Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Rīgas Stradiņa universitāte kļūs par ''VEF Rīga'' fārmklubu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīgas Stradiņa universitāte kļūs par ''VEF Rīga'' fārmklubu
Foto: VEF Rīga

Astoņkārtējā Latvijas basketbola līgas čempione ''VEF Rīga'' paziņojusi, ka noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas Stradiņa universitāti, kas tādējādi tuvāko mēnešu laikā kļūs par vienības fārmklubu. RSU piedalās pēc spēka otrajā Latvijas basketbola līgā - Nacionālajā līgā.

Latvijas astoņkārtējā Latvijas basketbola līgas (LBL) komanda ''VEF Rīga'' šodien sociālajos tīklos paziņojusi, ka turpmāk tai būs fārmklubs. Par šo komandu kļuvusi Rīgas Stradiņa universitātes vienība jeb RSU. Šodien oficiāli tika ziņots par abu pušu sadarbības panākšanu, kas pāris mēnešu laikā rezultēsies ar fārmkluba vienības izveidi.

RSU spēlē ''Ramirent'' Nacionālajā basketbola līgā, kura pagājušajā sezonā Covid-19 pandēmijas un valdības noteikto ierobežojumu dēļ tika pārtraukta priekšlaicīgi. Arī nākamajā sezonā starp 22 komandām atrodams RSU vārds, komandai spēlējot Austrumu divīzijā. Tajā universitātes komanda ir vienā divīzijā ar tādām komandām kā ''Turība'', ''Līvāni'', ''VEF BA Valkā'', BK ''Ogre/BS Ogre'', ''Riga/A.Kraukļa VEF'', OC ''Limbaži'', ''LU/BS Rīga'', ''Gulbenes Buki/BJSS'', BK ''Jēkabpils'' un ''Valmiera Glass/ViA-2''.

"Tā būs iespēja jaunajiem spēlētājiem paralēli treniņu darbam iegūt augstāko izglītību. Izglītības nozīmi nevar pārvērtēt, zinu daudzus profesionāļus, kuri turpina vai uzsāk studijas pēc karjeras beigām. Šī būs iespēja apvienot spēlēšanu augstā līmenī ar mācībām pielāgotu treniņu grafiku. Esam priecīgi, ka arī mūsu jaunie spēlētāji varēs iegūt spēļu praksi, kad tas būs nepieciešams," par jauno projektu pārliecināts ir "VEF Rīga" prezidents Jahovičs.

"Rīgas Stradiņa universitāte ir starptautiski atzīta zinātnes universitāte, kas nodrošina studiju un pētniecības procesu visaugstākajā kvalitātē. RSU vienmēr ir atbalstījusi gan studentu akadēmisko izaugsmi, gan arī viņu ārpus studiju aktivitātes, it sevišķi sportu," uzsver RSU rektors Pētersons. "Esam gandarīti par uzsākto sadarbību ar titulēto basketbola klubu "VEF Rīga", kas ļaus mūsu universitātes basketbola komandai sasniegt vēl augstākus rezultātus starptautiskā mērogā. Tā būs arī lieliska iespēja mūsu veselības aprūpes studentiem iziet praksi sporta medicīnā."

  +4 [+] [-]

, 2021-08-27 13:59, pirms 3 gadiem
Nez, cik daudz to Stradiņu tajā universitātē ir

  +2 [+] [-]

, 2021-08-27 14:12, pirms 3 gadiem
Stradiņu

  -1 [+] [-]

, 2021-08-27 14:38, pirms 3 gadiem
Tad jau Jurjāns ar Ginteriem un co drīz VEF spēlēs

     [+] [-]

, 2021-08-27 15:29, pirms 3 gadiem
Pētersons labāk varēja pastāstīt, kas ir īstie iemesli šādai sadarbībai.

     [+] [-]

, 2021-09-06 18:52, pirms 3 gadiem
Vīnbergs paliek?