Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pēc zaudējuma Valmierā Igaunijas čempionvienība atbrīvo galveno treneri

Emils Ozerinskis

Pēc zaudējuma Valmierā Igaunijas čempionvienība atbrīvo galveno treneri
Tomass Annuks savā pēdējā spēlē pie pērnaviešu stūres. Foto: Jānis Lārmanis

Pagājušās sezonas Igaunijas basketbola līgas pārsteidzošā čempione "Pērnavas Osta" šosezon nedemonstrē cerēto sniegumu. Pēc vakardien Valmierā piedzīvotā zaudējuma no pērnaviešu galvenā trenera amata šķīries Tomass Annuks.

Latvijas proklomēšanas 104. gadadienā Nika Salenieka pēdējā sekundē realizētais caurgājiens atvesa "Valmiera Glass/ViA" trenerim Oskaram Virsim sezonas otro uzvaru. Savukārt "Pērnavas Ostai" tas bija ceturtais zaudējums septiņās apvienotā čempionāta spēlēs. Kluba vadība lēmusi, ka starpsezonā piesaistītā galvenā trenera Tomasa Annuka dienas Igaunijas kurortpilsētas klubā ir skaitītas un šodien paziņots par līguma izbeigšanu.

Pērnavieši ne tikai vakardien piedzīvoja savu otro pārsteidzošo zaudējumu, jo pirms valmieriešiem pie uzvaras pret Igaunijas čempionvienību tika arī "Latvijas Universitāte", bet arī pieticīgi spēlējuši FIBA Eiropas kausā, kur zaudētas trīs no četrām aizvadītajām spēlēm.

Aizvadītajā vasarā Pērnavas klubs palika bez trenera, kurš aizveda vienību līdz pirmajām valsts čempiontitulam. Heiko Rannula pārgāja uz Igaunijas flagmani "Kalev/Cramo". Pērnaviešu cerības, ka ilggadējais "Raplas" vadītājs Tomass Annuks spēs viņu sekmīgi aizstāt, neizrādījās pamatotas.

Jāatzīst, ka "Pērnavas Ostai" radušās sastāva problēmas. Vakardien Valmierā spēlēt nevarēja ne Dāvis Geks, ne Ivo Van Tamms. Tāpat ilgu laiku ierindā nav bijis "Ogrē" savulaik spēlējušais saspēles vadītājs Andrē Vokers, kuram traumas dēļ veikta operācija. Šodien amerikānis svītrots no komandas pieteikuma Latvijas - Igaunijas līgas turnīram. Savukārt jauno amerikāni Aizeju Hartu komanda vēl nepaspēja pieteikt.

Ar trīs uzvarām un četriem zaudējumiem "Pērnavas Osta" šobrīd ieņem 11. pozīciju apvienotās līgas turnīra tabulā. Savukārt FIBA kausā starp četrām grupas komandām Pērnavas vienība ir pēdējā. Līdz šim Annuka asistenta pienākumus pildīja labi pazīstamais Igauņu speciālists Gerds Kullamē, kuram netrūkst galvenā trenera pieredzes Igaunijas augstākās līgas klubos, vadot gan "Tartu Universitāti", gan Tallinas "Kalev" (otru komandu nevis "Kalev/Cramo"), gan "TalTech".

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Parnuesind...

     [+] [-]

, 2022-11-19 18:28, pirms gada
Vai nu tā vajadzēja... Laikam gan zaudējums Valmierā bija tikai pēdējais piliens kausā... Ja paskatās uz abu komandu sastāvu, tad pieredzes un ķermeņu jaudas ziņā Pērnavai bija nospiedošs pārsvars, arī statistika par labu igauņiem. Bet UZVARA Valmierai, jo puikas kapājās līdz galam. Un Osis pareizo variantu iestāstīja pēdējam uzbrukumam!