Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Galvenais treneris Visockis-Rubenis paliek bronzas medaļniecē un kausa finālistē "Liepājā"

Agris Suveizda

Galvenais treneris Visockis-Rubenis paliek bronzas medaļniecē un kausa finālistē "Liepājā"
"Liepājas" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: Ritvars Raits

Latvijas basketbola klubs "Liepāja" ar sajūsmu paziņojis par sadarbības turpināšanu ar komandas galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurš vienību vadīs ceturto sezonu pēc kārtas.

Biedrības "Sporta klubs "Liepājas basketbols"" valdes priekšsēdētājs Anrijs Ozoliņš: "Augstu vērtējam BK "Liepāja" galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa darbu iepriekšējās trijās sezonās, kurās mūsu ilgtermiņa nospraustais kurss ir devis vērā ņemamus rezultātus. Spēlētāji no Liepājas pārceļas uz nākamo līmeni, Artūra iesaiste LSSS ir īpaši spilgta, palīdzot sporta skolas treneru attīstībā un izaugsmē, un īpaši liels gandarījums par sasniegtajām LBL bronzas medaļām. Iepriekšējā sezona apliecināja, ka esam spējīgi uzvarēt arī jaudīgākus pretiniekus, veidojot komandu tikai no Latvijas basketbolistiem. Ar prieku paziņojam par sadarbību ar Artūru Visocki-Rubeni arī turpmāk."

Visockis-Rubenis: "Trīs gadu cikls ar Liepāju ir noiets, un man ir prieks šo ceļu turpināt iet. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka redzu, ka vēl varu turpināt dot gan BK "Liepāja" komandai, gan arī Liepājas basketbola sistēmai. Ir iesākts darbs, kuru negribas pamest, bet gan attīstīt. Mūsu mērķis ir izveidot Liepājas basketbola vidi par labāko vidi Latvijā jaunajiem Latvijas basketbolistiem, kā arī tiem, kuri uzsāk savas profesionāļu gaitas.

Ja pirms trim gadiem mūsu mērķis bija radīt tramplīnu, tad tagad to esam pierādījuši ar vairākiem basketbolistiem, kuri pēc sezonas ar mums ir spēruši platu soli nākamajā līmenī. Šajos gados paralēli tika strādāts, lai jaunatnes sistēma un klubs strādātu roku rokā un veidotu tēlu, ka mēs spējam Latvijas jaunajiem basketbolistiem un tiem basketbolistiem, kuri sāk savas profesionālā basketbola gaitas, piedāvāt ļoti kvalitatīvu un mērķtiecīgu procesu ar labiem speciālistiem, kā arī radīt vidi, kurā tiešām ir interesanti un jēgpilni atrasties un attīstīties. Mēs šo ceļu gribam turpināt iet, tāpēc arī šāds lēmums. Protams, esam sākuši darbu pie jaunās komandas komplektācijas, meklējot nākamos šiliņus, vanagus un raimo. Vēlos teikt paldies kluba vadībai par uzticēšanos un sapratni! Esam uz vienas lapas. Man, kā trenerim, tas ir ļoti svarīgi, ka treneris izjūt uzticību no vadības puses un ka mēs strādājam vienā virzienā."

Aizvadītajā sezonā liepājnieki izcīnīja Latvijas bronzas medaļas, ceturtdaļfinālā ar 3-1 pārspējot LU, pusfinālā pakutinot čempiones VEF nervus (2-3, sērijā bija arī 2-1) un bronzas finālā ar 3-1 uzveicot "Ogri". Latvijas kausā "Liepāja" sasniedza finālu, bet Latvijas-Igaunijas līgā samierinājās ar 10. vietu, no astoņnieka atpaliekot par trim uzvarām. Liepājnieki regulārajā sezonā izcēlās ar vairākām sensacionālām uzvarām, pa reizei pārspējot VEF, "Kalev"/"Cramo" un "Ventspili" un tuvu panākumam esot arī pret "Prometey" un otrajos mačos pret VEF un "Kalev"/"Cramo". Bija gan arī negaidīti zaudējumi, piekāpjoties pastarītei Rakveres "Tarvas" un kausa pirmajā mačā zaudējot līgu zemāk spēlējošajai "Kandavai"/"Anzāģei".

No liepājnieku bronzas komandas vairāki spēlētāji šajā starpsezonā jau veikuši savu nākamo karjeras soli. Komandas līderis, centra spēlētājs Kārlis Šiliņš noslēdzis līgumu ar Vācijas Bundeslīgas komandu "Gottingen", bet cits garā gala spēlētājs Frederiks Meinarts savu talantu nolēmis attīstīt Atlantijas okeāna otrā pusē, dodoties uz "IMG Academy". Arī Ričards Vanags lūkojas ASV virzienā, piedāvājot savu kandidatūru G-līgas pirmajam ārzemnieku draftam.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/Ct_tnKR...

     [+] [-]

, 2023-06-27 17:54, pirms gada
Malači Liepāja! Tur viss notiek pareizajā virzienā!

     [+] [-]

, 2023-06-27 19:25, pirms gada
Komandai arī daudz jauno ir kas var tikai progresēt un dot lielāku pienesumu (Kilups ,Vitols ,Soldatenoks ,Cālītis un citi). Tik Šiliņa vietā jauns centrs jameklē jo tīrie centri paliek tikai Bajārs un Nkojs-Īle.