Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kurš būs MVP?

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Kurš būs MVP?
Pēdējā mačā notiks cīņa ne tikai par čempionu kausu, bet arī vērtīgākā spēlētāja titulu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija sasniegusi kulmināciju – piektdien tiks kronēti jaunie čempioni. Pēc spēles tiks pasniegta arī cita balva – MVP jeb vērtīgākais izslēgšanas spēļu basketbolists. Kuri būtu galvenie kandidāti?

Pasaules prakse rāda – MVP tiek meklēts čempionu rindās. Tas arī loģiski un saprotami. Tā kā pagaidām uzvarētājs nav zināms, paskatīsim reālākos kandidātus abu komandu sastāvos.

Rīgas VEF

Sandis Valters

Komandas rezultatīvākais basketbolists izslēgšanas mačos (13,7 punkti), finālsērijā vidēji mačā guvis 15 punktus. Vienīgais, kurš iemetis vismaz desmit punktus katrā mačā un arī tos tikai reizi, pārējās bijis krietni rezultatīvāks. Zaudētajās spēlēs bija bez maz vienīgais, kurš savu darbiņu paveica līdz galam. “Ventspils” nav spējusi apturēt Valtera galveno ieroci trīspunktu metienu – sērijā realizēti 44 procenti tālmetienu. Ja kāds sezonas vidū teiktu, ka Valters būs viens no galvenajiem kandidātiem uz MVP finālsērijā, tam ticētu retais. Šeit atkal jāatgādina par Valtera atdzimšanu pie Butauta. Kad ASK izcīnīja titulu, tieši Valters kļuva par MVP. Šobrīd VEF uzvaras gadījumā arī būs galvenais kandidāts. Pie negatīvajiem faktoriem var pieminēt piezīmju problēmu. Šoreiz gan vairāk nevis to skaitu, bet veidu – vairākkārt Valtera sods nav bijis pietiekams, lai traucētu pretiniekam gūt punktus, arī metienos lēcienā pārkāpj noteikumus.

Kristaps Janičenoks

Izslēgšanas mačos traucējuši ne tikai pretinieki, bet arī paša neprecizitāte metienos. Tomēr snaipera reputāciju iepriekš karjerā ieguvušais Janičenoks apliecinājis, ka ne jau tikai trīspunktnieku dēļ tiek augstu vērtēts. Finālsērijā piedalījies četrās no sešām spēlēm, Šī basketbolista meistarība vēlreiz tika apliecināta iepriekšējā mačā Ventspilī, kad izlūdzās trenerim vietu laukumā otrajā puslaikā un sagrieza komandas spēli par 180 grādiem. Arī, spēlējot ar vienu kāju, lika panervozēt ventspilniekiem. Janičenoks ir komandas sirds, kas apasiņo un darbina pārējos VEF ķermeņa muskuļus.

Dairis Bertāns

Spēlētājs, kurš laukumā pavada lielāko laiku komandā un ne jau tāpat vien – ir vienīgais veselais saspēles vadītājs. 21 gada vecumā lielo atbildības slogu spēj nest uz saviem pleciem, demonstrē samērā stabilu spēli. Atšķirībā no pusfināla sērijas pret “Lauvām” ievērojami samazinājis kļūdu skaitu (4,75 pret 2,5), taču tās joprojām ir vairāk nekā vidēji atdotās piespēles (attiecīgi 3,5 un 2,3). Domāju, var droši apgalvot – ja VEF finālsērijā nebūtu arī Bertāns, “Ventspils” uzvarētu četros mačos.

Pieminēt vērts arī Artjomu Parahovski, kurš finālā no četriem mačiem divus aizvadījis labā līmenī – abus, kad spēlējis vismaz 20 minūtes. Piedalījies visās trīs uzvarās, tomēr kopumā nav spēlētājs, uz kura tās balstītos. Tailers Keins ir lielākais melnā darba darītājs komandā, lielāko sezonas daļu demonstrē pārliecinošu sniegumu, darot to darbiņu, kas no viņa tiek prasīts un nemēģinot lekt acīs. Nāk uz maiņu, taču spēlē lietderīgāk, nekā pamata ceturtais numurs Bērziņš. Tai pat laikā nav tas, uz kuru spēlēs izšķirošos brīžos.

Ventspils

Akselis Vairogs

Līdzīgi kā pretinieku kapteinis, arī Vairogs ir kā galvenais zobrats, kas darbina pārējos. Pirmās divas spēles aizvadīja klusāk, nākamās četras – jau kā Valmieras laikos. Teicama precizitāte metienos, visspilgtāk atmiņā nāk epizode no pirmā mača Arēnā, kad tikko VEF uzlikto zonas aizsardzību izdemolēja ar trijnieku. Labi cīnās par bumbām, atrod partnerus metienu pozīcijās, nebaidās uzņemties iniciatrīvu. Sapurina komandu, uzbļauj, kad vajag. Var redzēt – primārais ir nevis datums, kurā kontā ieripos nauda, bet tas, kā komanda spēlē un vai ar to pietiks uzvarai.

Vejinmi Efedžuku

Komandas rezultatīvākais vīrs - dara ko līdzīgu tam, ko pirms gada VEFam nodarīja finālsērijā. Tiesa, Ventspilī rokas nav tik brīvas, kā bija “Baronā”, un labāko sniegumu rāda tad, kad pārējie pašķiras un atstāj spēlēt viens pret vienu. Šajā komponentā, droši vien, LBL līmenī nenosedzams. Pagājušogad divos no septiņiem mačiem iemeta zem 20 punktiem, šogad – divās iemetis mazāk nekā desmit. Pieklājīgs devums arī cīņā par atlēkušajām bumbām (vidēji piecas).

Jānis Strēlnieks

Sezonas izskaņā atgriezies tas Strēlnieks, kuru līdzjutēji gaidīja visu līdzšinējo sezonu – tas, kurš palīdzēja Latvijas izlasei pagājušajā rudenī izcīnīt trīs uzvaras. Tas, kuru savās rindās grib redzēt Ļubļanas “Olimpija” (un droši, ka ne tikai “Olimpija”). Lai gan netiek daudz veidotas sadarbības tieši uz Jāni pašu, labi izmanto savu fizisko pārākumu pret Bertānu ātrajos un pusātrajos uzbrukumos. Pēdējo sekunžu momentos pēdējā laikā vairs nedala bumbu ar Efedžuku, pārsvarā uzņemas iniciatīvu pats, un dara to veiksmīgi. Lai arī piespēļu nav daudz, tās atšķirībā no Bertāna ir vairāk nekā kļūdas (2,2 pret 1,8).

Pieminēšanas vērts arī Artūrs Strēlnieks, kurš izcili nostiprina nepatīkamākā aizsarga pozīciju Latvijas basketā, pirmajā mačā Arēnā apstādināja Valteru un vidēji spēlē pārtver gandrīz divas bumbas (1,9), pats sev izkārtojot arī gūtos punktus. Līdzās Vairogam var nostādīt Artūru Bērziņu - tai ziņā, ka pa visām maliņām spiežas laukā rūpes par komandu. Ir stabils spēks aizsardzībā, are ko arī izpelnījies trešo lielāko spēles laiku komandā. Brendons Hanters, vismaz ārēji, izrāda tikpat lielu aizrautību, cik jau pieminēto un cenšas komandu uzkurbulēt, brīžiem vairāk atgādinot otro treneri, nevis spēlētāju laukuma malā. Statistiskas pienesums nav tik būtisks, divos mačos guvis attiecīgi tikai trīs un četrus punktus, arī cīņā par atlēkušajām bumbām ar pamatcentram cienīgiem cipariem nevar palielīties.

Skaidrs, ka finālsērijas pēdējais mačs ienesīs nianses, un jācer, ka tas arī būs izšķirošs, lai kādam no spēlētājiem atdotu MVP trofeju. Es par septiņām spēlēm un pagarinājumu tajā!

Agris Galvanovskis, "Liepājas Lauvas" galvenais treneris:

"Grūti nosaukt vienu konkrētu spēlētāju, kurš būtu visu sēriju nospēlējis vienlīdz labi - katrā spēlē izceļas kāds cits. "Ventspilī" varētu būt Vairogs, kurš četros mačos sametis ap 15 vai vairāk punktu Efedžuku ik pa laikam uzspīd, parāda atzīstamu sniegumu, bet stabilitāte pietrūkst. Tā, kā pirms gada "Baronā", viņš šogad nespēlē. Ja jāizvēlas, tad Vairogam. VEF varbūt Valters, kurš vienīgais bijis dzīvīgs visos mačos. Daži spēlētāji nospēlējuši labi atsevišķas spēles, piemēram, melnkalnietis Bakičs. Protams, viss atkarīgs no tā, kas uzvarēs."

