Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: "Liepāja/Triobet" pieveic "Turības" basketbolistus

Aldaris LBL: "Liepāja/Triobet" pieveic "Turības" basketbolistus
Arnis Vecvagars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar vienīgajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē "Liepāja/Triobet" mājās ar 93:79 pieveica "BA Turība" komandu. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Pīrss Kaldvels, bet 16 punktus un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Aleksejs Adedirans. Viesu sastāvā ar 17 punktiem labākais bija Mārtiņš Šteinbergs.

Komandu sākumsastāvi

"Liepāja/Triobet": Pleiters, Kaldvels, Helmanis, Ate, Adedirans.

"BA Turība": Rudmiezis, Motivāns, Šteinbergs, Antrops, Sīpoliņš.

Pirmais puslaiks

Mačs iesākās punkts punktā – abas komandas izdarīja precīzus metienus viena pēc otras, tādējādi rezultātam esot tuvu neizšķirtam. Spēles ritējums nemainījās līdz ceturkšņa otrajai pusei, kad Adedirans un Kaldvels panāca +4 (16:12), tomēr viesi uzreiz atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas. Ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu noslēdza Kristaps Miglinieks, un mājiniekiem neliels deficīts - -2 (20:22).

Otrā ceturtdaļa iesākās gaužām nerezultatīvi – četru minūšu laikā tika gūti tikai četri punkti, pie tam tos visus iespēja viesi. Ko varēja "Turība" četrās minūtēs, to Pleiters un Adedirans izdarīja pusminūtē, un atkal -2 liepājniekiem (24:26). Tuvojoties puslaika beigām, komandu rezultativitāte atgriezās basketbolam raksturīgā līmenī. Liepājnieki periodiski spēja izvirzīties vadībā, tomēr viesi allaž atspēlējās, un puslaiks noslēdzās pie neizšķirta rezultāta (35:35). Mājinieku rindās ar 11 punktiem rezultatīvākais bija Pīrss Kaldvels, bet viesiem astoņi punkti Jura Kalniņa kontā.

Otrais puslaiks

Trešā ceturtdaļa iesākās ar nelielu uguņošanu abu komandu izpildījumā, bet vairāk punktus guva viesi. Liepājnieki nākamajās divās ar pusi minūtēs pievienoja vēl divus tālmetienus un atjaunoja četru punktu pārsvaru (45:41). Pārsvars līdzīgā līmenī turējās līdz ceturtdaļas beigu daļai, kad sešus punktus pēc kārtas guva Pīrss Kaldvels, panākot +8 (55:47). Liepājas komanda pie sasniegtā neapstājās un veiksmīgi turpināja uzbrukt pretinieku grozam, pārsvarā no soda metienu un trīspunktu līnijas. Trešo ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar +12 (67:55).

Ceturtdaļas sākums nedaudz labāks padevās viesiem, kuri divu minūšu laikā pietuvojās līdz -9 (60:69). Rezultāta starpība turējās līdzīgā līmenī arī nākamās minūtes, tikmēr piekto piezīmi saņēma Arņa Vecvagara vadītās komandas rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Motivāns. Liepājnieku uzbrukuma smailē tikmēr turpināja spīdēt Kaldvels, panākot jau +11 (76:65), bet arī viņš pabeidza savu misiju ar piecām piezīmēm. Mača pēdējās minūtes abas komandas aizvadīja diezgan rezultatīvi, bet pacietīgā un precīzā liepājnieku spēle ļāva viņiem droši aizvadīt maču līdz uzvarai ar rezultātu 93:79.

Liepājnieki tādējādi izcīnīja devīto uzvaru 24 spēlēs un pietuvojās astotajā vietā esošajai Latvijas Universitātes komandai (10-15), savukārt "BA Turība" piedzīvoja 18.neveiksmi 25 mačos un atrodas priekšpēdējā vietā līgā. Liepājas klubam nākamā spēle 27.februārī izbraukumā pret BK "Jelgava" (10-11, 6.vieta), savukārt "BA Turība" jelgavniekus uzņems 2.martā, līdz tam ievelkot elpu.

LBL, 21.februāris

"Liepāja/Triobet" – "BA Turība" 93:79 (20:22, 15:13, 32:20, 26:24)

"Liepāja/Triobet": Kaldvels 24, Ate 18, Miglinieks 17, Adedirans 16 (9ab), Pleiters 12, Helmanis 4, Freimanis 2, Leiteris, Jakovičs, Krūmiņš, Pastušeņa.

"BA Turība": Šteinbergs 17, Motivāns 15, Apsītis 14, Rudmiezis 12, Kalniņš 8, Sīpoliņš 7, Sokolovs 2, Antrops 2, Vīņauds 2, Bēts.

Izmantotais avots:
Latvijas Basketbola savienība

  +2 [+] [-]

, 2013-02-21 21:52, pirms 12 gadiem
Tā pa īstam Lauvām tik 5 cilvēki kko iemeta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja