Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zvaigznes tiekas Ventspilī

Andrejs Siliņš

Zvaigznes tiekas Ventspilī
Ronalds Zaķis un Uvis Helmanis arī šodien pretējās nometnēs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien 14:00 visiem basketbola gardēžiem Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē vienā spēlē un divās komandās vienosies spožākās Latvijas Basketbola līgas (LBL) zvaigznes, lai priecētu ikvienu pašmāju basketbola mīļotāju ar skaistu basketbolu.

Šogad (p)ar latviešiem

Pēdējos gados LBL savu Zvaigžņu spēli rīkojusi dažādās pilsētās – parasti tur, kur aizvadītā gada laikā uzceltas jaunas halles. Cēsīs, Jelgavā un pagājušajā gadā šī „atrakcija” norisinājās Arēnā Rīga. Nu pienācis laiks atkal doties uz Kurzemi, taču šoreiz nevis salīdzinoši nesen uzceltajā Liepājas Olimpiskā centra hallē, bet gan Ventspilī, kur Zvaigžņu spēles jau rīkotas iepriekš. Kāpēc tā, šoreiz nav svarīgi, jo galvenais ir fakts, ka šāda spēle notiks un notiks jau pavisam drīz.

Ja vēl pirms gada gan „Austrumu”, gan „Rietumu” komandu sastāvos kopumā bija desmit leģionāru (katrā komandā pa pieciem), tad šosezon krietni vairāk ir pašmāju spēlētāju – ārzemnieki tikai četri, pie tam laukumā dosies trīs, jo Daiņus Adomaitis apslimis un aizstājējs nav meklēts. Iespējams, tieši tas licis sasparoties balsotājiem, kuru skaits šogad bijis nozīmīgs – 12 105. Protams, ļoti iespējams, ka pie vainas nevis latviešu īpatsvars komandu pieteikumos, bet gan auditorijas pieaugums. Lai gan to apgalvot būtu muļķīgi, redzot spēļu (ne)apmeklētību, īpaši pēdējā laikā.

Sastāvi

Austrumi

NrSpēlētājsPozīcijaKlubs
4Uvis HelmanisUzbrucējsRīgas ASK
5Raitis GrafsCentrsRīgas ASK
6Edijs ŠlesersAizsargsĶeizarmežs
9Ingus BankevicsUzbrucējsSK Valmiera
10Rinalds SirsniņšAizsargsSK Valmiera
11Ernests KalveUzbrucējsRīgas ASK
13Jurijs AleksejevsUzbrucējsRīgas VEF
15Ronalds KlārksAizsargsSK Valmiera
24Jevgēņijs KoļesņikovsAizsargsRīgas VEF
39Edgars JeromanovsAizsargsRīgas VEF
45Dairis BertānsAizsargsRīgas ASK
55Andrejs JansonsUzbrucējsASK/Buki

Rietumi

NrSpēlētājsPozīcijaKlubs
2Kērtiss NešsAizsargsLiepājas Lauvas
4Jegēnijs KosuškinsUzbrucējsLiepājas Lauvas
6Akselis VairogsAizsargsVentspils
8Mareks JurevičusUzbrucējsVentspils
10Daiņus AdomaitisUzbrucējsBarons/LMT*
13Jānis StrēlnieksAizsargsVentspils
14Kaspars BērziņšUzbrucējsBarons/LMT
22Armands ŠķēleAizsargsBarons/LMT
30Ronalds ZaķisUzbrucējsVentspils
33Jānis BambisCentrsZemgale
45Uģis ViļumsAizsargsBarons/LMT
49Ilmārs BergmanisAizsargsZemgale

* - nespēlēs

Šovs sāksies jau 12

Lai gan spēles sākums ir 14:00 un to tiešraidē tiem, kuri nebūs Ventspilī, pārraidīs arī LTV7 kanāls, dažnedažādas izdarības hallē sāksies jau pāris stundas ātrāk. 12:00 savu konkursu atlases sacensības uzsāks „slam-dunk” un trīspunktu metienu konkursa dalībnieki. Priekšsacīkstēs „slam-dunk” konkursā tiks vērtēts viens mēģinājums. Mēģinājumu vērtēs 5 žūrijas pārstāvji ar atzīmi no 5 līdz 10 ballēm, kas nozīmē, ka maksimālais vērtējums dalībniekam var būt 50 un minimālais 25 balles. Pusfinālam kvalificēsies četri labākie dalībnieki. Pusfinālā, kas būs vienā no spēles pārtraukumiem, tiks vērtēti divi mēģinājumi katram un tāpat arī finālā, kur iekļūs divi vai maksimums trīs labākie pusfinālisti.