Kurš iegūs MVP balvu LBL finālsērijā?

  • 231

  • 41

  • 33

  • 86

  • 73

  • 189


1 2 43 komentāri
Slēpts komentārs: naikers1
Slēpts komentārs: jonsons

 +12 [+] [-]

, 2011-05-25 16:01, pirms 13 gadiem
Efe vai Valters

  +4 [+] [-]

, 2011-05-25 16:01, pirms 13 gadiem
Kurš rīt nospēlēs vislabāk, manuprāt, ari iegūs MVP.
Slēpts komentārs: Q

  +7 [+] [-]

, 2011-05-25 16:02, pirms 13 gadiem
dros vien ja nem vera PO tad no VEF MVP ir jadod Valteam ja vien protams pedejaa spele kads nesamet 50 punktus un vel visadus brinumus nesadara.BKV ir gana daudz kandidatu....bet nez vai Strelnieks kaa saspelnieks ar 2 piespelem ik speli butu pelnijis, tad jau labak lai iedod Vairogam jo nabags atmodies tiesi finala

  -2 [+] [-]

, 2011-05-25 16:08, pirms 13 gadiem
Akselis vai Dairis

 +19 [+] [-]

, 2011-05-25 16:08, pirms 13 gadiem
jonsons rakstīja: Vairogs??
Nesaprotu pa ko tu smejies, vispār seko līdzi LV finālam????
Slēpts komentārs: jonsons

  +5 [+] [-]

, 2011-05-25 16:19, pirms 13 gadiem
jonsons rakstīja: Jā sekoju biju klātienē Arēnā Rīga uz visām fināla spēlēm!!
Nu tad kurš ir tavs favorīts?

  -2 [+] [-]

, 2011-05-25 16:25, pirms 13 gadiem
Telefons vai Jānis, manā skatījumā, atkarīgs, kurš uzvarēs. Bet, cik saprotu Jāni BKV vadība vairs neciena, tad lai dod AirVairogam, lai var atkal vienu sezonu pakomentēt SC spēles

  +2 [+] [-]

, 2011-05-25 16:26, pirms 13 gadiem
naikers1 rakstīja: Nu tad kurš ir tavs favorīts?
VEF!!
Un ja tu domā par MVP tad būs S.Valters vai J.Strelnieks!!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-25 16:51, pirms 13 gadiem
MVP būs Ainārs

  -1 [+] [-]

, 2011-05-25 16:54, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: MVP būs Ainārs
taš kurš L? Viņš nevarēs ierasties pēc balvas piektdien Viņam tak angļi un karaliene neliek mieru, vēl mūsu knābis šo tramda

     [+] [-]

, 2011-05-25 16:54, pirms 13 gadiem
Kur vakardienas spēles video?
Slēpts komentārs: Q

     [+] [-]

, 2011-05-25 16:57, pirms 13 gadiem
mhm vainu SV vai AV .. atkarībā no tā kurš vinnēs... te pat īsti nav variantu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-25 17:01, pirms 13 gadiem
tas, kurš izkārtos savai komandai uzvaru!
Esmu par Parahouski, kas ir vislielākais spēks zem groza.
Vai J.Strēlnieku, kas zina ko dara.

     [+] [-]

, 2011-05-25 17:11, pirms 13 gadiem
Ja uzvares VEF, domaju, ka MVP bus Valters. Bakic spele labi, bet ne stabili.. Ik pa laikam "izsauj".. trukst stabilitates gluzi ka Bertanam.

Ja V-pils, tad domaju, ka Vairogs.. lai vai kaa vins man nepatiktu, bet spelet vins mak... beidzot ir sanemies, cerams, ka tas nebus tikai iss uzplaiksnijums un ta ari turpinas spelet. Efe nebus.. parak individuals un daudz kludas. Efes vietas par MVP varetu virzit Hanteru.. chalis ar galvu uz pleciem.. gudrs.. ir cinitajs..

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 17:13, pirms 13 gadiem
Ja uzvar BK Venstpils,tad MVP dotu Vairogam vai Efedžuku...
Vairogam-jo viņš beidzot uzņemas no 2.spēles komanda kapteiņa pienākumus arī punktu ziņā un spēles kvalitātes arī.Šogad viņš pat liekas šo titulu būtu pelnījis....
Efedžuku-jo velk komandu,samet daudz punktus.priecē ar skaistām epizodēm.Tieši kā pagaišējā sezonā finālā...

Ja uzvar VEF,tad dotu S.Valteram...no BBL final four viņš spēlē pa visam citu basketbolu,kā visas sezonas garumā,un arī finālā...

Tāds mans kandidātu loks...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 17:30, pirms 13 gadiem
yes.we.did. rakstīja: Ja uzvar BK Venstpils,tad MVP dotu Vairogam vai Efedžuku...
Vairogam-jo viņš beidzot uzņemas no 2.spēles komanda kapteiņa pienākumus arī punktu ziņā un spēles kvalitātes arī.Šogad viņš pat liekas šo titulu būtu pelnījis....
Efedžuku-jo velk komandu,samet daudz punktus.priecē ar skaistām epizodēm.Tieši kā pagaišējā sezonā finālā...

Ja uzvar VEF,tad dotu S.Valteram...no BBL final four viņš spēlē pa visam citu basketbolu,kā visas sezonas garumā,un arī finālā...

Tāds mans kandidātu loks...
Nu ja piektdien J. Strēlnieks nospēlēs tā kā vakar pēdējo ceturdaļu un Ventspils uzvarēs, laikam tad būtu jādod viņam, jo vakar viņš bez maz vai vienspats sameta visus punktus beigās.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-25 17:31, pirms 13 gadiem
e sgan domaju ka Janichenoks jo peec vinja paradishanaas vefs saaka raadiit zobus

  -4 [+] [-]

, 2011-05-25 17:40, pirms 13 gadiem
DIRK NOWITZKI!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-25 18:13, pirms 13 gadiem
Valterito vai Jānito

     [+] [-]

, 2011-05-25 18:33, pirms 13 gadiem
Efejuku! 7.spēle viņš parādīs ,ka viņš ir Mr.Clutch!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-25 18:59, pirms 13 gadiem
Valters!!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-25 19:14, pirms 13 gadiem
AKNAS CUPA rakstija -Dairis.Tad tev ne tikai aknas cupa bet ari galva.Vissudigak komanda nospeleja jau otro finalu,Ventspili kludas del pedejas sekundes gandriz iegaza komandu,serija 2p 12/29,3p 8/30 un 13 kludas.Izcili teicams sniegums lai vel pie troksna iedotu mvp sezonas beigas!Cik stulbam jabut cilvekam lai neredzetu ka tiesi Bertans pagaidam rok nost komandu ka Efedzuku un Strelnieks Ventspilij.Galvenais pats saprot ka ar 6 piespelem nevar uzvaret bet speli nem uz sevi kaut ari jaspele uz komandu.Saspeles vaditajam tikai 1 piespele pa visu speli!!!!.Par Valteru piekritu velk komandu un ari finala Vairogs.Uzvares tas kas vairak gribes.Pedeja spele vairak gribeja vefini un tas bija redzams.

     [+] [-]

, 2011-05-25 19:22, pirms 13 gadiem
Skatitajiem jadod MVP

  -2 [+] [-]

, 2011-05-25 19:24, pirms 13 gadiem
efu vairaak ir sa...s visu nekaa ko labu izdariijis, es dodu Akseliitim un nejau taapeec ka mans miilaakais speeleetajas, bet sajaa finaalaa vins ir taa uzspiideejis, ka es nespeeju nepriecaaties par vinu ja vins ieguus so balvu no laimes tak kreklinu vareetu noraut

AKseliitis MVP!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-25 19:33, pirms 13 gadiem
SANDIS!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 20:51, pirms 13 gadiem
shite jau izskirs kura komanda uzvarees.

par vefa liiderim man jaaskmejas.
kaa komandas speletaji vini ir nulles visi. un lielaakais joks ka arii individuaali ventspils kandidaati ir speeciigaaki........ pie tam vienalga kurs pret jebkuru ventspils speletaajs viens uz viens uzvareetu vefa kandidatus.....
nestabila spele un tienesu labveliba vefam ventspils lielaakie minusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-25 22:11, pirms 13 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: efu vairaak ir sa...s visu nekaa ko labu izdariijis, es dodu Akseliitim un nejau taapeec ka mans miilaakais speeleetajas, bet sajaa finaalaa vins ir taa uzspiideejis, ka es nespeeju nepriecaaties par vinu ja vins ieguus so balvu no laimes tak kreklinu vareetu noraut

AKseliitis MVP!
Ja jau tu tiešām novilksi kreklu tad es ar par Akseli un Hanteru
1 2 43 komentāri