Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Zeļļi'' turpina sastāva komplektāciju ar Uģa Pinetes piesaisti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"Rīgas Zeļļi'' turpina sastāva komplektāciju ar Uģa Pinetes piesaisti
Uģis Pinete. Foto: Jānis Martels|BK Ogre

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas jaunpienācēji ''Rīgas Zeļļi'' šodien oficiāli informējuši, ka nākamajā sezonā tās rindās spēlēs Uģis Pinete, kurš pēdējos gados pārstāvēja BK ''Ogri''. Viņš kļuvis par kluba otro pastiprinājumu aiz Franča Lāča.

"Vienā brīdī apsvēru noslēgt profesionāļa karjeru un sākt spēlēt amatieru līmenī," ar savām pārdomām dalījās Uģis Pinete. "Nav iespējams tik vienkārši sevī apdzēst sportista liesmu, turklāt mani ļoti uzrunāja "Rīgas Zeļļu" idejas un vīzijas, tāpēc piekritu piedāvājumam. Nevaru sagaidīt sezonas sākumu, lai pirmo reizi karjerā pārstāvētu galvaspilsētas komandu."

"Liels prieks par Pinetes pievienošanos "Zeļļiem"," sacīja komandas prezidents Edgars Buļs. "Mūsu klubā būs daudz gados jaunu spēlētāju, tāpēc viņa pieredze un nosvērtība gan laukumā, gan ģērbtuvē lieti noderēs. Dzirdējām, ka Uģis plāno beigt profesionāļa gaitas un pievienoties dzimtās pilsētas Tukuma komandai, tomēr, mūsuprāt, viņš Latvijas-Igaunijas līgas līmenī var spēlēt vēl vairākus gadus, tāpēc atļāvāmies mūsu draugiem tukumniekiem "nočiept" Pineti," ar smaidu turpināja Buļs. "Lai kompensētu Uģa pārvilināšanu, esam apsolījuši Tukuma basketbola komandai aizvadīt vienu pārbaudes spēli viņu laukumā septembra vidū."

Visu profesionāļa karjeru Pinete pavadījis Latvijā, pārstāvot BK "Ventspils", BK "Jūrmala" un BK "Ogre" komandas. Pagājušajā sezonā, dodoties laukumā 32 Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs, Pinete vidēji guva 10,9 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles. Pieredzējušais basketbolists zināms arī kā labs tālmetienu izpildītājs, ar vidēji mačā realizētajiem 2,6 tālmetieniem ierindojoties 5. vietā starp visiem apvienotās līgas spēlētājiem. Kopumā Uģis pa divām reizēm ticis pie Latvijas basketbola līgas sudraba un bronzas medaļām, kā arī vienreiz pie bronzas Latvijas-Igaunijas līgā.

Jau iepriekš "Rīgas Zeļļi" ziņoja, ka komandas galvenais treneris būs Juris Umbraško, bet par pirmo spēlētāju kļuva Francis Lācis.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Zeļļi

  +2 [+] [-]

, 2023-07-21 14:16, pirms gada
Spēcīgs papildinājums, jo par neko dabūja

  +6 [+] [-]

, 2023-07-21 14:18, pirms gada
Jaunatnei orientētā komandā vēl kādus desmitu veterānu un o. Key

  +4 [+] [-]

, 2023-07-21 14:37, pirms gada
Tiešām jauns un perspektīvs...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-21 14:43, pirms gada
Starp jauniešiem vajag arī pieredzi, vismaz kaut kādu. Ar jauniešu enerģiju un skriešanu vien nepietiek. Vajadzēja Kuksiku vai Bērzu ņemt tai barā, kaut gan tiem jau ar tik viena rieva un kājstarpē tā liekas.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 14:46, pirms gada
Par lielu Latviju! rakstīja: Tiešām jauns un perspektīvs...
jaunie un perspektīvie vieni paši ir B divīzijas līmenis, vismaz pa 1 katrā pozīcijā vajag pieredzējušus, lai jaunajiem ir līmenis pret ko treniņos mačoties, nevis būt pirmajam gailim ciemā un pēdējam pilsētā.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 15:01, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Starp jauniešiem vajag arī pieredzi, vismaz kaut kādu. Ar jauniešu enerģiju un skriešanu vien nepietiek. Vajadzēja Kuksiku vai Bērzu ņemt tai barā, kaut gan tiem jau ar tik viena rieva un kājstarpē tā liekas.
Kuksiks kā reiz trenējas ar Zeļļiem, tāpat Šelītis un Freimis

