Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 ceturtdaļfinālu ar uzvaru sāk "Saldus" un OC "Limbaži"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LBL2 ceturtdaļfinālu ar uzvaru sāk "Saldus" un OC "Limbaži"
Edgars Buiķis
Foto: BK Saldus

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā sākušās vēl divas ceturtdaļfināla sērijas. Vienā no tām "Saldus" savā laukumā, grūtā cīņā ar rezultātu 81:76 pārspēja "VEF skolu". Tikmēr OC "Limbaži" apstiprināja savu favorītu statusu, svinot uzvaru pār "Pārdaugavu/LU" - 80:65. Sērijas ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Šodien cīņas ceturtdaļfinālā sāka vēl četras komandas. Pirmie laukumā devās "Saldus" basketbolisti, kuri savā laukumā uzņēma "VEF skolu". Abās iepriekšējās tikšanās reizēs "Saldus" izcīnīja uzvaru, bet spēles nebūt nebija vieglas - 91:88 un 91:80. Arī šoreiz varēja gaidīt līdzīgu un rezultatīvu spēkošanos.

Maču ar precīzu tālmetienu ievadīja Krists Pīternieks, uzsākot savas komandas 8:0 izrāvienu. Uzreiz pēc tam viesi atbildēja ar to pašu, kuru ceturtdaļas vidū apturēja Kaspars Baumanis (11:8). "Saldus" atjaunoja astoņu punktu pārsvaru un atkal to arī izsēja. "VEF skola" atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet vadībā neizvirzījās. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 23:22. Lielāko daļu otrās ceturtdaļas cīņa ritēja punkts punktā, te vienai, te otrai komandai iegūstot ne vairāk kā trīs punktu pārsvaru. Tuvojoties puslaika beigām "VEF skola" nedaudz izrāvās uz priekšu, dodoties atpūtā ar četru punktu pārsvaru - 46:42.

Otro puslaiku labāk iesāka mājinieki, kuri īsā laikā likvidēja deficītu un atjaunoja septiņu punktu pārsvaru (55:48). "VEF skola" nepadevās un turpināja cīnīties. Ceturtdaļas otrajā pusē izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet spēles izšķirošo nogriezni ar divu punktu pārsvaru sāka "Saldus" (62:60). Pirmās sešas minūtes komandas cīnījās ļoti sīvi, nevienai neiegūstot vairāk nekā divu punktu pārsvaru. Tad divus tālmetienus realizēja Edgars Buiķis, un maisam gals bija vaļā. Lai arī rīdzinieki pūlējās, "Saldus" noturēja nelielo pārsvaru, svinot uzvaru ar rezultātu 81:76. Uzvarētājs sērijā tiks noskaidrots līdz divām uzvarām.

"Saldus" komandā 19 punktus guva Toms Celmiņš, 16 punkti un 18 atlēkušās bumbas Kristam Pīterniekam, bet ar 14 punktiem atzīmējās Edgars Buiķis. "VEF skolas" labā 18 punktus guva Nikolajs Zotovs, bet pa 17 un attiecīgi septiņas un sešas atlēkušās bumbas Rihardam Bērziņam un Kristapam Feikneram.

Otrā mačā spēkiem mērojās OC "Limbaži" un "Pārdaugava/LU". Šajā duelī izteiktāki favorīti bija limbažnieki, kuri abās savstarpējās spēlēs izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 89:61 un 81:64. Pietam "Limbaži" savus pretiniekus vajadzības gadījumā divas reizes uzņemtu savā laukumā, kas arī bija priekšrocība.

Abu komandu cīņa Limbažos sākās pagalam nerezultatīvi. Viesi pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā ar 5:2, bet mājinieki vadības grožus savās rokās pārņēma, kad spēlētas bija teju četras minūtes. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē komandām bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, tai noslēdzoties ar rezultātu 10:7 "Limbažu" labā. Otrās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs mājinieki lēnām pieaudzēja savu pārsvaru līdz 11 punktiem. Viesi no Rīgas spēja sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem, bet tuvāk netika. Puslaika pārtraukumā vajadzēja doties iedzinējos ar rezultātu 23:30.

Trešajā ceturtdaļā daudz labāku un rezultatīvāku sniegumu rādīja laukuma saimnieki, kuri ceturtdaļā guva vairāk punktus nekā pretinieki visā pirmajā puslaikā. Rezultāta starpība ātri vien sasniedza 10 punktu atzīmi, bet ceturtdaļas gaitā pieauga arī līdz 18 punktiem. "Pārdaugava/LU" četrus punktus atspēlēja, bet ar to bija krietni par maz. Ceturtajā ceturtdaļā viesiem vajadzēja sasparoties, bet "Limbaži" neatdeva pretiniekiem iniciatīvu, saglabājot iepriekš iegūto pārsvaru. Tas tā arī ne reizi vairs nenoslīdēja zem 10 punktiem, kas nozīmēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru "Limbažiem" - 80:65.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Vents Veinbergs, bet 13 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Tomam Bitītim. "Pārdaugavas/LU" rindās pa 12 punktiem guva Inguss Immers un Kārlis Večens, kura rēķinā arī septiņas rezultatīvas piespēles.

LBL2, ceturtdaļfināli, 30. marts

"Saldus" - "VEF skola" 81:76 (23:22, 19:24, 20:14, 19:16), Sērijā 1-0

"Saldus": Celmiņš 19, Pīternieks 16 (18 ab), Buiķis 14, Žunda 9 (7 ab), Baumanis 9 (9 ab), Bāča 8 (6 ab), Broks 6, Vasiļevskis, Šmīdriņš, Druva, Demiters, Jurenovskis.
"VEF skola": Zotovs 18, Bērziņš 17 (7 ab), Feikners 17 (6 ab), Hāzners 8, Upe 8, Ikaunieks 4, Enkuzēns 4, Grafs, Hudins.

OC "Limbaži" - "Pārdaugava/LU" 80:65 (10:7, 20:16, 26:19, 24:23), Sērijā 1-0

OC "Limbaži": Veinbergs 18, Bitītis 13 (6 rp), Ozols 11, Brenčs 11, Zaļaiskalns 11, Fridrihsons 8, Vītols 5, Veide 3 (6 ab), Freibergs, Līcītis, Krastiņš, Ošiņš.
"Pārdaugava/LU": Večens 12 (7 rp), Immers 12, Dronka 9, Berķis 8, Klegeris 5, Arnītis 5, Minajevs 4 (6 ab), Bebrišs 4, Moričs 3, Liepa 3, Ozoliņš, Rozenšteins.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība