Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valga/Valka" piesaista divus igauņus, sastāvā paliek arī Miglinieks

Emils Ozerinskis

"Valga/Valka" piesaista divus igauņus, sastāvā paliek arī Miglinieks
Kristaps Miglinieks
Foto: Aleksandrovna Photography

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas komanda "Valga/Valka" panākusi vienošanos ar diviem igauņu basketbolistiem, kuri iepriekš pārstāvēja Tallinas "Kalev/TLU". Tāpat kļuvis zināms, ka vienību turpinās pārstāvēt latviešu snaiperis Kristaps Miglinieks.

"Valga/Valka" vienībai izdevies vienoties par līguma noslēgšanu ar 24 gadus veco un 200 cm garo spēka uzbrucēju Martinu Jurtomu, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja Tallinas "TLU/Kalev" sastāvā. Pērnajā sezonā Jurtoms Igaunijas čempionāta spēlēs sakrāja vidēji 6,3 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt Baltijas līgā uzbrucēja rēķinā vidēji 5,4 punkti un 1,8 izcīnītas bumbas. Karjeras laikā Jurtoms pārstāvējis arī "Rapla" un Rakveres "Tarvas" krāsas. Tāpat spēlētājs ieguvis leģionāra pieredzi Itālijas otrajā līgā.

Par otru "Valgas/Valkas" jaunpienācēju kļuva 20 gadus jaunais aizsargs Toms Kaldre, kuram pērnā sezona Tallinas "TLU/Kalev" rindās bija pirmā pieredze profesionālas komandas rindās. 187 cm garais igauņu aizsargs nacionālajā čempionātā atzīmējās ar 3,9 punktiem un 1,7 atlēkušajām bumbām. Savukārt Baltijas līgā aizsargam 3,5 gūti punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Pirms pievienošanās "TLU/Kalev" komandai Kaldre spēlēja "Audentese SG/Noortekoondis", kas ir Igaunijas jaunatnes izlašu bāzes komanda.

Robežpilsētas komandas jaunais galvenais treneris Armands Misus sarunā ar laikrakstu "Kurzemes Vārds" apliecināja, ka "Valga/Valka" sastāvā paliks liepājnieks Kristaps Miglinieks. 28 gadus vecais un 198 cm garais uzbrucējs pērn Latvijas čempionāta spēlēs savai komandai palīdzēja ar vidēji astoņiem punktiem un 2,8 izcīnītām bumbām zem groza. Savukārt Igaunijas čempionāta spēlēs uzbrucēja rēķinā 9,9 punkti un 3,1 atlēkusī bumba zem groziem. Pirms došanās uz "Valgu/Valku" Miglinieks spēlējis "Liepājā" un "Jēkabpilī".

Jau pirms dažām dienām tika ziņots, ka Latvijas un Igaunijas basketbola kopprojektam pievienojies ogrēnietis Guntis Sīpoliņš, kurš stiprinās vienības groza apakšu.

Izmantotie resursi:
VALKA.LV - Valkas novada mājaslapa

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 20:30, pirms 6 gadiem
Abi igauņi vairāk statisti. Kas gūs punktus?