Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zeids turpmāk "Jūrmalā" asistēs Gulbim

Andrejs Siliņš

Zeids turpmāk "Jūrmalā" asistēs Gulbim
Kristaps Zeids
Foto: Tatjana Veselova

Bijušai "Valkas/Valgas" galvenais treneris Kristaps Zeids turpmāk veiks "Jūrmalas" galvenā trenera Mārtiņa Gulbja asistenta pienākumus, ziņo Jūrmalas klubs.

Vienošanās panākta par sadarbību uz trim sezonām. Iepriekš "Jūrmala" ziņoja par jauna līguma noslēgšanu ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1. Pagājušajā sezonā Gulbim pie jūrmalnieku stūres asistēja Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa.

28 gadus vecais Zeids pēdējās divas sezonas strādāja "Valkas.Valgas" klubā, pusotru - kā galvenais treneris. Pagājušajā sezonā ar komandu izcīnīta piektā vieta LBL regulārajā sezonā, bet ceturtdaļfinālā atzīts "Ogres" pārākums (0-3). Arī Igaunijas čempionātā komanda tika ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Pērnavai.

Kristapa Zeida komentārs: "Ļoti simpatizē Jūrmalas projekts un organizācija. Klubs zina uz ko iet, dara to pakāpeniski, bet mērķtiecīgi, un pats galvenais, domā par basketbola izaugsmi. Tāpēc izšķirties par labu Jūrmalas piedāvājumam nebija grūti. Ar galveno treneri M.Gulbi labi sastrādājāmies šovasar U16 izlasē, kopīgu valodu atrast problēmu nebūs. Sastāvs veidojas ļoti simpātisks un konkurētspējīgs ar daudz talantīgiem spēlētājiem, kuriem labākās sezonas vēl priekšā.Tagad atliek tikai strādāt, un jau tagad nevaru sagaidīt sezonas sākumu."

Zeids savas profesionālās karjeras laikā uzkrājis pieredzi arī Kazahstānā un Spānijā, kā arī ticis iekļauts Latvijas jaunatnes izlašu treneru kolektīvos. Strādājis par galveno treneri LBL2 komandā "Kvēle/Mēmele", vēlāk bijis asistents LBL komandās "Saldū" un "Jēkabpilī".

2016. gada nogales intervija Sportacentrs.com ar Kristapu Zeidu skatāma ŠEIT.

     [+] [-]

, 2018-08-25 15:51, pirms 6 gadiem
Pērn Zeids ļoti labi pastrādāja Valkā. Neraksturīgi šai komandai, visu sezonu bija stabils sastāvs, arī rezultāti bija labi. Soēcīgs duets kopā ar Gulbi.

     [+] [-]

, 2018-08-25 16:12, pirms 6 gadiem
Viss šķiet ļoti OK.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-25 16:38, pirms 6 gadiem
Cerams, ka līdz ar šo papildinājumu Jūrmalā izveidos kārtīgu bāzi jauniešiem.