Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpili" trenēs Galvanovskis, komanda ar Ciprusu ierindā spēlēs LBL2

Ints Megnis
Ints Megnis

"Jēkabpili" trenēs Galvanovskis, komanda ar Ciprusu ierindā spēlēs LBL2
Mikus Sokolovs. Foto: Lāsma Irša

Šodien, 20. augustā biedrība "Basketbola klubs Jēkabpils" Latvijas Basketbola savienībai (LBS) iesniegusi pieteikumu dalībai Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā. Jaunajā sezonā basketbola komanda atgriezīsies pie sava vēsturiskā nosaukuma "Jēkabpils" un tās galvenā trenera amatā stāsies pieredzējušais speciālists Agris Galvanovskis. Komandā spēlēs septiņi jēkabpilieši.

2019./2020. gada sezonā "Jēkabpils" komandā atgriezīsies Jurijs Aleksejevs, Mikus Sokolovs, Edijs Stiebriņš, Matīss Surkulis, Matīss Koļesinskis, Edgars Leja, kā arī Kaspars Cipruss. Savukārt pirmo reizi "Jēkabpils" rindās laukumā dosies jēkabpilieši Reinis Ermansons, Dāvis Šteinarts un Lauris Bērziņš, kā arī rīdzinieks Kārlis Večens.

Bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Kaspars Cipruss savulaik jau nedaudz uzspēlējis Jēkabpilī, aizvadot dažās spēles 2013. gada rudenī. Šobrīd nu jau bijušais bijušais LJBL direktors atkal vilks kājās basketbola apavus un 37 gadu vecumā atgriezīsies laukumā, samērojot spēkus ar LBL2 basketbolistiem. Pēdējo reizi 210 cm garais centra spēlētājs spēlējis 2016. gadā "Gulbenes Buku" sastāvā.

Tāpat pieredzējušo spēlētāju sarakstā būs 34 gadus vecais Jurijs Aleksejevs, kuram šī būs piektā sezona jēkabpiliešu rindās. Aizvadītās sezonas izskaņā Aleksejevs no Latvijas - Igaunijas līgas pastarītes pārcēlās uz Jūrmalas vienību, kurai pie LBL medaļām tikt neizdevās. Līdzīgi "Jēkabpils" rindās aizvadītajā sezonā atstāja 30 gadus vecais Mikus Sokolovs, kurš sezonu noslēdza ar LBL 2. divīzijas vērtīgākā spēlētāja titulu un zelta medaļu Gulbenē.

Vietējie "Jēkabpils" līdzjutēji noteikti būs priecīgi par savu audzēkņu atgriešanos mājās. Lauris Bērziņš vairākas sezonas bijis RTU komandas līderis LBL2, bet Reinis Ermansons noslēdzis studijas Valmierā, kur pēdējos četrus gadus basketbolists pārstāvēja "Valmiera Glass/ViA" krāsas. Jau pagājušajā sezonā "Jēkabpils lūši" līderi LBL 3. divīzijā bija Edijs Stiebriņš un Edgars Leja, kuru kvalitātes pavisam noteikti atbilst vismaz LBL 2. divīzijas play-off komandu līmenim.

Jaunais "Jēkabpils" treneris Galvanovskis ir bijušais Latvijas izlases basketbolists, kurš pēc profesionāla spēlētāja karjeras beigām kļuvis par treneri. Viņš vadījis basketbola klubus Gulbenes ASK"/Buki”, "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Barons"/LDz un "Liepāja", kā arī Ukrainas vienību "Mykolaiv". Šovasar Galvanovskis bija Latvijas U16 puišu izlases galvenais treneris, palīdzot tai sīvā cīņā saglabāt vietu augstākajā divīzijā, kā arī iepriekš speciālists trijos Eiropas čempionātos vadījis Latvijas U20 vīriešu izlasi.

Šī būs "Jēkabpils” astotā sezona, tomēr tā atkāpusies divīziju zemāk. "Ar šogad pieejamajiem līdzekļiem klubam nepietiek, lai startētu augstākajā līgā, savukārt 2. līgā varam būt konkurētspējīgi. Pavisam atteikties no basketbola neceļas roka, jo Jēkabpilī jau ir izveidojušās basketbola tradīcijas. Vairākas sezonas "lūši" veiksmīgi startēja augstākajā līmenī, basketbolisti trenējās un dzīvoja Jēkabpilī, izcīnīja medaļas," skaidro kluba prezidents Leonīds Salcevičs "Esam būtiski veicinājuši pilsētas iedzīvotāju, bērnu un jauniešu interesi par basketbolu, daudzi ir uzsākuši trenēties basketbolā, sākuši apmeklēt spēles un sekot līdz basketbola aktualitātēm.” Salcevičs arī saka, ka otrajā divīzijā komanda nebūs uz ilgu palikšanu. "Drīz Jēkabpilī būs multifunkcionālā halle, un basketbolam augstākajā līmenī tur ir jābūt. Šis ir pārējas periods. Agrāk vai vēlāk atgriezīsimies augstākajā līgā."