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 16:08, pirms gada
2 spēlētāji ir labi, bet vajag 12 vai cik tur?!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 16:13, pirms gada
Pirmavots rakstīja: Kuksiks kā reiz trenējas ar Zeļļiem, tāpat Šelītis un Freimis
Tāda veterānu komanda tad top

     [+] [-]

, 2023-07-21 16:58, pirms gada
Motorolers rakstīja: Tāda veterānu komanda tad top
Nu vēl ir jautājums, cik no šiem paliks, cik tīri treniņu procesam - jo ir vesela čupa arī ar jaunajiem - Vīksne, Skuja, Vītols, u.c

     [+] [-]

, 2023-07-21 17:07, pirms gada
Pirmavots rakstīja: Nu vēl ir jautājums, cik no šiem paliks, cik tīri treniņu procesam - jo ir vesela čupa arī ar jaunajiem - Vīksne, Skuja, Vītols, u.c
Kaa var but Vitols treninos ja vins visu vasaru ir pie U18, kurai sodien sakas EC. Izstasti gudriti

  +2 [+] [-]

, 2023-07-21 17:13, pirms gada
Motorolers rakstīja: Tāda veterānu komanda tad top
Ja Freimis nāktu klāt un varbūt Bērzs ar Kuksiku, fanotu uzreiz! Pilnīgi skaidrs, ka no tīriem jauniešiem tas nebūtu nopietni.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-21 17:29, pirms gada
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja Freimis nāktu klāt un varbūt Bērzs ar Kuksiku, fanotu uzreiz! Pilnīgi skaidrs, ka no tīriem jauniešiem tas nebūtu nopietni.
Ja tu nosauc komandu par jauno talantu attīstības vietu, tad savākt puskomandu no veterāniem arī īsti nevar.

     [+] [-]

, 2023-07-21 17:30, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Kaa var but Vitols treninos ja vins visu vasaru ir pie U18, kurai sodien sakas EC. Izstasti gudriti
Par treņiniem - tas bija par vecajiem. Nākamie trīs, kuri būs komandā. Ka ne tikai veterāni.

     [+] [-]

, 2023-07-21 18:42, pirms gada
Kādi veterāni?? Veterāni sportā sākas no 40+. Pinete piemēram daudz labāks, par to mūsu jauno zelta roku F Bagatski. Sastāvs, sezonas sākuma Zeļļiem būs labs, galvenais, lai pienācīgi nobeidz sezonu. Lai nav tā, kad sezonas vidū komandu atstāj spēlētāji un sezonu noslēdz netalantigie jaunieši.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 18:44, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja tu nosauc komandu par jauno talantu attīstības vietu, tad savākt puskomandu no veterāniem arī īsti nevar.
4 veterāni + pārējie jaunie... būs gan pieredzes uzkrāšana, gan kkāds rezultāts.

     [+] [-]

, 2023-07-21 18:44, pirms gada
..ja teica jaunie ,tad jaunie..jau buļs netur vārdu..vai Pinete jaunos vedīs ai rokas pāri centra līnijai un rādīs kur mest?..es vēl saprastu 1 veterānu,bet ar vārdu basītī...veco Valteru ari var uzaicināt...

