Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons" ar jaunu vīziju pamet LBL1

Andrejs Siliņš

"Barons" ar jaunu vīziju pamet LBL1
"Barons/Ķeizarmežs" spēlējošais treneris Ilmārs Bergmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Divkārtējais Latvijas čempions basketbola klubs "Barons" no jaunās sezonas pieņēmis lēmumu startēt Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā un trešajā divīzijā, īstenojot jaunu attīstības vīziju, kas būs balstīta uz jauno basketbolistu progresu, portālam Sportacentrs.com atklāja kluba direktors Jānis Pormalis.

"Barons", mainot nosaukumus (iepriekš "Princips, LainERS"), līdz šim startējis visās 20 LBL sezonās, piecas reizes izdevies tikt finālā, divās no tām (2008., 2010.) – arī triumfēt. Tāpat komanda 2008. gadā izcīnīja atjaunotās Latvijas basketbola lielāko panākumu – FIBA Eiropas kausu. Pēc 2008. gada pavasarī izcīnītās ceturtās vietas Baltijas Basketbola līgā (BBL), kas bija augstākais komandas sasniegums šajā turnīrā, "Barons" turpināja startēt tikai LBL. Čempiontitulam sekoja ceturtā vieta aizvadītajā sezonā, kas izrādījās punkts vai vismaz daudzpunkts komandas dalībai LBL elites sabiedrībā.

"Redzot, kā tiek strādāts pie jaunā LBL1 nolikuma, secinājām, ka cilvēki joprojām nesaprot – krīze Latvijā nav beigusies. Ikdienā strādājot biznesa jomā, mēs to ļoti labi redzam," lēmumu pamest LBL eliti skaidroja kluba direktors Jānis Pormalis. "Labi zinām, kāda ir interese par LBL spēlēm, kāds ir spēļu apmeklējums. Tas neļauj pārdot reklāmu un piesaistīt lielākus atbalstītājus. Būtībā sponsori ir tie, kuriem pašiem basketbols ir sirdslieta. Visas izmaksas startam LBL1 ir uzskatāmas par augstām."

Jaunajā sezonā klubs ar nosaukumu "Barons/Ķeizarmežs" startēs LBL otrajā un trešajā (līdzšinējā ABL) divīzijā. Klubs jau pagājušās sezonas laikā noslēdza sadarbības līgumu ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) par programmas "O!Kartes jaunie basketbola talanti" izveidi. Šogad klubs nolēmis spert vēl radikālāku soli pretī tieši šī projekta realizācijai. "Lai gan tas netiek pieminēts, labākie rezultāti šogad no jauniešu izlasēm bija tieši Mārtiņa Zībarta vadītajai U15 komandai, kas izcīnīja piekto vietu jaunatnes olimpiādē Turcijā," atgādināja Pormalis.

Šajā izlasē bija vairāki spēlētāji, kuri jau sezonas laikā tika iesaistīti "O!Kartes basketbola talantu" programmā. "Runājot ar Zībartu, viņš saka viennozīmīgi – ja gribam, lai spēlētāji ir konkurētspējīgi arī turpmāk, dalība LBL2 ir obligāts pasākums," skaidroja kluba direktors. Klubs redz vīziju nākamajiem trim četriem gadiem tieši darbā ar šiem jauniešiem. Tomēr tas nenozīmē, ka komandā neredzēsim arī kādu pieredzējušāku spēlētāju. "Lai spēlētāji varētu progresēt, ir jābūt ļoti intensīviem treniņiem. Jābūt spēcīgiem sparinga partneriem ne tikai spēlēs, bet arī treniņos," Pormalis atklāj, ka klubs varētu censties piesaistīt pat LBL1 līmeņa spēlētājus.