Trīspunktu metienu konkursā četras kārtas, galu galā arī dalībnieku skaits krietni lielāks. Priekšsacīkšu labākie astoņi metēji kvalificējas otrajai kārtai, no kuras pusfinālā savukārt iekļūst četri labākie. Finālā divi vai trīs dalībnieki, ja otrais un trešais rezultāts vienāds. Ja būs nepieciešamas pārspēles kādā no kārtām, tad tās norisināsies īsākā laika sprīdī – 24 sekundēs, nevis ierastajās 60.

Tad vēl treneru konkurss, kas arī norisināsies kādā no spēles starplaikiem. Tajā katras komandu pārstāvošais treneris mēģinās trāpīt no laukuma centra. Ja neviens no treneriem ar pirmo mēģinājumu to neiespēs, tad visi tiks pie iespējas mest trīspunktnieku. Ja arī tas nebūs precīzs, tad būs jāstājas uz soda metiena līnijas. Un metīs, kamēr iemetīs.

Prognozes

Ārkārtīgi nopietnas eSports.lv prognozes par konkursu uzvarētājiem un spēles iznākumu.

Šoreiz „dankos” jāliek uz Ronaldu Zaķi, Haraldu Kārli, Ronaldu Klārku, Nauri Maskalānu un Kristeru Zeidaku – kurš no šiem vīriem uzvarēs, gan neņemos spriest. Kārlim un Zeidakam jau aiz muguras viens fināls līdzīgā pasākumā, kamēr Zaķa, Klārka un Maskalāna atlētismu arī var vien apbrīnot. Šoreiz paliksim pie iespējas, ka finālā būs Klārks un Zaķis, un, ja jau pa latvisko, tad pa latvisko - uzvar Zaķis, kā nekā mājinieks.

Tālmetienu konkursā prognozēt grūtāk. Dāmām beidzot veiksmīgs konkurss varētu būt Elīnai Babkinai, kas šosezon metusi tālmetienus ar teju 50 procentu precizitāti. Tāpat labas iespējas titulu atgūt Santai Dreimanei, kas LSBL sezonā metusi tikai nedaudz sliktāk nekā iepriekš minētā komandas biedrene. Pagājušajā sezonā izcīnīto titulu mēģinās aizstāvēt Ieva Veinberga, bet varbūt uzvara tiek Jaunatnes līgas Zvaigžņu spēles A grupas vērtīgākajai spēlētājai Annai Sonkai, kura Jaunatnes līgas Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā palika otrā? Liksim uz to, ka finālā iekļūs Babkina un Sonka un abu „Rīdzenes” sporta skolas meiteņu duelī uzvarēs jaunākā.

Nonākot pie vīriem, kaut ko prognozēt kļūst pat vēl sarežģītāk. Uzreiz ar nožēlu jāmin, ka konkursā nepiedalīsies mājinieku pārstāvis Juris Umbraško, kurš noteikti būtu pretendents uz augstām vietām šajā konkursā. Protams, vienmēr favorītu lomā šāda veida izklaidē būs Mārtiņš Kravčenko un Uvis Helmanis. Ja Helmanis pagājušogad uzvarēja, tad Kravčenko šajos konkursos nav veicies, tāpēc likšu viņu finālā. Otru vietu varētu atdot Armandam Seņkānam, kurš šosezon LBL gan izmetis, gan iemetis visvairāk tālmetienus, taču nojausma neļauj nepieminēt arī Ingus Bankevicu, kurš pagājušā gada Baltijas līgas labākais tālmetējs. Uzvara lai iet Kravčenko.

