Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Makkāls: ''Mans mērķis ir sevi pierādīt kā labu, stabilu un jaunu spēlētāju Eiropas tirgū''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Makkāls: ''Mans mērķis ir sevi pierādīt kā labu, stabilu un jaunu spēlētāju Eiropas tirgū''
''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' leģionārs Džastins Makkāls. Foto: Valmiera Glass/ViA, Facebook

''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' pirms jaunās Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas sezonas parūpējās par vairākiem spilgtiem papildinājumiem sastāvā. Viens no tiem bija amerikānis Džastins Makkāls, kurš sarunā ar Sportacentrs.com atklāja nospraustos mērķus, kā arī izjūtas esot Valmierā.

''Līdz šim laiku Valmierā esmu izbaudījis. Esmu iepazinis daudz jaunu un draudzīgu cilvēku, kā arī pašu pilsētu. Ir forši,'' par izjūtām Valmierā sacīja Makkāls.

Makkāls ir 23 gadus vecs aizsargs, kurš pērn pārstāvēja NCAA klubu Beikersfīldas ''Roadrunners''. 27 mačos viņš izcēlās ar vidēji 11.3 punktiem, 4.4 atlēkušajām bumbām, 0.8 rezultatīvām piespēlēm, 0.5 pārtvertām bumbām un 0.3 bloķētiem metieniem. Gaidāmajā sezonā viņš ieņems svarīgu lomu Valmieras komandā un būs viens no vadošajiem spēlētājiem.

''Pirms gaidāmās sezonas jūtos ļoti labi. Mans mērķis ir sevi pierādīt kā labu, stabilu un jaunu spēlētāju Eiropas tirgū. Protams, ka mērķos ietilpst arī demonstrēt aizraujošu basketbolu kopā ar komandu,'' turpināja basketbolists.

Valmieras klubs jaunajā sezonā komandu plāno balstīt uz spēlētājiem līdz 24 gadu vecumam. Makkāls atbilst vienības filozofijai un papildinās tādus leģionārus kā amerikāni Tervelu Beku, ukraini Ivanu Tokovenko, lietuvieti Tadu Vaičūnu un austrālieti Dengu Gaku. Nedrīkst aizmirst, ka galvenā trenera lomu šosezon uzņemsies lietuviešu speciālists Tomass Keršis.

Arī Beks intervijā ar Sportacentrs.com izpaudās un atklāja, ka vēlas pierādīt, ka laukumā spēj būt īsts monstrs.

''Nācās izlaist lielu daļu no draudzības spēlēm savainojuma dēļ. Pāris mačos gan piedalījos un uzskatu, ka demonstrēju solīdu spēli. Nenoliegšu, ka ir vēl gana, kur progresēt, taču es turpināšu sezonas gaitā smagi pie visa strādāt,'' sarunu noslēdza Makkāls.

Valmierieši sezonu uzsāks jau 2. oktobrī, kad viesosies Kurzemē pie ''Ventspils'' basketbolistiem. Mača sākums plkst. 17:00. Spēles tiešraidi būs iespējams vērot kā televīzijas kanālā TV4, tā arī portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2022-10-01 11:18, pirms 2 gadiem
Reini, paldies par sim isajam ekspress intervijam ar Valmieras puikam! Makkalam izdodsanos, novelu sava basketbolista karjera sasniegt vecakas masas augstumus!

     [+] [-]

, 2022-10-01 12:43, pirms 2 gadiem
Pagaidām šis puika klātienē redzēts maz, bet iznācieni laukumā bijuši pārliecinoši. Lai tiek galā ar savu traumiņu, tad laukumā noteikti būs interesants spēlētājs.