Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Zeļļi" vienojas ar VEF par Berkolda īrēšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rīgas Zeļļi" vienojas ar VEF par Berkolda īrēšanu
Rihards Berkolds. Foto: Gatis Bogdanovs

Aktīvi debijas sezonai turpina gatavoties jaunais basketbola klubs "Rīgas Zeļļi". Nākamais komandas sastāva papildinājums ir 19 gadus vecais Rihards Berkolds, kurš Zeļļu komandu pārstāvēs sadarbības rezultātā ar desmitkārtējo Latvijas čempioni "VEF Rīga", kas uz sezonu izīrēs talantīgo basketbolistu.

"Rihards ir fiziski gatavākais Latvijas U20 vecuma basketbolists. Es viņu klātienē redzēju LJBL U19 finālā, kurā viņš nospēlēja ļoti jaudīgi un atstāja iespaidu, tā kā potenciāls jaunietim noteikti ir," komentē "Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs.

"Liels paldies par sadarbību "VEF Rīga", kas izīrējusi mums Berkoldu. Ar Riharda piesaisti turpinām pildīt kluba galveno mērķi – jauno spēlētāju attīstība. Šobrīd mūsu sastāvā no U21 vecuma spēlētājiem jau ir Berkolds un Juris Vītols, bet uz sezonas sākumu varētu parādīties vēl 2-3 jaunie basketbolisti. Darīsim visu, lai šīs sadarbības rezultātā ieguvēji būtu visi – gan spēlētājs maksimāli progresētu un pēc gada atgrieztos VEF rindās jaunā kvalitātē, gan mēs, kuriem Rihards palīdzētu tikt pie vairākām svarīgām uzvarām."

"Iespēja gūt pieredzi "Rīgas Zeļļu" komandā dos man iespēju spēlēt svarīgas minūtes Latvijas-Igaunijas līgā un to ļoti novērtēju. "VEF Rīga" sastāvā nākamajā sezonā tas vēl nebūtu iespējams, tāpēc vienojāmies par sezonas aizvadīšanu Zeļļos. Turpināšu cītīgi trenēties un pierādīt sevi vīru basketbolā," par pāreju pastāstīja Rihards Berkolds.

"Apspriedāmies ar treneriem un secinājām, ka Rihardam Berkoldam vēl šosezon VEF sastāvā par stabilām minūtēm būs grūti konkurēt, savukārt LBL2 līmenis pilnvērtīgai izaugsmei ir par zemu," atklāja "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs. "Tāpēc nolēmām sadarboties ar jauno basketbola komandu "Rīgas Zeļļi". Sekosim līdzi, lai Zeļļu treneru korpusa vadībā Berkolds jaunajā sezonā sper platu soli uz priekšu."

Šovasar Berkolds, spēlējot pie gadu vecākiem, pārstāvēja Latvijas U20 izlasi, kuras galvenais treneris bija "Rīgas Zeļļu" trenera asistents Dāvis Čoders. Vidēji laukumā pavadot 23 minūtes, Berkolds vidēji guva 7,6 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu.

Berkolds kļuvis par piekto "Rīgas Zeļļu" spēlētāju. Pirms tam komanda vienojās ar Franci Lāci, Uģi Pineti, Zigmāru Raimo un Juri Vītolu, bet komandas galvenais ir Juris Umbraško.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Zeļļi

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 15:48, pirms 11 mēnešiem
Berkoldam labi jo VEF tāpat maz minūtes butu

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 17:31, pirms 11 mēnešiem
Buls joprojaam nesaprot kaa polo krekls jaaneesaa...

     [+] [-]

, 2023-08-18 17:35, pirms 11 mēnešiem
hantele rakstīja: Buls joprojaam nesaprot kaa polo krekls jaaneesaa...
Tā ir viņa firmas zīme, ka krādziņas uz augšu

     [+] [-]

, 2023-08-18 17:44, pirms 11 mēnešiem
nu jau 5 , var spēlēt 3x3 un ir rezervisti

     [+] [-]

, 2023-08-18 18:01, pirms 11 mēnešiem
hantele rakstīja: Buls joprojaam nesaprot kaa polo krekls jaaneesaa...
Viņš joprojām dzīvo 10 gadus vecās atmiņās

     [+] [-]

, 2023-08-18 19:02, pirms 11 mēnešiem
Nez no kurienes jums tāda U20 statistika?! FIBA mājas lapā redzami pavisam citi cipari https://www.fiba.basketball/europe/...

     [+] [-]

, 2023-08-18 21:48, pirms 11 mēnešiem
Zvaigznītes rakstīja: Nez no kurienes jums tāda U20 statistika?! FIBA mājas lapā redzami pavisam citi cipari https://www.fiba.basketball/europe/u20b/2023/player/Rihards-Berkolds
Autors varbūt skaitījis kopā ar iesildīšanos