Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Zemītis 27 minūtēs savāc 32+15 un sagādā "A. Kraukļa VEF" 0-12 bilanci

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: Zemītis 27 minūtēs savāc 32+15 un sagādā "A. Kraukļa VEF" 0-12 bilanci
Foto: basket.lv

Šodien Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā tika aizvadītas divas spēles. "Ventspils Augstskola" ar viena punkta pārsvaru pieveica "Turību", bet "Bauskas BJSS/Mēmele" viesos tika galā ar "Rīga/A. Kraukļa VEF U-19V".

"Ventspils Augstskola" savā laukumā ar 86:85 pieveica "Turību". Elvijs Mičulis 25 sekundes pirms beigām realizēja tālmetienu un samazināja viesu deficītu līdz minimumam, turklāt "Turība" piecas sekundes pirms beigām tika pie iespējas izraut uzvaru. Tomēr Kārļa Večena metienu bloķēja Vlads Mikuļskis.

Ventspilnieku uzvaru ar 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām kaldināja Artūrs Grīnbergs. 17 punktus pievienoja Ralfs Ērkšķis, bet "Turības" rindās labākais ar 23 punktiem bija Toms Upe, kurš trāpīja sešus no septiņiem tālmetieniem.

"Bauskas BJSS/Mēmele" izbraukumā ar 106:92 pieveica "Rīga/A. Krauļa VEF U-19 V". Pēc pirmās ceturtdaļas ar sešu punktu pārsvaru vadībā bija mājinieki, bet puslaika pārtraukumā viņi devās, atrodoties iedzinējos. Uzvarētājs izšķīrās pēdējās desmit minūtēs, un tās daudz labāk aizvadīja Bauskas basketbolisti, uzvarot ar 38:24.

Laukumā pavadītajās 27 minūtēs plosījās Ivars Zemītis, kurš guva 32 punktus, savāca 15 atlēkušās bumbas un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus. Ja Zemītis tikai trīs punktus guva no distances, tad Arnis Simsons realizēja septiņus trīspunktniekus un guva 27 punktus. Rīdzinieku sastāvā atkal rezultatīvākais bija Elvijs Frīdenbergs, kurš iemeta 21 punktu, bet pielaida astoņas kļūdas. Viņa komandas bilance ir 0-12, un tā ir vissliktākā līgā.