnījis, ne?

  +3 [+] [-]

, 2009-11-02 15:57, pirms 15 gadiem
Par BSA vispār neko labu nevar teikt un pats smagākais ir, ka šitādi loši Kalnīšī uzklūp jaunajiem džekiem kā baigie aģenti un sačakarē viņu tālākās izaugsmes iespējas.
Ja Kalnītis ir Sķēli aizsūtijis uz Neapoli, tad lielaku idiotu es neesmu redzējis- aizsūtīt savu klientu uz sūdīgu komandu, kurai nav nauda un kuras pastāvēšana ir zem jautājuma zīmes. Tur jau tagad spēlētāji iet prom, jo nemaksā, bet BSA Šķēli aizfīrē uz turieni Un neaizsūtītais fax uz Itāliju nav tikai LBS vai laika maiņas dēļ, tas pa lielam ir šādu pseidoaģentu nopelns.

Mans ieteikums visiem jaunajiem spēlētājiem - nesaistiet sevi ar BSA un BAA.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 16:41, pirms 15 gadiem
aģents pilnīgs sēklinieks. Redzēs vai Šķēle maz tiks pie algas, jo klubam konkrētas problēmas ar naudām

     [+] [-]

, 2009-11-02 16:41, pirms 15 gadiem
An2 rakstīja: Kas ir STRELIS? A kas ir BSA? Strēlis iespējams ir vienīgais spēlētājs, kas noslēdzis pelnošu līgumu ar BSA starpniecību. Šķēles līgums jau pagaidām neko nav nopelnījis, ne?
BSA ir jauna agentura ka gan vina jau var but daudz ko sasniegusi??? tas ka tadi speletaji ka skele,jahovic,bertans un strelnieks parakstijusi ar viniem ligumu jau kko liecina un jaunie ka vareja spanija atradities ,vini dod kkadu iespeju vismaz,nevar uzskatit par kkadu negativo agenturu jo paris raksti publiceti bez ipasa pamata,un vel sis strela vispar smiekligi

  +4 [+] [-]

, 2009-11-02 17:00, pirms 15 gadiem
OO, strēlis superstārs nav apmierināts, neuzko vairāk arī nav vērts!

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 18:57, pirms 15 gadiem
Bet droshivien tik labi kvasiit un bujaaniit vareetu tajaa dziivokliitii Spaanijaa, kur tie 2 roommatei, kas neuzkopj peec sevis...Izklausaas taads labs potenciaals riktiigu pritonu un bordeli tur uztaisiit (ja jau gadiijumaa taa nav). Taa kaa, come on, Streeli, kaads tur basis - saac normaali kvasiit, nem piemeeru no izlases...Tur vechu kautos, lai tik tiktu taadaa dziivokliitii, a Tu te suudzies veel !

  -1 [+] [-]

, 2009-11-02 19:47, pirms 15 gadiem
Vajag jau kaut ko sasniegt, lai dzīvotu labākā vietā par kojām!

     [+] [-]

, 2009-11-02 20:25, pirms 15 gadiem
An2 rakstīja: Emilio, šodien īstenībā ir svētku diena, jo Vovčiks ir uzrakstījis savu 16to komentu 4 gadu laikā.
Pie tam kādu. Uzreiz tāds nesīkumains atvēziens uz pasaules mēroga sazvērestību pret megakompāniju BSA.
Labāk retāk , bet precīzāk, nekā katru dienu(stundu) un kārtējo " fufeli" laist.......

     [+] [-]

, 2009-11-02 22:29, pirms 15 gadiem
Runa jau par Strēļa pretenzijām, virsraksts nav korekts !

  +1 [+] [-]

, 2009-11-03 00:34, pirms 15 gadiem
Nākamais raksts būs ar virsrakstu : "Jurisona draudzene tēmē uz 10. vietu olimpiādē." rakstā kurā būs stāstīts par Madaras Līdumas izredzēm un iecerēm ?
Tā jūs tos rakstus veidojat un pēc tam brīnaties, ka parsportu.lv jūs ap.irš.