  -2 [+] [-]

, 2023-07-21 19:24, pirms gada
cesinieks777 rakstīja: ..ja teica jaunie ,tad jaunie..jau buļs netur vārdu..vai Pinete jaunos vedīs ai rokas pāri centra līnijai un rādīs kur mest?..es vēl saprastu 1 veterānu,bet ar vārdu basītī...veco Valteru ari var uzaicināt...
Gudrs tu neesi. Paskaties ko darija Rockets spēlētāji garderobē bez veterānu klātbūtnes. Par uzvaru skaitu nemaz nav ko runāt.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 19:41, pirms gada
Kaspars_Biedriņš rakstīja: 4 veterāni + pārējie jaunie... būs gan pieredzes uzkrāšana, gan kkāds rezultāts.
4 ir šobrīd. Tātad potenciāli gandrīz viss S5 (ja patur visus esošos veterānus). Nekur nav teikts, ka neņems vēl, kādu veterānu. Jaunie nekādu lielo pieredzi negūš ejot laukumā no dziļas rezerves. Komandu, kuras mērķis ir audzināt jaunos, neveido uztaisot gandrīz pussastāvu vai visu s5 no veterāniem. 1-2 veterāni, 1-2 spēka gados un pārējie jaunie. Šajā gadījumā ir 4 veterāni par kuru spēju nest vērtīgu pienesumu vēl arī var pastrīdēties.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-21 20:16, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: 4 ir šobrīd. Tātad potenciāli gandrīz viss S5 (ja patur visus esošos veterānus). Nekur nav teikts, ka neņems vēl, kādu veterānu. Jaunie nekādu lielo pieredzi negūš ejot laukumā no dziļas rezerves. Komandu, kuras mērķis ir audzināt jaunos, neveido uztaisot gandrīz pussastāvu vai visu s5 no veterāniem. 1-2 veterāni, 1-2 spēka gados un pārējie jaunie. Šajā gadījumā ir 4 veterāni par kuru spēju nest vērtīgu pienesumu vēl arī var pastrīdēties.
Ja neņem leģus, tad doma ir pareiza, manuprāt. Kuri tad būs tie jaunie, līdz 22-23, kuri jau varētu vilkt komandu? Ja komandā būs 4-5 vecie, tad tas nozīmē, ka vismaz 5-6 no jaunajiem dabūs minūtes nopietnos mačos. Kurš no vadošajiem LV klubiem kko tādu piedāvā? Kur tev 4 sanāk? Lācis? Tas ne tuvu nav veterāns.

     [+] [-]

, 2023-07-21 21:37, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Kaa var but Vitols treninos ja vins visu vasaru ir pie U18, kurai sodien sakas EC. Izstasti gudriti
Kur Rudmiezis palicis?

     [+] [-]

, 2023-07-21 21:50, pirms gada
skaidrs taču, ka "veterāni" kas šobrīd trenējas, vienkārši gaidīs kādu piedāvājumu no profesionāliem klubiem.

     [+] [-]

, 2023-07-21 23:51, pirms gada
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja neņem leģus, tad doma ir pareiza, manuprāt. Kuri tad būs tie jaunie, līdz 22-23, kuri jau varētu vilkt komandu? Ja komandā būs 4-5 vecie, tad tas nozīmē, ka vismaz 5-6 no jaunajiem dabūs minūtes nopietnos mačos. Kurš no vadošajiem LV klubiem kko tādu piedāvā? Kur tev 4 sanāk? Lācis? Tas ne tuvu nav veterāns.
Ja tavs mērķis ir attīstīt jaunos, tad rezultāts pirmām kārtām ir jauno attīstība. Un tas nav vienas sezonas darbs. Ja tu visas galvenās kārtas atdod veterāniem, turklāt 2. šķiras veterāniem (lai piedod Šelis, Pinete, bet tur nekas īpašs nav) arī uz tablo nekāda izcilā rezultāta nebūs. Šajā gadījumā krietni vērtīgāki būtu 1-2 veterāni ar autoritāti un pieredzi labās līgās, kā vietējā čempja censoņi. Rezultāts tabulā īpaši nemainītos, bet jaunie iegūtu krietni vairāk.