Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jauna un ambicioza: ''Valmiera Glass/ViA'' attīstīs talantīgos spēlētājus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jauna un ambicioza: ''Valmiera Glass/ViA'' attīstīs talantīgos spēlētājus
No kreisās: Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Roberts Zeile, Tomass Keršis. Foto: Jānis Lārmanis/vgvia.lv

Latvijas Basketbola līgas klubs ''Valmiera Glass/ViA'' gaidāmajā sezonā komplektēs sastāvu no gados jauniem basketbolistiem vecumā līdz 24 gadiem, portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja tā ģenerālmenedžeris Roberts Zeile. Sagaidāms, ka sastāvā būs arī ārzemnieki, ar kuriem tiks slēgti ilgtermiņa līgumi.

Straujiem soļiem tuvojas apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas jaunā sezona. Tajā piedalīsies 16 komandas - deviņas no Igaunijas, sešas no Latvijas un viena no Ukrainas ''Prometey'' izskatā. Latvija saglabājusi līdzšinējo sešinieku - ''VEF Rīga'', ''Ventspili'', ''Ogri'', ''Liepāju'', ''Valmieru Glass/ViA'' un ''Latvijas Universitāti''. Kā pirmā no sešām komplektāciju noslēgusi VEF, vakar kā pēdējo izziņojot centra Iļjas Gromova palikšanu uz vēl vienu sezonu.

Mazāk ziņu ir no Valmieras, kas vēl jūlija otrajā pusē ikgadējā preses konferencē paziņoja par brāļu Bertānu iesaistīšanos kluba valdē, bet par vienības galveno treneri iecēla lietuvieti Tomasu Kerši.

''Mūsu prioritāte ir Bertānu Valmieras basketbola skola. Arī sastāva komplektēšana ir saistīta ar šo skolu, jo lielajā komandā iesaistīsim tieši šīs skolas audzēkņus,'' preses konferencē toreiz teica kluba ģenerālmenedžeris Roberts Zeile. ''Būsim jauna un ambicioza komanda,'' jau nedaudz plašāk portālam ''Sportacentrs.com'' jaunās sezonas komandas aplēses atklāja Zeile. Tā plānota gados jauna, lielākoties spēlētājiem esot līdz 24 gadus veciem, taču netiek izslēgts, ka tajā varētu spēlēt arī kāds pieredzējis basketbolists. Jau kopš jūlija beigām kluba treniņos piedalās arī tādi Valmierā zināmi basketbolisti kā Viktors Iļjins un Jānis Kaufmanis, bet pirms pievienošanās Klaipēdas ''Neptūnas'' arī Rinalds Mālmanis. Sagaidāms, ka komandā būs arī preses konferencē uzsvērtie Bertānu Valmieras basketbola skolas pārstāvji.

Lai arī vienība tiks komplektēta no gados jauniem basketbolistiem, neiztiks arī bez leģionāriem, taču arī tie būs jauni un perspektīvi basketbolisti, atklāj kluba ģenerālmenedžeris. Zeile gan nekonkretizē, cik liels būs to skaits, taču nav izslēgta gan aizokeāna, gan tuvāko kaimiņvalstu spēlētāju ierašanās Valmierā. ''Šobrīd strādājam pie pēdējiem punktiem un komatiem līgumos. Drīzumā būs arī oficiāli paziņojumi. Nākamnedēļ vēlētos sākt treniņus pilnā sastāvā.'' Ar gados jaunajiem basketbolistiem tiks slēgti ilgtermiņa līgumi un tiem Valmierā tiks dota iespēja spert nākamo soli karjerā. ''Pirmais mūsu mērķis ir attīstīt spēlētājus, lai pēc sezonas par tiem interesētos augstāka līmeņa komandas,'' atklāja ģenerālmenedžeris. Pašlaik ar Valmieru vienošanās ir tādiem vietējiem basketbolistiem kā Nikam Saleniekam, Kristeram Elksnītim, Ričardam Greitānam, Valteram Vēverim un Edgaram Kaufmanim.

Pirms sezonas ''Valmiera Glass/ViA'' plāno aizvadīt līdz astoņām pārbaudes spēlēm, pārsvarā pretiniekos plānojot izvēlēties Igaunijas klubus. Sportiskie mērķi? ''Vēlamies cīnīties par izslēgšanas spēlēm apvienotajā līgā un medaļām LBL. No otrās vietas klubi būs līdzvērtīgi un uzvarēs tā, kas būs labāk sagatavojusies,'' apgalvoja ģenerālmenedžeris. Līdz šim Valmiera nav spēlējusi apvienotās līgas izslēgšanas cīņas, bet iepriekšējās divās sezonās netika arī labāko četriniekā Latvijas Basketbola līgā, ceturtdaļfināla sērijā zaudējot ''Liepājai'' un vēlāk arī ''Latvijas Universitātei''.

     [+] [-]

, 2022-08-23 18:56, pirms 2 gadiem
Ļoti labas ziņas no Valmieras!

     [+] [-]

, 2022-08-23 19:29, pirms 2 gadiem
Valmieras FC kaut kas līdzīgs-tikai ar lehionāriem.Paskatīsimies kas basī sanāks!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-23 22:24, pirms 2 gadiem
otava rakstīja: Valmieras FC kaut kas līdzīgs-tikai ar lehionāriem.Paskatīsimies kas basī sanāks!
Nee, te bus drizak Mettas variants

     [+] [-]

, 2022-08-23 23:03, pirms 2 gadiem
Priekškars veras vaļā pamazām... Bet vajadzētu sanākt interesantam variantam. Iespējams, tas būs x+1+1+3, bet varbūt arī kāds cits. Drīz redzēsim!