Līdz ar to gaidāmās sezonas Latvijas-Igaunijas čempionātā mūsu valsti pārstāvēs septiņi klubi - "VEF Rīga”, “Ventspils”, “Ogre”, “Jūrmala”, “Latvijas Universitāte”, “Valmiera Glass/VIA” un “Liepāja”. No dalības atteikusies "Jēkabpils", bet LBL otrās divīzijas turnīra uzvarētāji “Gulbenes buki” nav izteikuši vēlmi pacelties uz spēcīgāko komandu saimi.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv - BK „Jēkabpils” piesaka dalību...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 13:28, pirms 5 gadiem
Diemžēl , bet loģiski , tur šobrīd ir Jēkabpils vieta...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 13:49, pirms 5 gadiem
Priekš LBL2 laba komanda būs bet Večens un Aleksējevam vajadzēja spēlēt Lat-Est līgā vismaz.

     [+] [-]

, 2019-08-20 13:55, pirms 5 gadiem
Autor

Lauris Bērziņš ir dzimis un audzis Alūksnē!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 14:14, pirms 5 gadiem
Bijušie "BUKI" vilks Jēkabpils komandu!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 14:30, pirms 5 gadiem
Bēdīgs skats LV basketbolā. Man ir jautājums, kā futbols dabū tik daudz naudas no atbalstītājiem? Ja jau futbolā tagad ir ziedu laiki spītējot krīzei, kā var būt basītī tik dziļa recesija?

     [+] [-]

, 2019-08-20 14:55, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Bēdīgs skats LV basketbolā. Man ir jautājums, kā futbols dabū tik daudz naudas no atbalstītājiem? Ja jau futbolā tagad ir ziedu laiki spītējot krīzei, kā var būt basītī tik dziļa recesija?
LBL2 līmenis man liekas ka bik bet tomēr aug.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 15:17, pirms 5 gadiem
Pareizi! Lai pa priekšu salāpa bedrainās J-pils ielas un tad var par basketbolu domāt!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 15:39, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Bēdīgs skats LV basketbolā. Man ir jautājums, kā futbols dabū tik daudz naudas no atbalstītājiem? Ja jau futbolā tagad ir ziedu laiki spītējot krīzei, kā var būt basītī tik dziļa recesija?
Futbolā par Andoras kluba uzvarēšanu eirokausos klubi saņem tikpat naudas no UEFA, cik ir vidusmēra basketbola kluba gada budžets.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-20 16:11, pirms 5 gadiem
Galvanovskis pieredzējis speciālists 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂

  +3 [+] [-]

, 2019-08-20 16:21, pirms 5 gadiem
aldens rakstīja: Galvanovskis pieredzējis speciālists 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂
Ņirgt te laikam nevag vis, Galvanovskis droši varētu arī virslīgā trenēt, bet tur jau priekšā tik zaļš gurķis viens, ka... Bet lai nu tās paliek tā kluba problēmas, kurā viņam debija lielā avansā iedota. Jēkabpilij priekš LBL2 sastāvs cienīgs. Protams, otra Mieža tur nav, taču Jura un Reinis (ar ViA diplomu!) garo galu turēs stingri, arī Sokolovs joprojām var izšaut...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 16:24, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Ņirgt te laikam nevag vis, Galvanovskis droši varētu arī virslīgā trenēt, bet tur jau priekšā tik zaļš gurķis viens, ka... Bet lai nu tās paliek tā kluba problēmas, kurā viņam debija lielā avansā iedota. Jēkabpilij priekš LBL2 sastāvs cienīgs. Protams, otra Mieža tur nav, taču Jura un Reinis (ar ViA diplomu!) garo galu turēs stingri, arī Sokolovs joprojām var izšaut...
Neaizmirsti arī Večens kurš iepriekšējā sezonā ieintresēja daudzus augstākās līgas klubus un bija LBL2 labākais piesspēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 16:31, pirms 5 gadiem
Es tā īsti Večenu nezinu, toties Cipu piemirsu garajā galā piesaukt. Protams, gadi arī Kasparam, taču pieredze - vagons!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-20 20:01, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Bēdīgs skats LV basketbolā. Man ir jautājums, kā futbols dabū tik daudz naudas no atbalstītājiem? Ja jau futbolā tagad ir ziedu laiki spītējot krīzei, kā var būt basītī tik dziļa recesija?
Pasmeļ no UEFA kā arī totjika spēlītes.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-20 22:29, pirms 5 gadiem
Pāris labi spēlētāji vēl klāt un varēja tomēr spēlēt Lat Est līgā. Jēkabpils fani tomēr to ir pelnījuši. Vadība varēja nedaudz vairāk pacensties.

     [+] [-]

, 2019-08-20 23:32, pirms 5 gadiem
Nodokļu politika gremdē prof.klubu sportu,LBL tagad ir apmēram limenis ķā 90.vidū pēc banku krīzes.

     [+] [-]

, 2019-08-20 23:58, pirms 5 gadiem
Ja LBL ir 90.gadu līmenī, kur ir futbols ar hokeju? Akmens laikmetā?
cookro rakstīja: Nodokļu politika gremdē prof.klubu sportu,LBL tagad ir apmēram limenis ķā 90.vidū pēc banku krīzes.