Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas lauvas" gaida jauno treneri

"Liepājas lauvas" gaida jauno treneri
Oļegs Okulovs

Nākamnedēļ Liepājā gatavojas ierasties krievu treneris Oļegs Okulovs, kurš visticamāk kļūs par basketbola kluba "Liepājas lauvas" jauno galveno treneri. Gatavošanos sezonai komanda uzsāks jūlija vidū.

Patlaban tiek kārtota vīza, lai jau nākamnedēļ Latvijā varētu ierasties viens no Krievijas Superlīgas kluba Sanktpēterburgas "Spartak" treneriem Oļegs Okulovs, kurš šobrīd ir reālākais kandidāts uz "Liepājas lauvu" galvenā trenera amatu. Pats treneris izrādījis lielu interesi, arī kluba vadība šobrīd vairs neizskata citas kandidatūras, un viss būs atkarīgs no tā, cik veiksmīgi notiks nākamnedēļ iecerētās trenera pārrunas ar kluba valdi, eSports.lv šodien apliecināja lauvu menedžeris Normunds Gaižutis. "Ja viss būs kārtībā, Okulovs jau pēc nedēļas atgriezīsies Liepājā, lai ar komandu sāktu gatavošanos jaunajai sezonai." Okulovs pēdējā laikā strādājis ar "Spartak" jaunajiem spēlētājiem, taču bijis arī trenera asistents galvenajā komandā.

Gaižutis apliecina, ka vispirms treneris meklēts tepat Latvijā, tomēr sarunas beigušās bez rezultātiem. "Nav tā, ka treneris no ārzemēm būtu kluba pašmērķis - vispirms centāmies vērtēt vietējās kandidatūras." Kā zināms, šobrīd bez darba ir tādi zināmi Latvijas treneri kā, piemēram, Ainārs Zvirgzdiņš un Igors Miglinieks, taču "Liepājas lauvu" menedžeris liek noprast, ka viņu finansiālajām prasībām klubs vēl nav gatavs. Tapšanas stadijā joprojām ir gan kluba budžets, gan sastāvs. Šobrīd liepājniekiem ir līgumi ar Vairi Pusaudzi, Salvi Mētru, Renāru Zeltiņu, Artūru Štālbergu, Edgaru Rēķi, Jevgēņiju Kosuškinu un Jāni Graudiņu. Komandā būs arī jaunie liepājnieki Kristaps Frīdenbergs un Mareks Mejeris (pārējie sāzonu uzsāks otrajā komandā LBL otrajā divīzijā).

Gaižutis apliecina, ka turpinās sarunas ar vairākiem Latvijas spēlētājiem (to apliecinājis, piemēram, Uģis Viļums). Liela iespēja, ka komandā atkal būs arī Klāvs Ansons, tostarp Mareks Jurevičus nolēmis izmēģināt spēkus augstākā līmenī, iespējams ārpus Latvijas. Ārzemnieku skaits komandā nebūs lielāks par diviem. "Skatīsimies papildinājumu centra un uzbrucēja pozīcijās. Viens gan ir skaidrs - uzreiz līgumu ne ar vienu neslēgsim, vispirms aicināsim uz atrādīšanos, lai nesanāktu, kā pagājušogad," norāda kluba menedžeris, pieļaujot, ka savas intereses šajā jautājumā droši vien būs arī jaunajam trenerim.

Gatavošanos sezonai komanda uzsāks 14. jūlijā un šovasar plāno trenēties tikai pašu mājās. Jau pēc nedaudz vairāk nekā mēneša 2. augustā paredzēta jaunās Liepājas halles atklāšana.

1 2 45 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:25, pirms 16 gadiem
nu nekas labs neizskatās, bet visu rādīs darbi

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 12:32, pirms 16 gadiem
Nu kāda jēga... un Bolvačovs? Viņš manuprāt vienīgais to komandu izvilka daudz maz pieklājīgā līmenī.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-27 12:33, pirms 16 gadiem
CITĀTS : "Kā zināms, šobrīd bez darba ir tādi zināmi Latvijas treneri kā, piemēram, Gundars Vētra un Igors Miglinieks

liekas gan, ka Vētra nav bez darba. REDAKTORAM VAJADZĒTU TO PALABOT!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:33, pirms 16 gadiem
O- JAU IZLABOTS UZ ZVIRGZDIŅU

  -3 [+] [-]

