Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss sāksies ar cīņu Tukumā starp tukumniekiem un saldeniekiem

Emils Ozerinskis

Latvijas kauss sāksies ar cīņu Tukumā starp tukumniekiem un saldeniekiem
"Tukuma" uzbrucējs Oskars Kūma. Foto: basket.lv

Veikta izloze Latvijas kausa izcīņai basketbolā. Turnīru 17. septembrī ievadīs spēle Tukumā, kur vietējā komanda tiksies ar "Saldus" basketbolistiem. Cīņā par atjaunoto trofeju šogad plāno doties 21 komanda.

Latvijas kausa izcīņa basketbolā tikusi pie jauna ģenerālsponsora - Užavas alus. Tādēļ turnīra nosaukums būs Latvijas basketbola "Užavas" kauss.

17. septembrī tiks atklāta Latvijas kausa izcīņa ar sēli Tukumā, kur vietējā komanda uzņems "Saldus" basketbolistus. Tukumnieku un saldenieku pāra uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Nīcas komandu. Otrajā Rietumu zarā "Kandava/Anzāģe" tiksies ar Nacionālās līgas debitanti "Talsiem". Savukārt otrās kārtas trešajā Rietumu zonas duelī gaidāma aizraujoša cīņa starp "Ķekavas" un "Jelgavas" vienībām.

Austrumu zonā kā pirmās cīņā dosies RSU un "Madona", kuras cīnīsies ar turnīra pirmo kārtu. RSU komanda jaunajā sezonā veidos sadarbību ar Rīgas VEF, kļūstot par Latvijas čempiones farmklubu. RSU un madoniešu pāra uzvarētāji otrajā kārtā sacentīsies ar "Limbažiem". Otrajā kārtā "Gulbenes Buki" cīnīsies "VEF BA Valkā". Savukārt trešais otrās kārtas Austrumu duelis norisināsies starp "Līvāniem" un "Cēsīm".

Trešajā kārtā "Valmiera Glass/ViA" potenciālie pretinieki būs limbažnieki, madonieši vai RSU. TIkmēr "Ogre" sacentīsies ar gulbeniešu un valcēniešu pāra uzvarētājiem, savukārt "Līvānu" un "Cēsu" pāra uzvarētāja trešajā kausa kārtā spēlēs pret "Jēkabpili".

Rietumu zonas trešajā kārtā "Latvijas Universitāte" sacentīsies ar komandu, kas izies no "Tukuma", "Saldus" un "Nīcas" zara. Latvijas vicečempione "Ventspils" tiksies ar kandavniekiem vai talseniekiem. Tikmēr "Liepāja" sev pretī gaidīs "Ķekavas" un "Jelgavas" pāra uzvarētāju.

"VEF Rīga" turnīrā iesaistīsies ar pusfināla kārtu, kur Latvijas čempiones pretiniece būs potenciāli "Latvijas Universitātes" un "Jēkabpils" zara uzvarētāja.

Pēdējoreiz Latvijas kauss basketbolā izspēlēts 1994. gadā, kad "SWH/Brocēni" divu spēļu summā apspēlēja "Bonusu". Pagājušajā sezonā mēģinājumu reanimēt kausa izcīņu apturēja Covid-19 pandēmijā, liekot turnīru pārtraukt pēc pirmās kārtas cīņām, kurās "Garkalnes Runči" pieveica "Rugājus", cēsnieki apspēlēja "Krāslavu", "Dārtija" pieveica liepājnieku jauniešus, bet "Tukums" tika pāri BJBS "Rīga" barjerai.

     [+] [-]

, 2021-08-18 15:19, pirms 3 gadiem
Sarauj Gulbenes Buki!!!!! Turu īkšķus!!!!

     [+] [-]

, 2021-08-18 15:50, pirms 3 gadiem
Man liekas Lbl2 un lbl 3 komandas vai vispār sākušas gatavoties sezonai un abzināt sastāvus?

     [+] [-]

, 2021-08-18 16:44, pirms 3 gadiem
LAT-POL pirmais puslaiks 46-35

     [+] [-]

, 2021-08-18 17:37, pirms 3 gadiem
Var būt kāds zina cik ir Tukuma budžets???