Viens no tādiem ir saspēles vadītājs Ilmārs Bergmanis, ar kuru jau panākta vienošanās uz trīs gadiem par spēlējošā trenera pienākumu veikšanu. Tas gan nenozīmē, ka komandai nebūs galvenais treneris. "Runājam ar vairākiem pietiekoši augstas kvalitātes treneriem. Nav slēpjams, ka viens no viņiem ir Guntis Endzels," Pormalis ieskicē komandas plānus attiecībā uz treneru piesaisti. "Tāpat paliks gan fiziskās sagatavotības treneris, gan medicīniskais personāls."

Spēlēšanai LBL1 gan nav atmests ar roku pilnībā – Pormalis neslēpj, ka komandas mērķis varētu būt pat uzvara LBL2 turnīrā. "Tāpat, ja cilvēki, kas veido LBL1, izmainīs savu nostāju un veidos nolikumu draudzīgāku Latvijas ekonomiskajai situācijai, arī tādā gadījumā mēs labprāt atgrieztos šajā līmenī. Šobrīd uzskatām, ka izmaksas var optimizēt un ir jāseko Latvijas kopējai situācijai. Nav tā, kā saka politiskās partijas - krīze beigusies. Situācija nav laba. Tāpat redzam, ka skatītāji nenāk uz basketbolu. VEF pagājušajā sezonā aktīvi mēģināja ar dažādiem veidiem aicināt cilvēkus, bet viņi vienalga nenāca."

"Šobrīd interese par LBL2 ir ļoti liela. Tas norāda uz to, ka turnīra izmaksas un formāts Latvijas basketbolam šorīd ir ļoti interesants," Pormalis norāda uz tendencēm. "Tāpat pieteicām komandu arī LBL3, lai tie spēlētāji, kuri netiek LBL2 komandā, var spēlēt līmeni zemākā turnīrā. Tādējādi visi "Ķeizarmeža" audzēkņi redz, ka viņiem ir iespējas attīstīties, tikt pie spēļu prakses un nonākt augstākā līmenī. Ar šo trīs četru gadu vīziju vēlamies sagatavot jaunos basketbolistus gan startam LBL1, gan arī Latvijas izlasēm."

Pirms kāda laika parādījās ziņa par to, ka viens no komandas spēlētājiem Ingus Bankevics nolēmis vērsties pie tiesībsargājošām instancēm, jo "Barons" palicis parādā spēlētājam par aizvadīto sezonu. Pormalis atklāj, ka šobrīd turpinās civiltiesisks process, tai pašā laikā skaidro kluba nostāju, izmantojot spilgtus salīdzinājumus: "Ja tu noalgo celtnieku, lai uzbūvētu sienu, bet tā uzreiz sagāžas, vai tu maksāsi viņam par darbu? Vai, ja tu pasūti "Mercedes" auto, bet tev piegādā zapiņu, kaut kas nav kārtībā. Tāpēc arī viņš nav ne tuvu Latvijas izlasei šogad."

"Visām komandām vienmēr paliek astes, pat lielajiem Grieķijas klubiem. Tā nav nekāda traģēdija, un viss tiek risināts civiltiesiskā kārtībā starp divām pusēm," atklāja Pormalis, gan norādot, ka lēmumam par nespēlēšanu LBL1 ar šo lietu nav nekāda sakara.

1 2 3 71 komentārs

 +15 [+] [-]

, 2011-08-25 14:12, pirms 13 gadiem
Vismaz labi, ka nebankrotēja...

Bet es vienmēr esmu bijis tikai par to, lai Rīgā būtu viens augsta līmeņa basketbola klubs un visi līdzekļi ietu viņam, lai varētu kaut reizi izsisties līdz eirolīgai... bet to laikam nesagaidīšu
Slēpts komentārs: mrosis

 +21 [+] [-]

, 2011-08-25 14:15, pirms 13 gadiem
Balons nu gan laiž par tiem strīdiem - ja reiz esi noslēdzis līgumu - tad maksā. Tak bija zināms, kāda kondīcija, prasme spēlētājam. Šis skaidrojums tīrākais "salagas" domāšanas paraugs.

 +30 [+] [-]

, 2011-08-25 14:15, pirms 13 gadiem
pāris gadus atpakaļ zonne teica, ka pēc 5 gadiem barons spēlēs eirolīgā.. tagad sanāk, ka pēc 5 varbūt lbl..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-08-25 14:15, pirms 13 gadiem
K oes teicu pirms 3 gadiem, ka atteicās no BBL ar sastāvu muhļīšanu.

RIP

Tomēr manas sezonas beigu prognozes piepildījās, un tagad par Baronu vien liecinās kadiljaka varenasi džips ar Baron logo uz pakaļas

 +42 [+] [-]

, 2011-08-25 14:16, pirms 13 gadiem
ja perk mersedesu ,bet sanem zapinu ,tad vinu pec pirma brauciena atdod atpakal,newis nobrauc ar vinu pus gadu un tad attopas ka tas zapins ne mersedesss. un ja celtnieks cel sienu tad jau ,celsanas procesa redz vina kludas un noalgo citu ,nevis lai vins iegulda savu laiku ,darbu un pectam vinam par to neatalgo... muzigas Barona atrunas.cilveku cakaretaji

 +11 [+] [-]

, 2011-08-25 14:17, pirms 13 gadiem
japiedāvā vieta kādam LBL kādam citam klubam piemēram Jūrmalai

  -1 [+] [-]

, 2011-08-25 14:18, pirms 13 gadiem
Intresanti, bet lbl1 mierigi vareja kapaaties!!!

Lai veicas!

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 14:20, pirms 13 gadiem
Žēl ļoti žēl .. Barons kādam var patikt , citam nē ....bet ap Baronu vienmēr bija ažiotāža ..

  +7 [+] [-]

, 2011-08-25 14:21, pirms 13 gadiem
par naudu.. barons krutāki kā wariors, biedriņš noslēdz lielo līgumu, uzliek mīksto a šie tāpat maksā. baronā ja naspēlēsi līmenī, tad piķi neredzēsi kā savas ausis..

  +5 [+] [-]

, 2011-08-25 14:22, pirms 13 gadiem
"Ja tu noalgo celtnieku, lai uzbūvētu sienu, bet tā uzreiz sagāžas, vai tu maksāsi viņam par darbu? Vai, ja tu pasūti "Mercedes" auto, bet tev piegādā zapiņu, kaut kas nav kārtībā. Tāpēc arī viņš nav ne tuvu Latvijas izlasei šogad." - Ak, dievs... salīdzinājums, nu kā var tā salīdzināt, tu pats pieņem viņu kā basketbolistu un pirms tu pieņēm tu pats apskaties viņa tehniku, meistarību, un ja basketbolists spēlē kā var, tad par to ir jāmaksā!

 +24 [+] [-]

, 2011-08-25 14:22, pirms 13 gadiem
vot šis visvairāk tracina. priekš kam visiem mūsu klubiem ir pēkšņi jāaudzē jaunie? tak ir komandas, kuras ar to nodarbojas ( Valmiera, Lauvas, Zemgale un vēl 100 citas). Neesam tādā līmenī, lai vel n-tos gadus stāvētu uz vietas klubu līmenī. manuprāt, tas ir kārtējais glupais attaisnojums tam, ka nav finansējuma, līdz ar to cilvēkiem tiek aizmālētas acis ar to, ka klubam ir cēli mērķi blablabla... muļķības! šādā viedā turpinot, mēs tā arī varēsim sapņot par augstu Latvijas basketbola līmeni.
Briesmīgi jau daudzi tie "talanti" ir izaudzēti? paskatamies kaut vai uz izlasi, smiekli nāk.

 +13 [+] [-]

, 2011-08-25 14:27, pirms 13 gadiem
Zonnem jaunākajam būs kur spēlēt.Tizlāku attaisnojumu par Bankevicu laikam nevar pateikt.Ja neapmierina spēle tad atlaid bet samaksā tak algu.

  +9 [+] [-]

, 2011-08-25 14:27, pirms 13 gadiem
Demagoģijas augstāka pilotāža.....Būtu kaunējušies muti vērt vaļā. Pasakiet atklāti, ka sponsori asti pacēluši, sad..šies ar pusi no Latvijas treneriem un spēlētājiem. Piedzimusi vēl viena "Netalantu laboratorija". Lai paaicina pilnam komplektam 32 kg......

 +10 [+] [-]

, 2011-08-25 14:31, pirms 13 gadiem
Barons kā basketbola klubs diemžēl vairs neeksistē. Tas, ka amatieros vālēs ar jauniešiem ir OK, bet tas arī būs līdz brīdim, kad vairs negribēsies maksāt par to un labākajiem parādīsies ambīcijas spēlēt augstākā līmenī. Nezinu, vai ar Zonni un viņa reputāciju (Šķēle, Bankevics utt) kāds no jauniešiem parakstīs ilgtermiņa līgumus. Arī šis biznesa plāns var izgāzties...

  -3 [+] [-]

, 2011-08-25 14:32, pirms 13 gadiem
Mūhahahahhaa, mazie heiteri
Nu nekad jums neizdabāt Kāpēc neviens nepriecājas, ka nebūs jāskatās un īpaši daudz jālasa par šo, tik visiem nīsto klubu ? Nu takš aizejat un pašnogalinaties.

LBL2 komandas - gaidiet BU ciemos

  +4 [+] [-]

, 2011-08-25 14:33, pirms 13 gadiem
Džerijs5 rakstīja: japiedāvā vieta kādam LBL kādam citam klubam piemēram Jūrmalai
D-pils varētu kaut ko sabīdīt...

  +5 [+] [-]

, 2011-08-25 14:35, pirms 13 gadiem
Nu Zonne ar 09-10 gadu iegāja azartā. Čempi paņēma iespējams ar mazākajām izmaksām ever. Nu vienkārši sakrita ļoti daudzi apstākļi. Tā teikt slotas kāts izšāva. bet nu pagājušogad pat medāļos nebija. Bet Zonne jau iegājis azartā - kā dabūt visu, nemaksājot neko. Nu nebūs simt gadu vairs tā. Un piekāst cilvēkus... to Barons patiesi prot. Ja godīgi, ļoti ceru, ka šis klubs bankrotēs pavisam un LBL apritē atgriezīsies kaut vai tā pati Gulbene.
Jā, kā vispār iet Gulbenei? Kāds nezin, kas ar jaunajiem talantiem?

  +8 [+] [-]

, 2011-08-25 14:43, pirms 13 gadiem
Siliņ - vari pateikt tagad LBL2 sastāvu ?

  +4 [+] [-]

, 2011-08-25 14:48, pirms 13 gadiem
Rafaello rakstīja: Nu Zonne ar 09-10 gadu iegāja azartā. Čempi paņēma iespējams ar mazākajām izmaksām ever. Nu vienkārši sakrita ļoti daudzi apstākļi. Tā teikt slotas kāts izšāva. bet nu pagājušogad pat medāļos nebija. Bet Zonne jau iegājis azartā - kā dabūt visu, nemaksājot neko. Nu nebūs simt gadu vairs tā. Un piekāst cilvēkus... to Barons patiesi prot. Ja godīgi, ļoti ceru, ka šis klubs bankrotēs pavisam un LBL apritē atgriezīsies kaut vai tā pati Gulbene.
Jā, kā vispār iet Gulbenei? Kāds nezin, kas ar jaunajiem talantiem?
Šķiet, ka tie kas ir talantīgi, ātri vien pārvācas uz Rīgu...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 14:50, pirms 13 gadiem
janioss rakstīja: Vismaz labi, ka nebankrotēja...

Bet es vienmēr esmu bijis tikai par to, lai Rīgā būtu viens augsta līmeņa basketbola klubs un visi līdzekļi ietu viņam, lai varētu kaut reizi izsisties līdz eirolīgai... bet to laikam nesagaidīšu
Var būt arī 2! Viens šajpus Daugavas, otrs Pārdaugavā. Klubam jābūt bāzes vietais, lai ap to veidotos sporta skolas, līdzjutēju formējumi, u.c. ar klubu saistītas lietas. Skaidri gaiši jāpozicionē, kur klubs bāzējas, kādas sporta skolas piesaista, kādus mērķus izvirza klubs, un jāizmanto līdzjutēju lokālpatriotisms. Nevar būt tā, ka klubs reģistrēts Bolderājā, trenējas Juglā, spēlē Sarkandaugavā. Itkā Rīgas klubs, bet tas ir tik sīks, nav ambīciju, ka cilvēkus šis pasākums neinteresē.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-25 14:50, pirms 13 gadiem
Kāds no visgudrajiem var pateikt LBL2 sastāvu ? LBL lapā nav !!!!

     [+] [-]

, 2011-08-25 14:53, pirms 13 gadiem
kurkins rakstīja: LBL2 komandas - gaidiet BU ciemos
BU izdemolēs pusi LBL2 zāļu.

     [+] [-]

, 2011-08-25 14:53, pirms 13 gadiem
+ēdināšanas trenere

     [+] [-]

, 2011-08-25 14:55, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: BU izdemolēs pusi LBL2 zāļu.
Kāpēc izdemolēs ? Tādi mēs neesam

  +7 [+] [-]

, 2011-08-25 14:56, pirms 13 gadiem
pieeja ir saprotama, un ja māk runāt, var pat atrast ļoti sakarīgus argumentus. Patiešām, uz LBS var krāmēt un krāmēt, mūsu baša turnīros prasītos labāka kārtība un zemākas izmaksas.
Šobrīd Barons padzīvosies tukšgaitā, un ja atsāks griezties bizness, atjaunosies arī ambīcijas. Bet lielākais drauds manuprāt ir Barona ķepa uz jaunajiem. Atkal saslēgs ilgu gadu līgumus, un tad nākošie Dāvji atkal brīnīsies, ka nevar tikt spēlēt citur.
Jaunie ir tukšo gadu lielākais biznesa projekts, kur ar mazām izmaksām un skaistu runāšanu var nosmelt labas naudiņas...

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 14:56, pirms 13 gadiem
HAHAHA. vnk gribējās uzrakstīt.

  +9 [+] [-]

, 2011-08-25 15:03, pirms 13 gadiem
Mesli...izdomaja partaisit nosaukumu, lai visai komandai nebutu jamaksa, un visi paradi butu dzesti....
Neviens latvietis vairs tur nespeles, jo visi tur ir cakareti...nozelojami Pormali!
Tagad apdirs Bankevicu, jo tas vienigais cinas! salidzinajums ar celtniekiem un masinam,tadu var izdomat tikai tads pajolitis...
Gan jau vel kads tevi uz ielas satiks kam esi parada, tad redzesi usanais...

  -3 [+] [-]

, 2011-08-25 15:04, pirms 13 gadiem
kurkins rakstīja: Mūhahahahhaa, mazie heiteri
Nu nekad jums neizdabāt Kāpēc neviens nepriecājas, ka nebūs jāskatās un īpaši daudz jālasa par šo, tik visiem nīsto klubu ? Nu takš aizejat un pašnogalinaties.

LBL2 komandas - gaidiet BU ciemos
D-pils varētu kaut ko sabīdīt...

  -2 [+] [-]

, 2011-08-25 15:08, pirms 13 gadiem
v.laivins rakstīja: D-pils varētu kaut ko sabīdīt...
Ko d-pils varētu sabīdīt ? Nesapratu .....

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 15:11, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka Baronā vadības nostāja, filozofija un domāšana ir slavenā dziesminieka un dzejnieka Kaspara Dimitera dziesmas līmenī "Nedzīvojam Āfrikā"

Par Baronu, par stulbu vadību par LBL2 par pāķismu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-08-25 15:28, pirms 13 gadiem
Bišķi žēl, ka tāda zīmola klubs pazudīs no skatuves, zinost ka klubs ir ne reizi licis par sevi zināt Eiropā, piemēram, FIBA kausa čempioni!
1 2 3 71 komentārs