, 2008-06-27 12:34, pirms 16 gadiem
Vai kaads nevareetu uzskaitiit, nu vismaz 3 galvenos cilvekus shii kluba valdee? Ja neskaita twix pariti, ko sauc par preizdentu un valdes prieksedetaju. Liekas, ka secinajumi, iznjemot nomainit galveno treneri nav izdariti nekadi. Vai reali nebija labak panjemt to pasu Veetru, kurs prot stradat ar jaunajiem un vairak piesaistit vietejos puikas, nevis njemt zalju treneri un speletaajus veteranus vai pusklibus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:39, pirms 16 gadiem
Vispār ja proti lasīt, tad tiks ar vietējiem puikām arī strādāts. Tas, ka komandas kodolu veidos pagājušā gada spēlētāji nenozīmē, ka jaunie tur nespēlēs! Un ja runā par Vētru, tad izlasi iepriekšējos komentārus!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:41, pirms 16 gadiem
bondža rakstīja: Vai kaads nevareetu uzskaitiit, nu vismaz 3 galvenos cilvekus shii kluba valdee? Ja neskaita twix pariti, ko sauc par preizdentu un valdes prieksedetaju. Liekas, ka secinajumi, iznjemot nomainit galveno treneri nav izdariti nekadi. Vai reali nebija labak panjemt to pasu Veetru, kurs prot stradat ar jaunajiem un vairak piesaistit vietejos puikas, nevis njemt zalju treneri un speletaajus veteranus vai pusklibus.


Veetra protams buutu ideaalaakis variants.. shams pie tam ir no Liepaajas, bet es ticu, ka vinja alga ir lielaaka CSKA nekaa viss liepaajas naakoshaas sezonas budzhets.. Zvirgzdins tomeer ir pietiekami nopietni saistiits ar izlasi un visu augustu nebuus pieejams.. Miglinieks- ar shamo neko iisti nevar saprast.. itkaa veiksmiigi treneeja to Kipras klubu, bet sezonas viduu pie normaaliem rezultaatiem tomeer taa pat neatbriivo.. maniis kaa buus, galvenais, ka shams buus bez aizspiredumiem un viss saaks no vienas izejas poziicijas..

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 12:42, pirms 16 gadiem
Anti-fans rakstīja: Da jums visiem nepatīk ka viņš ir krievs, tautībai šeit nebūtu nozīmes!!! .Tad jau redzēsim kāds būs LL nākamajā sezonā!!

nē, man tā pat kā ansis15 nepatīk, kā viņš izskatās

     [+] [-]

, 2008-06-27 12:44, pirms 16 gadiem
Par Jureviču prieks, čalis mēģinās augstākā līmenī un ārpus Latvijas, beidzot!

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:46, pirms 16 gadiem
>LM Fans

Man komentari un tenkas nav jalasa. Vados pec esporta sniegtas informacijas. Tas ir tas, kas attiecas uz Veetru. Ja runaajam par jaunatni, tad saubos, vai vins ari darbos buus tik pareizs. Varbut jau stradas, novadot paris treninju Papiiraa, vai ka vinju tur sauc. Bet lielaja komandaa tiks labakajaa gadijumaa uz benkja. Labi ok, ne varda neteiktu, ja komandai nebutu savas infrastrukturas vai jaunatnes sistemas. Lai jau spele ar gataviem speletajiem, ka Lietuvos Rytas. Bet sinii situacija, veletos, lai ari kads reali no apakasas progresetu un snevis sedetu, bet savas 10 min. speletu.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 12:46, pirms 16 gadiem
lai tik nesaktu krievu jaunie spalet, bet musejie sedes uz solina.......

     [+] [-]

, 2008-06-27 12:48, pirms 16 gadiem
>Lauva

Taa arii buus. Pagaidam Liepaja izbrauc tikai uz jau ieprieks sagatavotiem speletajiem. Nezinu tikai, cik ilgi.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:48, pirms 16 gadiem
Cerams ka tas Liepājas komandu padarīs stiprāku un konkurētspējīgāku jo pārmaiņas jau laikam prasijās bet vai tieši šādas to jau rādīs laiks.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-27 12:50, pirms 16 gadiem
>knaible

Ar sii trenera atnaksanu parmainjas ir veiktas tikai par 20%. Vel paari paliek 80%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 12:55, pirms 16 gadiem
no intervijas ieksh fiba europe:

FIBA Europe: Which clubs did you represent as a player?

Oleg Okulov: “I didn’t play for any professional team but I played from eight years old until 18 at basketball school.”

FIBA Europe: What about coaching? How did you begin your career and which coaches have you looked up to and learned from?

Oleg Okulov: “I started playing basketball in 1974. In 1975, Spartak became USSR champions. Since that time, the great coach Vladimir Kondrashin became my favorite coach. But not only him. I continue to learn when I meet different coaches because I’m sure that that is the part of coach’s job – you have to look for new things in basketball and try to analyze them.”

pati intervija sheit: fibaeurope.com: FIBA Europe

  +4 [+] [-]

, 2008-06-27 12:58, pirms 16 gadiem
bondža

Nedomāju, ka tu būtu tas eksperts, kas izlasot vienu rakstu un zinot vien pagājušās sezonas rezultātu varētu te tik bravūrīgi spriedelēt!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 13:01, pirms 16 gadiem
Nosauciet kaut vienu talantiigu krievu basketbola treneri...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 13:10, pirms 16 gadiem
oke, peedejais spams no manis- atradu info, ka vinja lielaakais ieraksts biograafija ir tas, ka vinsh ir pirmais A. Kirilenko treneris.. nezin gan cik ilgi tas bijis.. 1 nedeelju vai 5 gadus..

  -3 [+] [-]

, 2008-06-27 13:13, pirms 16 gadiem
>LM Fans

Pietiekams eksperts, lai izdariitu sadus secinajumus. Neesi padomajis, kas notiks ar Liepajas komandu, ja ta turpinasim vel 5 gadus??? Pusaudzis, Ansons, Stalbergs, Jurevicus kaut kad vai nu beigs spelet, vai paries citur. Un kas naak vinju vietaa ?????? EMPTY SPACE...........Ir tikai speletaji, kas ir pec traumam, kam nepieciesama rehabilitacija pusi sezonas ( Zeltins, Rekis, varbut Viljums ) vai nu pensionari, kas vairs jau nevelk. Bez Freimanja veel kaadu redzi tuvako 2 gadu laikaa, kas reali varetu spelet kaut vai pa 10 min. lielaja koamndaa?? Es nee.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-27 13:20, pirms 16 gadiem
tas treneris tacu vilks no Krievijas savas urlas uz sejieni-kapec!, mums ir jajiet uz R nevis uz austrumioem, velns ir ara.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 13:30, pirms 16 gadiem
raivis007 rakstīja: tas treneris tacu vilks no Krievijas savas urlas uz sejieni-kapec!, mums ir jajiet uz R nevis uz austrumioem, velns ir ara.



vinjs jau nav W, cerams!!

     [+] [-]

, 2008-06-27 13:32, pirms 16 gadiem
Riktīgs kuilis izskatās

Liepājai ir itkā viens savs jaunais spēlētājs, Mareks Meijers (17 gadi, 198 un 88 kg), bet viņš nav gatavs spelēt pa 10 minūtēm. Atceros kā viņš skolas sporta zālē lika dankus

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 13:34, pirms 16 gadiem
bondža rakstīja: >LM Fans

Pietiekams eksperts, lai izdariitu sadus secinajumus. Neesi padomajis, kas notiks ar Liepajas komandu, ja ta turpinasim vel 5 gadus??? Pusaudzis, Ansons, Stalbergs, Jurevicus kaut kad vai nu beigs spelet, vai paries citur. Un kas naak vinju vietaa ?????? EMPTY SPACE...........Ir tikai speletaji, kas ir pec traumam, kam nepieciesama rehabilitacija pusi sezonas ( Zeltins, Rekis, varbut Viljums ) vai nu pensionari, kas vairs jau nevelk. Bez Freimanja veel kaadu redzi tuvako 2 gadu laikaa, kas reali varetu spelet kaut vai pa 10 min. lielaja koamndaa?? Es nee.

savā iepriekšēja komentā pateicu, mošk Mareks Meijers pēc diviem-trīs gadiem varēs spēlēt pa 10 min.

     [+] [-]

, 2008-06-27 13:40, pirms 16 gadiem
>Jurchiks pe4o

Es tikai par to priecatos.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 13:43, pirms 16 gadiem
Diezgan nožēlojami... Maisījās tas Okulovs pa jaunatnes basketbolu, tur Sanktpeterburgā jau labu laiku nekas nopietns nenotiek, Spartaka jaunatne nu nekada, pats Spartaks pagājušaja gadā kūlās pa beigām un tikai loģiski, ka visus šitos okulovus tur iztīrīja. Tagad Liepaja... Nu nez, nez, vai tiešām savu treneru nav???

  +5 [+] [-]

, 2008-06-27 13:53, pirms 16 gadiem
bundža

atradies te eksperts smiekli nāk parādi kādu LV klubu kurā pēdējā laikā ir ienācis kāds jaunais(protams tāds ir tikai ASK un Bertāns un izņemot VEFu), lauvas nav nekads super klubs kuram apaksa butu kautkada milziga sistema, so klubu varetu saukt par vel loti jaunu komandu un jauniesu komanda liepajas vanagi tikai pec paris gadiem saks dot auglus, tu doma, ka uztaisisim jaunu komandu un jauniesu sistema ar visiem jauniesiem uzreiz uzradisies nenokurienes? kapec nekritize Baronu, kur pie spelesanas tiek tikai tris latviesi un tie pasi iznemot skeli uzpele epizodiski?
viss nāk ar laiku!
un lauvu strategija sakt ar jau gataviem produktiem ir pilnigi saprotama, var jau laukuma izlaist vanagu 90/91 gadu, bet kas tad būs? pa spēli 20 punktus sametīs? zem 140 ielaistiem nosargās? komanda nav tik bagāta lai varētu ar jaunatni spēlēt un neuztraukties par rezultātiem, ir jasasniedz pec iespejas labaki rezultati lai piesaistitu vairak sponsoru un tad varetu domat par sastava daudzmaz atjaunošanu...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 14:09, pirms 16 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Nosauciet kaut vienu talantiigu krievu basketbola treneri...

Bija tāds A.Gomeļskis!!!

     [+] [-]

, 2008-06-27 14:17, pirms 16 gadiem
raivis007 rakstīja: tas treneris tacu vilks no Krievijas savas urlas uz sejieni-kapec!, mums ir jajiet uz R nevis uz austrumioem, velns ir ara.

nu un ko rietumos? vispār ko tu uztraucies pēc kādiem 30-50 gadiem viss būs labi, tavi kaimiņi būs turki vai vēl kādi no alahu barā...

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 14:22, pirms 16 gadiem
tiesi ta, un latviesi pazudis no pasaules malas, ka pelavu maiss, nav ko uz a skatities, tur neka NAV,R ir intelegence bet A velns sazin kas tur ir...

  -2 [+] [-]

, 2008-06-27 14:24, pirms 16 gadiem
a kur hemiltons?!!?!??!!?

     [+] [-]

, 2008-06-27 14:25, pirms 16 gadiem
>playthegame

Tadpasaki man ja jau esi tik gudrs, kaapec tad Liepajas basketbola skolaa ir iestajusies plaisa starp Jurevicus, Ansona, Pusaudzis, Stalbergs un taviem pec 2 gadiem it kaa speleet sakusiem speletajiem??? Kur tad viss bija pa vidu?? Vai ir paslaik? Cik atceros, tad no jauna nekas netika sakts buvet. Daudz maz gan Saldovera laikaa, gan Grigja laikaa visa sisteema funkcioneeja. Kapec interesanti Jurevicus, Ansons, Pusaudzis jau vareeja debiteet lielajaa koamndaa ja nemaldos 16-17 gadu vecumaa?? Un speleja savas 2-3 min. Tu taa runaa, it ka basketbola skola un vanagi buutu nodibinaatas gadu atpakalj.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 14:29, pirms 16 gadiem
raivis007 rakstīja: tiesi ta, un latviesi pazudis no pasaules malas, ka pelavu maiss, nav ko uz a skatities, tur neka NAV,R ir intelegence bet A velns sazin kas tur ir...

nu rietumos arī neka laba nav. Mēs esam maza valsts, tāpēc ar mums spēlējas gan austrumi, gam rietumi. Mums jābūt viltīgiem un izmantot labumus kurus var dot gan austriumi gan rietumi!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 14:30, pirms 16 gadiem
>playthegame

Neviens jau neprasa BBL speleet ar Basketbola skolas puikaam, bet elementaari, lai 2-3 jaunie speletaji tiek iekljauti komandaa un pavada savas 3-5 min laukumaa. Par Baronu ir cita runa, kad Liepajaa ieguldiis tik daudz naudas kaa Zonne savaa klubaa, tad varesi njemt gatavus Aleksandrus, Gustus un mochiit pa Eiroligu vai ULEBu. Bet paslaik nav Liepaja pamata zem kajam, nav pienesuma no vieteejas sporta skolas, tur ta probleema. Tas kas buss peec 5 gadiem, ta ir cita lieta.
1 2 45 komentāri