Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas-Igaunijas līgas sezona sāksies ar čempiones VEF viesošanos Liepājā

Emils Ozerinskis

Latvijas-Igaunijas līgas sezona sāksies ar čempiones VEF viesošanos Liepājā
Kārlis Žunda. Foto: Ģirts Gertsons

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā šodien tiks aizvadītas regulārās sezonas pirmās spēles. Turnīra čempione "VEF Rīga" ievadīs sezonu ar izbraukuma spēli Liepājā. Dueļa tiešraide pulksten 19:00 būs skatāma kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

• Jaunās sezonas pirmo spēli Latvijas teritorijā uzņems "Liepāja", kas ir starp trīs vietējām komandām, kuras ir uzņēmušas kursu kā jauno spēlētāju atspēriena punkts. Pagājušajā gadā Artūra Visocka-Rubeņa trenētā komanda apvienotajā līgā 14 dalībnieču konkurencē ieņēma 12. vietu, sasniedzot pieticīgāko bilanci starp Latvijas komandām. Šosezon vienība cer spert soli tuvāk vadošo vienību virzienā.

• Pagājušajā sezonā lielu daļu spēļu savainojuma dēļ izlaist spiests bija viens no komandas līderiem Renārs Birkāns, kura sekmīgā spēle ir svarīga atslēga liepājnieku spēlē. No pērnā gada līderiem ierindā vēju pilsētas komandai palikuši arī Kārlis Šiliņš un Kārlis Žunda, bet pēc sešu gadu pārtraukuma Liepājā atgriezies Arnolds Helmanis.

• Trīs līdz galam izspēlētajās Latvijas-Igaunijas līgas sezonās bijušas trīs dažādas čempiones. Pirmās turnīra uzvarētājas godā nonāca "Ventspils". Pēc diviem gadiem turnīra tronī kāpa Tallinas "Kalev/Cramo", bet pagājušajā pavasarī pirmo reizi līdz čempiontitulam apvienotajā līgā aizsniedzās "VEF Rīga" basketbolisti.

• Jāņa Gailīša vadītajai komandai nomainījies viss leģionāru korpuss, bet vietējo spēlētāju kodolā iztrūkumi netika piedzīvoti. Starp komandas papildinājumiem ir viens no "Liepājas" pagājušās sezonas līderiem Roberts Bērziņš, kā arī LU enerģijas lādiņš aizsardzības spēlē Alberts Putāns.

• Basketbola līdzjutējiem šosezon jau no sezonas sākuma ir iespēja piedalīties Latvijas-Igaunijas līgas Fantasy spēlē.

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas pirmās nedēļas spēles

Dat.LaiksSpēle
30.09.19:00Liepāja - VEF Rīga
19:00Tartu Ülikool - Kalev/Audentes
01.10.15:00Latvijas Universitāte - Keila
17:00Pärnu Sadam - Viimsi/Sportland
17:00TalTech/Optibet - Avis Rapla
18:30Prometey - Ogre
02.10.17:00Ventspils - Valmiera Glass/ViA

• Paralēli Igaunijā sezonu ievadīs Igaunijas kausa ieguvējās "Tartu Universitātes" spēle pret Tallinas "Kalev/Audentes". Nikolaja Mazura komandai pretī stāsies vienība, kas pērn palika turnīra tabulas pēdējā vietā, bet starpsezonā pastiprinājusies ar virkni pieredzējušiem igauņu spēlētājiem.

Visas oktobrī Latvijā notiekošās apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas spēles tiešraidē būs pieejamas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/lv/

  +1 [+] [-]

, 2022-09-30 14:31, pirms 2 gadiem
Ozerinski. Tgd pārlasi pirmo teikumu pēc bolda

  +2 [+] [-]

, 2022-09-30 14:32, pirms 2 gadiem
Komatu kļūdas, drukas kļūdas..

  -1 [+] [-]

, 2022-09-30 16:08, pirms 2 gadiem
Sodien tada laba ieskriesanas sanaks! Nav noslepums, ka centralais macs bus svetdien, kad LBL finalisti Ventspils uznems talantigo un interesanti nokomplekteto Valmieru! Sodienas prognoze - veigla uzvara Vefinam!

     [+] [-]

, 2022-09-30 17:15, pirms 2 gadiem
Cik punktus VEF varētu samest ??

     [+] [-]

, 2022-09-30 20:12, pirms 2 gadiem
VEFs taisa budžetu.

     [+] [-]

, 2022-10-01 00:41, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Sodien tada laba ieskriesanas sanaks! Nav noslepums, ka centralais macs bus svetdien, kad LBL finalisti Ventspils uznems talantigo un interesanti nokomplekteto Valmieru! Sodienas prognoze - veigla uzvara Vefinam!
Centrālais mačs tomēr bija piektdien, bet leģionāru kalve varēs Kurzemē cerēt uz dāvanām, kuras neviens nedos!