Treneru konkursā vienīgais, pēc kā varētu vadīties, ir uz aci novērtēta katra trenera fiziskā kondīcija, kad tas skraida pa laukuma malu, ģērbies uzvalkā. Žēl gan, ka šeit līdz galam dalībnieku sastāvs vēl nav zināms, tāpēc vairāk jābalstās uz minējumiem. Tiesa, skaidrs, ka nepiedalīsies Ainars Bagatskis, ja jau saslimis un nevarēs būt trenera palīgs arī Donaldam Kairim pie Austrumu komandtiltiņa. Šajā situācijā pie favorītiem jāpieskaita Gunti Endzeli, Agri Galvanovski, Edmundu Valeiko, Mareku Bajāru un varbūt arī Vari Krūmiņu. Donalds Kairis gan nav redzēts vēl šādā ampluā, tāpēc varētu sagādāt kādu pārsteigumu. Pie tā arī paliksim – lai uzvara iet Kairim.

Spēlei it kā vajadzētu būt šī pasākuma galvenajai kulminācijai, tāpēc jācer, ka viss neievirzīsies pagājušās sezonas spēles gultnē, kad visa kā apkārt bija tik daudz, ka pati spēle palika labi ja otrajā plānā. Neizšķirtu pietiek – pirms gada spēle beidzās 121:121, un arī Jaunatnes līgas zvaigznes palika bez uzvarētājiem (167:167). Šoreiz uzvaru došu „Rietumiem”. Pirmkārt, komandas sastāvs nebūs pilns – tikai 11 spēlētāji (Adomaitis slims), kas noteikti palīdzē noskaņoties smagajai cīņai krietni labāk. Otrkārt, „Austrumu” komandā četri pārstāvji būs no Rīgas ASK, pie tam visi sākuma pieciniekā, līdz ar to lielā saguruma dēļ, kas radies lielās slodzes dēļ savukārt īsā sastāva dēļ, „Austrumiem” neizdosies tik labs spēles sākums. Un treškārt un galvenokārt, „Rietumu” komandā tomēr spēlēs mājinieki un lai jau viņiem tiek.

MVP likteni vari izšķirt arī TU

Pēc pagājušajā gadā iesāktās tradīcijas, Zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP arī šogad noteiks paši skatītāji. LBL sadarbībā ar portālu eSports.lv ikvienam līdzjutējam, izmantojot internetu vai mobilo telefonu, dos unikālu iespēju no spēles dalībniekiem izvēlēties, viņaprāt, vērtīgāko. Sākot ar spēles ceturto ceturtdaļu portālā eSports.lv, tā wap versijā wap.eSports.lv un ar īsziņas palīdzību līdz pat spēles beigu signālam būs iespējams balsot par savu favorītu.

1 2 3 4 5 142 komentāri
Slēpts komentārs: Krokodils

 +14 [+] [-]

, 2009-02-21 12:00, pirms 15 gadiem
Saldumins rakstīja: Pa tv rādīs?
Paldies!
...spēles sākums ir 14:00 un to tiešraidē tiem, kuri nebūs Ventspilī, pārraidīs arī LTV7 kanāls...
Slēpts komentārs: Number 0

  +8 [+] [-]

, 2009-02-21 12:02, pirms 15 gadiem
Number 0 rakstīja: Spēli rādīs, slam dunk un 3pt`s neraadiis
pusfinālus un finālus rādīs, jo tie ir spēles puslaikā

  +5 [+] [-]

, 2009-02-21 12:03, pirms 15 gadiem
varēja jau uztaisīt vietējie pret leģionāriem, kā tas bija vienu gadu Nez kas vinnētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-02-21 12:05, pirms 15 gadiem
Andrejs Siliņš rakstīja: pusfinālus un finālus rādīs, jo tie ir spēles puslaikā
senks...

  +2 [+] [-]

, 2009-02-21 12:08, pirms 15 gadiem
Saldumins rakstīja: PAR SKAITU SPĒLI!!!
skaiti, skaiti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-21 12:11, pirms 15 gadiem
Bemas rakstīja: varēja jau uztaisīt vietējie pret leģionāriem, kā tas bija vienu gadu Nez kas vinnētu
shogad jau pamaz legionari tape nesanaks
Slēpts komentārs: King#23
Slēpts komentārs: King#23

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:20, pirms 15 gadiem
Maskalāns paņems šito konkursu bez variantiem, ja, protams, žūrija kaut ko saprot no dankiem.

 +10 [+] [-]

, 2009-02-21 12:21, pirms 15 gadiem
King#23 rakstīja: Vareeja uztaisiit Riiga vs. Paareeja Latvija
vai Riiga vs 4uhnja
Vo mulķis...

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:23, pirms 15 gadiem
Saite veiksmes gadījumā arī varētu parādīt ko labu Danku konkursā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-21 12:27, pirms 15 gadiem
Jācer uz skatāmu spēli

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:28, pirms 15 gadiem
King#23 rakstīja: Vareeja uztaisiit Riiga vs. Paareeja Latvija
vai Riiga vs 4uhnja
Tikai nez kapeec tava Riiga zaudee visiem tiem kas dziivo "4uhnjaa"

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:29, pirms 15 gadiem
Dravniek, pasaki, kā tu būsi ģērbies, lai var atpazīt!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-21 12:33, pirms 15 gadiem
TaunT rakstīja: Tikai nez kapeec tava Riiga zaudee visiem tiem kas dziivo "4uhnjaa"
Nu nezinu Barons+Ask+Vef+ Keizermezs=Vent spils+Liepaja+V almiera+Zemgale +Gulbene Nu nezinu nezinu ,kas vinnetu

  +4 [+] [-]

, 2009-02-21 12:37, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Dravniek, pasaki, kā tu būsi ģērbies, lai var atpazīt!
vinjsh būs pīļkostīmā!

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:37, pirms 15 gadiem
Bemas rakstīja: varēja jau uztaisīt vietējie pret leģionāriem, kā tas bija vienu gadu Nez kas vinnētu
Ļeģionāriem jau knapi sastāvs savāktos Krīze Bet mūsu pašu zvaigznes jau arī skaisti spēlē

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:40, pirms 15 gadiem
King of Pavians rakstīja: Ļeģionāriem jau knapi sastāvs savāktos Krīze Bet mūsu pašu zvaigznes jau arī skaisti spēlē
Pa6laik Latvijaa speelee 8 vai 9 leigionaari
Slēpts komentārs: lielaisbasketbolafans

     [+] [-]

, 2009-02-21 12:45, pirms 15 gadiem
King#23 rakstīja: Nu nezinu Barons+Ask+Vef+ Keizermezs=Vent spils+Liepaja+V almiera+Zemgale +Gulbene Nu nezinu nezinu ,kas vinnetu
Nu takā laukumā vienlaikus var spēlēt 5 spēlētāji no katras komandas, tad no Liepājas, Valmieras, V-Pils, Zemgales, Gulbenes komandām sanāk ļoti labi piecinieki un Tavi Rīgas klubi mierīgi var arī zaudēt, takā neesi tik pārliecināts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-21 13:00, pirms 15 gadiem
Leonards_Dravnieks rakstīja: Gada svarigaka spele ir klat! Ar draugu braucam uz Ventspili- fanot par Rietumiem! Labakie pret labakajiem! Bus superspele. Te nu visiem bus iespeja sevi pieradit. Tomer paredzu,ka izskiross bus treneru varejums-ar tadas klases meistariem ir jamak stradat un piemeklet pareizo taktiku. Gaidam cinu! Rietumi! Rietumi! Ole-ole-ole!
Leo, tu nebeidz smīdināt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-02-21 13:08, pirms 15 gadiem
bambis tikai uzšmekos skatī'tajiem uz galvas

  +3 [+] [-]

, 2009-02-21 13:09, pirms 15 gadiem
Vakar pa LTV7 paskatījos pagājušā gada spēli - un tā bija pilnīgi garām, varētu pat teikt, totāls mē*ls. Kāda jēga uz laukuma atrasties 5 spēlētājiem, ja neviens no tiem neko (aizsardzībā) nedara - ja tā, tad varbūt nemaz nebija jēga otrai komandai atrasties savā aizsardzības zonā, bet uzreiz noiet no laukuma nost, lai pretinieks vēl vieglāk varētu iedankot... Labi, tā ir izklaide, taču tikpat labi varētu aiziet uz kādas komandas ikdienas treniņu un tur būtu pilnīgi tas pats...

  +3 [+] [-]

, 2009-02-21 13:12, pirms 15 gadiem
Kaada izmeera maika ir Bambim uz sho zvaigznju speeli?Vakar vinju redzeeju Konditorejaa Bulkaa stuuma maagaa,vienu peec otras

  +1 [+] [-]

, 2009-02-21 13:35, pirms 15 gadiem
Labāk jau skanētu, ka rakstītu Austrumi pret Rietumiem. Kādas tur zvaigznes.........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 142 komentāri