Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Spraigās galotnēs uzvar RSU un OC "Limbaži"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Spraigās galotnēs uzvar RSU un OC "Limbaži"
Armands Ošiņš vēl pārstāvot "Latvijas Universitātes" krāsas
Foto: bk.lu.lv

Bez spraigas mača galotnes šodien neiztika Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas spēlēs (LBL2) grupā, kurā komandas cīnās par 1. - 10. vietu. RSU izbraukumā ar 81:80 prata nosargāt uzvaru pār "Saldu", bet OC "Limbaži" Valmierā pret "Vidzemes Augstskolu/Valmiera Glass" - 83:76.

Pirmajā no diviem šodien paredzētajiem mačiem spēkiem mērojās "Saldus" un RSU komandas, kuras pirmo posmu aizvadīja katra savā grupā, savā starpā netiekoties. Nevienu no komandām nevarēja uzskatīt par favorīti, jo abām arī līdzīga bilance pēc pirmā posma.

Spēle Saldū sākās ar precīzo Kārļa Žundas tālmetienu, bet RSU komandas uzbrukumu pamatīgi iestartēja Rihards Ginters, ļaujot RSU ātri iekrāt sešu punktu pārsvaru (9:3). Uz brīdi komandām iestrēga spēle uzbrukumā. Viesi spēja palielināt savu pārsvaru arī līdz 10 punktiem, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza savā labā ar 21:14. Otrā ceturtdaļa jau bija daudz rezultatīvāka. Viesi turpināja kontrolēt mača gaitu, nepielaižot mājiniekus tuvāk par piecu punktu atstatumu. Ar maziem izrāvieniem izdevās sasniegt arī 11 punktu pārsvaru, bet lielajā pārtraukumā RSU devās ar apaļo 10 punktu pārsvaru - 46:36.

Otro puslaiku krietni apņēmīgāk sāka laukuma saimnieki. RSU pārsvars kusa kā sniegs pavasarī, pēc nepilnām četrām minūtēm rezultātam kļūstot neizšķirtam (50:50). Ceturtdaļas turpinājumā komandas ar rezultativitāti neizcēlās. "Saldus" nonāca nelielā vadībā, kuru nosargāja pirms izšķirošās spēles daļas (59:57). Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Saldus" ieguva arī sešu punktu pārsvaru, bet tad tālmetienu trāpīja Ginters, ievadot savas komandas 6:0 izrāvienu. RSU vajadzēja sagaidīt ceturtdaļas vidu, lai atkal nonāktu minimālā vadībā. Bija skaidrs, ka mača liktenis izšķirsies pēdējā minūtē, kas tā arī notika. Vēl pusotru minūti līdz pamatlaika beigām "Saldus" atradās iedzinējos ar septiņu punktu deficītu, bet prata atspēlēties un pie minimāla deficīta tika pie iespējas izraut arī uzvaru. Pēdējais Žundas metiens tomēr nesasniedza mērķi, RSU svinot panākumu izbraukumā ar 81:80.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva un 9 atlēkušās bumbas izcīnīja Rihards Ginters, bet 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Mārcis Benefelds. "Saldus" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Žunda, bet pa 17 punktiem Edgaram Buiķim un Jānim Līcītim, kura rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas. Lieliska spēle arī Kristam Pīterniekam, kurš guva astoņus punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas.

Otrā spēlē starp Valmieras un Limbažu komandām favorītu lomā bija valmierieši. Līdzīgi kā spēlē Saldū, komandas cīnījās par uzvaru līdz pēdējai sekundei. Pirmā ceturtdaļa aizritēja "Limbažu" zīmē, rezultatīvā spēlē viesiem turoties nelielā vadībā (27:22). Līdz otrās ceturtdaļas vidum nekas neliecināja par spraigu mača turpinājumu, jo valmieriešu deficīts jau sasniedza 13 punktus (22:35). Mājinieki tomēr prata saņemties, samazināja viesu pārsvaru un atpūtā devās jau pie daudz patīkamāka rezultāta 41:46.

Pēc pārtraukuma nekas nemainījās. "ViA/Valmiera Glass" turpināja pakaļdzīšanās kampaņu no sākuma punkta, jo atkal tika iekrāts 11 punktu deficīts pirmajās piecās minūtēs, bet tad tas atkal sadeldēts līdz pieciem punktiem (58:63). Limbažnieki nevarēja atslāpt ne mirkli. Ceturtajā ceturtdaļā mājinieki tik lielos mīnusos vairs nenonāca, bet līdz vismaz rezultāta izlīdzinājumam tā arī netika. Kad atlicis spēlēt bija 17 sekundes, Jēkabam Paipam ar tālmetienu bija iespēja panākt neizšķirtu, bet bumba mērķi nesasniedza. Tālāk jau sekoja vairāki noteikumu pārkāpumi, kas "Limbažiem" deva uzvaru ar rezultātu 83:76.

Viesu rindās ar 19 punktiem atzīmējās Vents Veinbergs, tuvu "triple-double" bija Toms Bitītis, kura rēķinā 18 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas, 17 punkti un sešas atlēkušās bumbas Rolandam Brenčam, bet 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Armandam Ošiņam. Valmieras komandas labā 22 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Toms Kohanovs.

LBL 2, 1.-10. vieta, 28. janvāris

"Saldus" - "Rīgas Stradiņa universitāte" 80:81 (14:21, 22:25, 23:21, 21:24)

"Saldus": Žunda 19, Līcītis 17 (12 ab), Buiķis 17, Zalkovskis 10, Pīternieks 8 (11 ab, 8 rp, 5 pb), Bāča 7, Šmīdriņš 2, Vasiļevskis, Frīdmanis, Druva, Demiters, Jurenovskis.
RSU: Ginters 27 (9 ab), Benefelds 16 (7 ab), Jurjāns 13, Šapovalovs 9 (11 ab), Vegners 8, Putniņš 6, Upesleja 2, Šķipars, Arcimovičs, Ence, Bulahs, Šaripo.

"Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" - OC "Limbaži" 76:83 (22:27, 19:19, 17:17, 18:20)

"ViA/Valmiera Glass": Kohanovs 22 (8 rp), Paipa 15, Ermansons 9 (13 ab), Lišiks 8 (12 ab), Ivanovs 7, Brauns 6, Mihailovs 5, Dubults 4, Eglītis, Apsītis, Riekstiņš, Kravalis.
OC "Limbaži": Veinbergs 19, Bitītis 18 (9 rp, 8 ab), Brenčs 17 (6 ab), Ošiņš 15 (8 ab, 8 rp), Veide 6, Fridrihsons 4, Ozols 2, Līcītis 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība