Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Rolands Freimanis parakstījis līgumu ar Muižnieka "Khimik"

Agris Suveizda

Rolands Freimanis parakstījis līgumu ar Muižnieka "Khimik"
Rolands Freimanis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas izlases basketbolista Rolands Freimaņa aģents Artūrs Kalnītis savā Twitter kontā sacīja, ka Freimanis ir parakstījis viena gada vienošanos ar Kārļa Muižnieka trenēto Ukrainas klubu Južnijas 'Khimik". Kluba mājaslapā tam apstiprinājuma gan vēl nav.

Iepriekšējo sezonu Freimanis pavadīja Itālijā un nesen intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atzina, ka vairs nevēlas atgriezties Eiropas dienvidu reģionā: "Ja godīgi, tie dienvidi ar savām problēmām man jau ir līdz kaklam. Man jau Barselona nepiedāvā - piedāvā vairāk lejasgala klubi, kur pēc tam vienu mēnesi algu maksā, divus - nemaksā. Un tad pēc tam ej un trīs gadus cīnies, kamēr kaut ko dabū atpakaļ... Viss jau labi - skaista valsts, labs līmenis, taču kaut kas arī vēderā jāliek... Jā, labprāt, Ukrainā varētu. Vai palikt Latvijā."

"Sastāva papildinājumi ir iespējami, un pie tā strādājam. Aktīvi strādājam spēlētāju tirgū. Skatāmies, un varbūt komandā būs vēl viens spēlētājs. Pagaidām nevaru pateikt, kādā pozīcijā," pirms dažām dienām kluba mājaslapā sacīja Muižnieks. "Vēlos, lai "Khimik" būtu agresīva komanda gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Lai spēlētāji nebaidītos uzņemties iniciatīvu un atbildību - ne tikai ārzemnieki, bet arī vietējie. Gribu, lai komanda skrietu ātrajos uzbrukumos un ātri pārietu no aizsardzības uzbrukumā. Pie tā strādājam, bet, protams, ir dažādi apstākļi, kas saistīti ar komandas komplektāciju un ukraiņu spēlētājiem. Rezultātu redzēsim jau pavisam drīz."

Rolanda Freimaņa pēdējais pārstāvētais Latvijas klubs bija Rīgas VEF, bet 2009.gadā vinš devās uz Spāniju. Pireneju pussalā spēlējis dažādos klubos un dažādās Spānijas līgās, 2012.gada septembra izskaņā Freimanis pievienojās Itālijas A Sērijas klubam "Montegranaro". Freimaņa komanda 30 spēlēs izcīnīja 11 uzvaras un 16 vienību konkurencē ierindojās 13.vietā, savukārt Rolands 28 spēlēs vidēji laukumā bija 12.7 minūtes, guva 5.6 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Južnijas "Khimik" ar 24 uzvarām un 15 zaudējumiem Ukrainas Superlīgas regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas pirmajā kārtā ar 0-4 piekāpās "Politekhnika". Freimanis nule tika iekļauts Latvijas izlases divpadsmitniekā, kas dosies uz Eiropas čempionāta finālturnīru Slovēnijā.

Izmantotie resursi:
Twitter
НОВОСТИ ОТ БК "ХИМИК"
European Basketball Main Page - EUROBASKET
Legabasket

  +8 [+] [-]

, 2013-09-01 20:12, pirms 11 gadiem
Ir okey! Apsveicu!
Slēpts komentārs: idiotisma manifestācija

 +14 [+] [-]

, 2013-09-01 20:25, pirms 11 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Solis atpakaļ
Nuuu...nosacīti. Līmeņa ziņā....jā, pats līgas līmenis, bet nedaudz. Vismaz jaunajā sezonā būs vairāk spēļu kā Itālijā, kur bija 1 spēle nedēļā, turklāt + būs vēl ULEB kauss, kas jau ir liels pluss.
Čalis tomēr, kā jau minēja, arī grib kaut ko vēderā ielikt. Pēdējie gadi finansiāli bijuši totālas atejas, neviens neko nav maksājis.

Tā kā veiksmi un izturību. Muižnieks treneris, būs ok, galvenais turpināt strādāt.

  -3 [+] [-]

, 2013-09-01 20:27, pirms 11 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Solis atpakaļ
labs šoļu pazinējs esi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-09-01 20:41, pirms 11 gadiem
vef jau būtu bijis "saldāks" solis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-09-01 21:43, pirms 11 gadiem
Priekš Freimja būs ļoti ok, dabūs solīdu naudu, zināms treneris, un noteikti savāks labu statistiku! Lai Veicas!
Slēpts komentārs: Martinecs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-01 23:20, pirms 11 gadiem
your_ufo rakstīja: Viņam tur Spānijā mēnešalga būtu lielāka nekā mana gada alga. Un vēl pukst ka nebūs naudas par ko paiku nopirkt, vot i ... izlutinātais
Neviens nav vainīgs, ka tava gada alga ir max 1500

     [+] [-]

, 2013-09-02 11:48, pirms 11 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Solis atpakaļ
Nu hvz, ej tu sazin, kas notiks ilgtermiņā ar dienvidu basketu. Ja pusei komandu vai vairāk ir problēmas maksāt algas un parādi krājas. Spēlētāji paliek un uzticas, jo ir labs līmenis, bet cik ilgi tas tā būs? Ja it īpaši leģionāri, kuriem ļoti svarīgi nopelnīt, sāks iet prom, līmenis arī kritīsies.

KV taču arī aizgāja tagad uz Turciju, jo tur piķo. Viņam taču arī tur 101 problēma bija ar tām algu izmaksām. Nez vai vispār dabūja visu atpakaļ, vai tikai daļu.

Un nav jau brīnums, ka algas nemaksā - Spānijā oficiālais bezdarba līmenis ir 26% (!!!). Līdz ar to katrā otrajā ģimenē kāds no vecākiem ir palicis bez darba. Nerunājot jau par realitāti un cik daudz ir bez reāla darba kopumā. Par Grieķiju vispār nav vērts runāt, un Itālijā ir lielākais valsts parāds Eiropā (pret ikp) un jau pietiekami dzirdēts par, piemēram, pilsētām uz bankrota sliekšņa.

Čaļi pareizi dara, ka tinās prom uz stabilākām valstīm.